Gå til innhold

Xaserr

Medlemmer
  • Innlegg

    241
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xaserr

  1. Min mor fyller 64 i år og kjøpte seg en Macbook Pro i fjor. Hun har aldri vært så fornøyd med en laptop, og sier det er noe av det mest brukervenlige hun har hatt.

    Hun har før hatt en HP laptop, Toshiba og en Dell.

     

    Hun jobber som lærer, hvor det eneste problemet hun har møtt på var at hun måtte lagre word og excel filer i et annet format.

     

    Det var dog en MBP hun kjøpte, vet ikke hvor mye en vanlig Macbook ligger på nå om dagen. Siden det også er en 13" er det vel ikke den mest oversiktlige skjermen.

    Men tastaturet er opplyst da, så man ser knappene litt bedre når det er mørkt.

     

    Macbook eller Apple generelt er nok et godt valg. Men dette er noe jeg skal stå å forsvare forran en forsamling, og jeg har ingen erfaring selv med Apple så føler det blir litt bakmål :p Så skulle gjerne vært noe i Dell/Lenovo rettningen :)

  2. Hvis jeg kan få komme med ett synspunkt så ville jeg anbefalt å gå for en leverandør med over snittet servicenivå.

    Dell og Lenovo er vel 2 av de som er best i klassen på service, at de også leverer noen av de beste maskinene om dagen er vel heller ikke en direkte bakdel.

     

    Okei, så du vil velge dell eller lenovo på grunn av service, godt argument! Kan du vise direkte til en pc du kanskje kunne tenkt deg? :)

  3. Hei! :)

    Som emne tittelen sier leter jeg etter en pc til eldre brukere, alle er over 55 år. Flere av de ser dårlig, lærer ikke like fort som oss ungdommen :dontgetit:

     

    Krav:

    - Bærbar

    - Lett å bruke

    - Store knapper?

    - God og oversiktlig skjerm

    - maks 7000,- pr.

     

    Begrunn gjerne hvorfor akkurat ditt forslag er et godt alternativ og legg ved link.

     

    MVh

    Bjørnar Aassveen :)

  4. Hei! :)

     

    Jeg har fått en oppgave på skolen som skal være ganske omfattende, vi har fått 2 mnder på oss til å levere den, altså, det forventes MYE :yes:

    Oppgaven lyder som så: Velg deg ut 3 medieteknologier, og gjør rede for hva som kjennetegner deres formidlingsmåte.

    Noen som har tips/ideèr til hvordan jeg kan angripe denne oppgaven? Eventuelt hvor jeg kan hente stoff i fra?

     

    Mvh

    Aassveen :)

  5. Hei! :D

    Som emnetittelen sier så trenger jeg hjelp til å kartlegge Windows historie fra 1990 fram til nåtid. Det jeg er ute etter er hva startet det med? Hva slags OS kom etter 1990 og hva var nytt? Dette skal være ganske grundig beskrevet.

    Jeg trenger det til en skole oppgave, så det jeg er ute etter er en nettside eller lignende som har god informasjon om dette. :tease:

     

     

    Mvh

    Aassveen

  6. Tja, guiden baserer seg vel på en standard (K)Ubuntu installasjon, men jeg ser ingen grunn til at du ikke kan foreta en server install (som altså ikke vil installere alt det grafiske "skrapet" =), og så bruke guiden som ... en guide ... for å sette opp Samba på maskina.

    Hmm.. Så du sier det er samme setup for en server som det ligger i den forklaringen? Og hva gjør samba?

  7. Vil anbefale at du tester ut Ubuntu og ser på Dels gode howto for oppsett av en Ubuntu server: clicky the handy link

    I løpet av de to første sidene får du en kjapp innføring i Ubuntu linux samt hjelp for oppsett av Samba for fildeling mot en windows PC.

    Hmm... Jeg som ser feil eller er dette setup til en regular Ubuntu maskin? Jeg er altså ikke ute etter noe grafisk grensesnitt, minst mulig som yter best mulig :) Men, som nevnt tidligere så har jeg ingen erfaring med Linux bortsett fra min lille Ubuntu utskjeielse :)

  8. Hei! :)

    Jeg har fått tak i en eldre maskin som jeg har oppgradert litt, så tenkte jeg: Hvorfor ikke sette opp en fildelingsserver?

    Første valget falt på Linux rett å slett fordi det er gratis og skal være lit ressurskrevende. Men da kommer problemet, jeg kan så og si ingenting i Linux. Det nærmeste jeg har vært Linux er når jeg innstalerte en Ubuntu versjon på mmin PC for å utforske litt, dette virket veldig spennende.

    Så spørsmålet er rett og slett, er det vanskelig å sette opp en linux server som mainly skal brukes til fildeling? Kanskje sette opp bruker kontoer så en må ha tilgang og har muligheter for å laste opp diverse til denne serveren?

    Har noen en lett foståelig guide jeg kunne fulgt? :)

    (Noen mulighet for å kunne streame fra serveren? Må kunne slås av og på)

     

    Mvh

    Aassveen

  9. så vi fant ut at vi kanskje skulle kjøpe med en liten tilhenger.

    ..

    Budsjett 7-8000,-

    Det budsjettet holder ikke lenge, er ikke sikkert du får en henger til den prisen en gang.

     

     

    Mange forståsegpåere her.

    Det er ikke slik at lyden i en bil bare blir best om man har den fremme...

    Henger er utenfor det budjsette, 7-8000,- for anlegg inne i bilen, resten kommer utenfor :yes:

     

    Standard russebil: Masse bass, mye trøkk. Men samtidig skriking som får deg døv. Altså mye lyd ;)

     

    Jeg vet ikke hvordan dere tenker dere at innbygging av høyttalere og subelementer skal gjøres, det vet dere sikkert litt bedre når dere får fatt i bilen og får tenkt litt :)

     

    Dette budsjettet på 7-8000 er bare beregnet for bilstereoen, og om dere skal ha spiller, subber, forsterkere og alt kan dette bli litt snaut tror jeg. Men tiden vil vise.

     

    Det er en fin pakke på 4x12" dynaBel til 1500,- som jeg tenker meg vil duge for dere. Lettdrevne og jeg mener jeg har lest et sted at de faktisk ikke er så verst. Kjøp på en BF4501 og dere er i mål der hvertfall - pris ca. 4500.

    Hvis dere bestemmer dere for vår spiller, og vi ikke selger den med bilen har dere en ypperlig spiller der. Hvis ikke har jeg en som skal bort ;) ikke mye forskjell i pris..

    For frontsettet kan dere kjøpe BF0804 4-kanaleren hvis jeg ikke husker feil. 2000 for den pluss to sett 6x9" par for 1400 eller to par 6,5" komponentsett for 2000. Da burde dere ha et greit oppsett i bilen :) Hvertfall for 8000. Mulig dere kan få litt rabatter. Kabler og materiell kommer jo i tillegg.

    Hei Øyvind, oppe tidlig i dag :ph34r:

    Kunne du linket til noe av det du sier vi skal kjøpe? Btw, jeg vet hvor russebilen deres står, og det begynner å bli mørkt om kvelden :thumbup:

  10. Hei, jeg skal kjøpe et anlegg til bilen min som er en VW passat GL 92 mod sedan, har et budsjett på 5-6000 , trenger ikke no sånn skikkelig frakt noe, bare sånn som spiller bra i den bilen jeg har til den prisen jeg vil: )

     

    Noen som har noen forslag? :)

    Hei Sondre! :)

    Har du sett på noen pakketilbud? Og har du noe fra før sånn som cd spiller?

     

    OT: ( Hva skal vi ha til middag?) :ph34r:

  11. I see, skal du ha høytalere i hele bilen? Eller bare framme (slik det burde vær mtp på god lyd)

     

    Jeg regner nesten med at dere skal ha lyd i hele greia siden det er russebil :p

    Skal prøve å sette sammen noe når jeg kommer hjem hvertfall.

    I bunn og grunn vil vi prioritere lyden bak, framme skal bare sjåføren sitte så det har ikke så stor betydning :ph34r:

  12. Uten at jeg har hørt noe mer, selger vi en Alpine CDA-8800 spiller og to frontsett ala DynaBel 6,5" med diskant og delefilter. Snakk med Eiliv om det, er han som skal prøve å selge bilen :p

    Mye skal dere ha for den da? Snakke til Eiliv er som å snakke til en vegg :p

     

    - Vi har ikke noe som helst av anlegg fra før, som vi skal bruke inne i bilen. Så trenger alt fra bunn :)

×
×
  • Opprett ny...