Gå til innhold

Kommentar fra Innholdsansvarlig på Diskusjon.no: Fullt navn er ingen garanti for en saklig debatt

Foto

Innkreving av privat lån


1 reply to this topic

#1 armania

armania

  Bruker

 • Medlemmer
 • 44 innlegg
 •   3. mai 2008

Skrevet 4. januar 2009 - 20:19

I høst lånte jeg ut 125 000,- kroner til en person som tydeligvis ikke har tenkt å betale tilbake. Lånet ble satt med en rente på 18,5 prosent og tilbakebetalingstiden skulle være ett år. Sendte en mail i november som jeg ikke fikk svar på, da jeg hadde klart å få ned renta på dette lånet til 8,5 prosent. Men fikk ingen tilbakemelding.

Vi har kontrakt og alt er som det skal med to vitner og rettslig sett har jeg vel det jeg trenger.

Problemet er det at denne personen skulle allerede ha begynt å betale tilbake for 3 måneder siden, men h*n har ikke gitt lyd fra seg. Skjer det ikke noe nå så er jeg bare nødt til å gå til andre skritt for å få tilbake igjen pengene og nå skulle jeg virkelig hatt dem også.

Må jeg gå igjennom inkassofirma for å kreve det tilbake? Personen hadde ingen sikkerhet så det er vel lite jeg kan gjøre om ikke personen har tenkt å betale tilbake annet enn å la det gå over til det offentlige. Er det noen som vet hvordan man gjør det om man må gå til andre tiltak enn å mase?
 • 0
Egne penger er en kvinnes beste beskyttelse - Clare Boothe Luce

Du er ikke rik før du har noe som ikke kan kjøpes for penger
- Garth Brooks

#2 KS

KS

  Bruker

 • Medlemmer
 • 1 244 innlegg
 •   17. oktober 2003

Skrevet 4. januar 2009 - 20:48

Om to vitner og kontrakt er nok avhenger av hva du vil bruke det til. For at gjeldsbrevet i seg selv skal være et tvangsgrunnlag som du kan gå til namsfogden og få tvangsinnkrevd avhenger av om en rekke formkrav er oppfylt. Hvis ikke så må du skaffe deg et tvangsgrunnlag først, f.eks uteblivelsedom, og så gå til namsmannen.

Du får nepper penger tilbake fra andre uten å mase.
 • 0


0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere