Gå til innhold

Moal

Medlemmer
  • Innlegg

    821
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Moal

  1. Det har du helt rett i. Men jeg var ikke klar over jeg var i Service Menu eller at jeg endret på fabrikkinnstillingene. Mitt ønske var å kunne bruke en ekstern harddisk for TV opptak, og denne guiden forklarte hvordan, men den sa ingenting om fabrikkinnstillinger osv.. :/

     

    Tenker nok som du tipser om at det blir en telefon til samsung på mandag. Får håpe de vil se forståelig på situasjonen.

  2. Noen som har en samsung 40" LED 5 serien, type UE40C5105? Jeg trenger noen bilder av fabrikk instillingene på TVen i Service Menu. Det har seg slik at jeg har klart å endre noen av disse uten å vite hva som var de opprinnelige instillingene (i et forsøk på å få PVR). Reslutatet er at jeg får et bilde opp-ned eller så kan jeg endre modelltype, og da får jeg regnbuefarger og uklar tekst. Så viss noen har denne tven eller kjenner noen som har denne, vær så snill og hjelp meg å ta disse bildene.

     

    For å komme inn i Service Menu, trykker du på fjernkontrollen når tven er av:

     

    INFO, MENU, MUTE, POWER.

     

    Da vil tven komme på og man får se de ulike menyene. Det hadde vært helt topp om noen kunne gå gjennom alle de ulike menyene å ta bilder så jeg får se hva de opprinnelige innstillingene skal være.

     

    For øyeblikket er jeg ikke mye verdt her i familien når Rooney springer rundt på gressmatta med hodet feil vei. Hvis du ikke har tven, kanskje du kjenner noen andre som har denne.

     

    Tusen takk!

  3. Be dem om å betale 50kr hver uke, evt 200kr i måneden. En kompis av meg krevde det av 3 venner som satt på hverdag (måtte dog ikke kjøre å hente dem), var helt uproblematisk, ingen sure miner. De slapp tross alt å ta buss, og fikk sitte i en varm bil på kalde morgener. Skjønner de ikke det, ja, da bør de be om nye foreldre som kan lære dem ekte folkeskikk. For snylting er faktisk helt utrolig irreterende.

     

    Btw, det koster ekstra bensin for ekstra vekt i bilen. Og siden dette er noe som gjentas 23 ganger i måneden er det bare rett og rimelig å kreve penger.

     

    Kent Touch This, du har tydeligvis ikke opplevd at folk sitter på deg HVER dag uten å gi noe tilbake for det.

    • Liker 1
  4. Hallo,

     

    Har for noen dager siden gått til innkjøp av et splitter nytt 2.1 anlegg, ikke mindre enn logitech z-2300. Er fornøyd, men har et relativt stort problem. Når jeg skrur opp lyden til 4/10 får jeg inn litt skurr og pipelyder (nesten som morsesignaler). Har prøvd å bruke min bærbare, får samme lyd der. Har også prøvd å bruke front jack, samme der...

     

    Har forøvrig et asus P5B deluxe wifi-ap. Oppdatert med nyeste driver.

     

    Noen som har peiling på hva som kan gjøres for å fjerne ulyden? Må jeg benytte meg av garantien?

     

    EDIT: pipe(morselyden) kommer kun når jeg har webleser (firefox) oppe, og når jeg har veldig høy lyd (6-7/10). Skurrelyden er der ved uansett bruk av pcen (4/10).

  5. Hei,

     

    Skal kjøpe en aygo som står i Bergen, men jeg bor i Tromsø, og har ikke så veldig lyst å kjøre hele veien opp til Tromsø i en bil som er egnet for bykjøring. Så hva er de beste frakt alternativene?

     

    Har snakket med norlines (hurtigruta), de ville ha 12500kr, noe som er 10% av verdien på bilen. Autotransport.no vil ha 9109kr i følge deres priskalkulator.

     

    Har tenkt på å dra ned med fly for så å ta den med selv i hurtigruta for 1900kr + lugar ca. 4000kr. Da blir det totalt 8000kr inkludert flybillet og mat. Mister også da en del skole o.l.

     

    Noen som har tips?

  6. Kommentarer til vurderingskriteriene:

    Svar på oppgaven; Du svarer grundig, klart og dekker oppgaven.

    Retorikk; Du presenterer stoffet på en engasjerende, interessant og logisk måte.

    Bruk av fagbegreper; Du bruker alle relevante fagbegreper på en korrekt og hensiktsmessig måte.

    Dørfting; Fullstendig drøfting av spørsmål, og satt inn i et større perspektiv..

    Referanser/kildehenvisninger; Fullstendig og relevante, gjennomgående gode kilder og henvisning i tekst..

     

    Karakter: 6

     

    13 timers jobb og med deres hjelp, så blir det 6 i samfunnsøkonomi på vitnemålet :)

  7. Takk for at du fikk monopol-saken ut av verden :)

     

    Det har du helt rett i gitt. Fjerner det om Giffen Good straks, siden det er det samme som inferior good? Leste på wiki hva det stod om inferior good:

     

    In consumer theory, an inferior good is a good that decreases in demand when consumer income rises, unlike normal goods, for which the opposite is observed

     

    Skjønner hva du mener med makro og mikro nå.

     

    Oppgaven skal leveres innen en time, så har litt tid på å rette enkelte ting. Da får vi krysse fingrene å satse på at 6eren kommer.

     

    EDIT: Kan det stemme at diamanter er en veblen good? Altså et høy-status gode, å senke prisen på diamanter, vil det senke folks omtanke om gode, og dermed eie det vil ikke være like eksklusivt som før da prisen var høy.

     

    Men når jeg selv ser på det, viss de skulle senke prisen på diamanter, ville jeg vært først i køen for å kjøpe det. Med andre ord, ville det vært eksklusivt for meg og sikkert mange andre, og da ville etterspørslen vært stor.

     

    Og med nærmere ettertanke, så trur jeg lar hele den saken ligge inntill videre. Får eventuelt snakke med læreren om det som et lite tillegg for å hente ekstra + poeng.

  8. 1.Har diskutert sammen med læreren, var greit at jeg formulerte det til et monopol siden "De Beers", har hatt så god kontroll siden før 1900-tallet.

     

    2. Giffen good-teorien har jeg aldri vært borti før, men må si at den var genial, stemte veldig overns med diamanter. Og jeg har klart å flette det inn på slutten av konklusjon som en forklaring på prisstigningen. Takker for den! :)

     

    Referansene på wiki er jeg enig at det er litt på kanten, men etter å ha lest flere artikler om "De Beers" metoder og utvikling på nettet (har refferert til disse artiklene på oppgaven), er jeg overbevist om at wiki sine forklaringer også stemmer. Har funnet en substitutt til gullsmed.no kilden, brukte heller kimberlyprosessen sin egen hjemmeside. Takk der og :)

     

    3. Det er korrekt, men diamanter er jo en makroøkonomisk vare, den involverer jo hele verden.

     

    Har litt om tilbud og etterspørsel, men ser hva du mener med at det er litt tynt. Til gjengjeld forklarer jeg monopolet til "De Beers" ganske så nøye.

     

    Tusen takk for gjennomgangen din av oppgaven min, var akkurat slike kritikker jeg var ute etter :)

  9. Hey, tusen takk for svaret. Har pga innlegget ditt skiftet problemstilling til: Hva skyldes den kraftige prisøkningen på diamanter siden år 2000?

     

    Og har tatt utganspunkt i diamant statistikk, en graf over utviklingen på prisen av diamanter.

     

    Har skrevet oppgaven ferdig nå, noen som har lyst å se over den, om det er noe jeg bør legge til eller trekke fra, evt forbedre?

    Innlevering 6 - problemstilling - MYJ.docx

  10. Hei, har en siste innlevering i samfunnsøkonomi vgs 2. klasse, og det står nå mellom en 5er eller en 6er. Vi har i sammenheng med denne innleveringen sett filmen, "Blood Diamond", og ut i fra den filmen fikk vi i oppgave å lage en problemstilling, for så å svare på den.

     

    Jeg har laget denne problemstillingen: Hva påvirker tilbudet og etterspørselen på diamanter?

     

    Har begynt å skrive litt, men noen tips på hva jeg bør ta for meg og eventuelt drøfte ekstra for å få denne 6eren?

     

    Tusen takk :)

  11.  

    1. Hvor mye veier du på morgenen? 74,5-77,5

    2. Er du fornøyd med vekten din? Ligger ganske fint til akkurat der jeg er nå.

    3. Hvor mye skulle du likt å veie? ca. 75, sku gjerne blitt høyere :p

    4. Hvor høy er du? 175

    5. Er du gutt eller jente? gutt

    6. Trener du jevnlig? Trener ca hver dag fotball, av og til styrke et par gang i uka.

    7. Hvor gammel er du? 17

     

     

    1. Hvor mye veier du på morgenen? 76-78

    2. Er du fornøyd med vekten din? Ok, vekt

    3. Hvor mye skulle du likt å veie? ok

    4. Hvor høy er du? 175

    5. Er du gutt eller jente? gutt

    6. Trener du jevnlig? Mye fotballtrening, samt basis og vekt trening 2-3 ganger i uka. + -

    7. Hvor gammel er du? 19

  12. Hallo, har et problem med Excel. Hver gang jeg skal åpne et dokument, får jeg opp en feilmelding hvor det står, "Det oppstod en feil da programmet ble sendt til programmet".

     

    Jeg har prøvd å søke om dette på google, men ingen tydelige svar var å finne. Jeg har også prøvd å reinstallere office, men til ingen nytte. Skal også nevnes at det er kun Excel som ikke fungerer, alle de andre office programmene fungerer optimalt.

     

    Takk på forhånd :)

    Excel problem.bmp

×
×
  • Opprett ny...