Gå til innhold

Spiftire

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spiftire

  1. Slik jeg ser det nå er Linux ikke aktuelt for den gjennomsnittlige brukeren, og da særlig gamere. Derimot er ting ved å forandre seg. Mange har spådd at med windows 8 vil windows plattformen bli for lukket. Mac har lenge vært lukket og ser ikke ut til å åpne seg med det første. Dette er jo bare spådommer. Det som derimot skjer på Linux siden er mer spennende. Ved at stream nå skal porte mange av sine spill til linux plattformen, og at blant annet spill som L4D2 kjører bedre på linux enn windows gjør at mange nå får øynene opp for linux og ubuntu.

     

    Ubuntu har tatt sikte på 200 millioner brukere innen 2014 hvis jeg ikke husker feil. Disse brukeren skal først og fremst hentes i den 3. verden. Med 200 millioner brukere bare på Ubuntu alene er ikke dette et lite marked. Det er et DIGERT marked. Mange penger og tjene. At Nvidia nå har fått øynene mer opp for linux vil de muligens kunne kapre seg enda flere kunder og igjen tjene flere penger.

     

    Jeg tror vi kommer til å se at flere tar overgangen til Linux de neste årene. Blant annet fordi det er gratis, men også fordi det er en åpen platform (med flere muligheter enn windows) som nå snart kommer til å fungere som en glimrende gaming platform. Dette er ikke ment som et Windows er dritt innlegg, men mer som en muligforklaring på hvorfor Nvidia kanskje kommer til å gjøre det bra fremover.

  2. Nvidia og Intel har lenge vært med å støtte Linux Fundation. Nå slippes snart Steam for Ubuntu/Linux og Nvidia har akkurat sluppet en ny driver for Linux som vist nok skal doble ytelsen. Dette gjør at Ubuntu vil fortsette og vokse som spillplatform på linje med Mac og Windows. Det finnes millioner av Linux brukere i verden som ønsker å få mest mulig ut av hardwaren sin. Med litt innsikt vil disse brukerne trolig gå for Intel/Nvidia løsning på sin fremtidige PC. Tipper Nvidia vil fortsette og gjøre gode tall fremover.

    • Liker 2
  3. Jeg stemmer for at alle her spytter i penger i mitt nye firma. Jeg tenker å starte et firma som skal levere tjenester som Wimp bare med film og serier. Det eneste jeg mangler er kapital. Så siden alle her virker så intereserte i produktet skal jeg gi dere tilbud om å bli aksjonerer nå. Du velger selv hvor mye du vil spytte i og kom gjerne med navne forslag. Lover vi kommer til å bli døds rike etter dette lovforslaget slår igjennom=)

  4. Jeg har sett litt rundt på nettet etter utstyr til oppsettet og har funnet en fjernkontroll jeg liker. Denne er produsert ene og alene for å virke sammen med XBMC og skal funke rett ut av boksen. Den vil først være i slag fra slutten av Juni, så blir jo litt vente tid, men det for gå. Ellers så vil også noe av salget gå tilbake til gutta bak XBMC. Så dette er også en god måte å indirekte støtte vidre utvikling av programvaren. Sånt liker jeg=) Hva tror dere?

     

    Ser fremdele rundt etter passende hardware. Noen innspill?

  5. Har tenkt lenge på å mekke et media senter til å ha i stua eller student hybelen, men trenger litt hjelp til hardware. Siden jeg er litt utdatert på kompabilitet og all den nye og heftige hardware teknologien som er på markede håper jeg at noen her på forumet strekker ut en hjelpende hånd.

     

    Her er behovet:

    -stillegående, helst lydløs! les: null vifter

    -HDMI- og DVI tilkobling

    -mulighet for avspillning av video i 1080p

    -godt lydkort for musikkavspilling

    -fjernkontroll m/tastatur

    -mulighet for å sette inn Blue-Ray spiller

    -oppsettet må være så stabilt som mulig på hardware siden og må være Ubuntu kompatibelt

     

    Planen er å kjøre Ubuntu m/XBMC. Ønsker å ha muligheten til å surfe nettet og gjøre andre oppgaver. Maskinen skal ikke brukes til spill. Jeg har også en annen maskin jeg skal bruke som NAS og evt til å rippe filmer så noe veldig med lagrings plass eller prosessorkraft er det heller ikke behov for.

     

    Jeg ønsker å kjøre lyden ut analogt på eget anlegg, men bilde skal i første omgang bare være på vanlig LCD skjerm nå i starten. Planen er å skaffe projektor på sikt.

     

    Flott om noen finner interessen i å sette opp et forslag=)

    Cheers

  6. Takk for inspill.

    Har sett på Thinkpad før også. Virker som et solid stykke maskin, men som sagt kanskje ikke det mest moderne utsene. Noe Apple har klart å få til.

    Den nye Samsungen ser jo helt utrolig ut! Både med tanke på utsende og specs, men tror dere den holder samme byggekvalitet som de overnevnte?

  7. Hei folkens.

    Jeg tenkte jeg skulle spille opp til diskusjon gjennom et spørsmål jeg har.

     

    Jeg er i utgangspunktet på jakt etter en ny bærebar pc og er åpen for inspill. Jeg har dog noen kriterier som kanskje er noe uortodokse.

    Jeg har forlengs sett meg lei på Windows og kjører i dag på Ubuntu, noe jeg liker godt, men er forsåvidt også åpen for Apple. Dette er ikke en diskusjon på MAC vs Linux ettersom jeg nok kommer til å installere linux uannsett.

     

    De kriteriene jeg har er at pc'en skal ha god kvalitet. Og da mener jeg kvalitet på maskinen i sin helhet, chassie, hardware, funksjon og anvennelighet.

     

    For å si det på en annen måte:

    Pris spiller ingen rolle, topp ytelse eller ytelse per krone er heller ikke viktig. Jeg skal ikke bruke maskinen til spill eller redigering, men ønsker å bruke den til mobilt media center.

    Det jeg vil ha er en pc som holder lenge. Nå sitter jeg på en maskin som er toppen tre år gammel som allerede (...) har begynt og sjangle.

    Jeg vil ikke ha en maskin som føles som "plastikk" og som er lite gjennom tenkt. Det er derfor jeg sier jeg er åpen for Apple. I mine øyne virker det som de pr. idag klarer å levere de mest robuste pc'ene med gjennomtenkte løsninger. Men siden jeg egentlig ikke liker Apple konsernet noe særlig lurer jeg på om det er noen alternativer.

    Håper på innspill

     

    Fred på jord

  8. Hei dere.

     

    Fant dette scriptet på nettet:

    PHP
    <?php

    $uploadDir 'C:/webroot/upload/';

     

    if(isset($_POST['upload']))

    {

    $fileName $_FILES['userfile']['name'];

    $tmpName $_FILES['userfile']['tmp_name'];

    $fileSize $_FILES['userfile']['size'];

    $fileType $_FILES['userfile']['type'];

     

    $filePath $uploadDir $fileName;

     

    $result move_uploaded_file($tmpName$filePath);

    if (&#33;$result) {

    echo "Error uploading file";

    exit;

    }

     

    include '../library/config.php';

    include '../library/opendb.php';

     

    if(&#33;get_magic_quotes_gpc())

    {

    $fileName addslashes($fileName);

    $filePath addslashes($filePath);

     

    $query "INSERT INTO upload2 (name, size, type, path ) ".

    "VALUES ('$fileName', '$fileSize', '$fileType', '$filePath')";

     

    mysql_query($query) or die('Error, query failed : ' mysql_error()); 

     

    include '../library/closedb.php';

     

    echo "<br>Files uploaded<br>";

     

    }

    ?>

     

    Det jeg lurer på er om $uploadDir kan være en relativ sti? F.eks.

    PHP
    $uploadDir = '../upload/myupload'

     

    Så lenge php har skrivetilgang til denne mappen, vil det da være noen problemer med dette?

  9. Først må jeg bare si. Fy helvete hva man kan krangle og diskutere om... Så når det var sagt tilbake til topic.

     

    Jeg synes designet var greit nok. Klassisk som du sier, men greit nok. Likte ikke pattern i bakgrunnen så godt. Syns den ble litt forstyrende på en måte. Kanskje hvis du pumper opp kontrasten litt :hmm: Og hva skjer med den lilla linjen helt i toppen? Som går over hele designet. Den hadde nok ihvertfall jeg tatt vekk.

     

    Men designet var jo som sagt greit nok. Enkelt og greit. Sikkert lett for nye brukere å finne fram i. Gleder meg til å se mer.

  10. Somregel får du alltid med en egen cd til drivere og lignende. Hvis du kjøper hos Dell, HP, Fujitsu Simens eller noe i den duren får du somregel alltid med en egen restor cd som gjør alt for deg. Formaterer, partisjonerer, installerer windows og drivere. Dette varierer selvfølgelig fra levrandør til levrandør.

     

    Hvis du drimot bestiller en pc fra f. eks. PS date eller komplett. Vil du kunne få levert disse med frerdig oppsett. Du skal da få med Windows Cd + cd'ene som fulgte med hardwaren du kjøpte. På CD'ene som følger med hardwaren er jo drivere å alt, så da får du alt du trenge :cool:

  11. hei.

     

    Er det noen av dere som kan fortelle meg hva subnett maske er for noe? Hva det er godt for? Hvordan det fungerer? O.l... Må jo erlig inrømme at jeg ikke har googlet på det selv. Ja jeg vet.. Jeg er litt lat av og til, men det var vel egentlig først og fremst fordi jeg tenkte at det var så mange skarpe kniver her! ;)

     

    Og til vår kjære HW.no stabb. Hvis dere ser dette innlegget etterlyser jeg en skikkelig guide om alt slikt som har med IP-adresser (manuell vs. statisk), DHCP, DNS, subnett, MAC-adresse og alt det der. Tror sikkert ikke jeg er den eneste i som ønsker en dypere forståelse av dette.

  12. Super fett prosjekt. En dag når jeg har mer tid og penger skal jeg også gjøre noe slikt:D

     

    Men litt ang. den netsiden. Slik dataen blir presentert nå er det jo et ork og lese hva som foregår. Hadde det ikke vært mulig og presentere faktaen på en litt mer oversiktlig og mer lettlest måte? Gleder meg også til å se webcamen i drift:D

     

    Stå på videre med dette prosjektet. Kjempe bra. I'm already a big FAN!

×
×
  • Opprett ny...