Gå til innhold
  • blogginnlegg
    1
  • kommentarer
    0
  • visninger
    16 320

Hjelp til IKT oppgaver


patryknorge

3 746 visninger

Hjemmeoppgave, 2013-12-02

 

Vurderingskriterier

 

Det skal vurderes om du:

bruker sentrale begreper i faget på en riktig måte og kan forklare begrepene

 

· løser praktiske oppgaver i faget på en fagmessig måte

 

· velger egnede verktøy til å løse oppgaven

 

· lager god og hensiktsmessig dokumentasjon

 

· formidler fagstoff på en måte som er tilpasset målgruppen

 

· viser kunnskaper, forståelse og ferdigheter i den individuelle delen i forhold til kompetansemålene i læreplanen.

 

Grunnleggende ferdigheter er integrert i kompetansemålene der de bidrar til utvikling av og er en del av fagkompetansen. Den endelige karakteren skal fastsettes etter en helhetlig vurdering av besvarelsen, dvs. presentasjonen og gjennomføring av den praktiske oppgaven.

 

Du er IKT-lærling i Yr Eiendom, et lite eiendomsmeklerfirma med tolv ansatte: 7 meklere, 1 advokat, 2 i ledelse/økonomi/administrasjon og 2 i IT-avdelingen (inkludert deg). Firmaet går godt, og ønsker å ha løsninger som skalerer dersom de ansetter flere.

 

Firmaet skal totalrenovere og utvide lokalene. De ansatte i økonomi/administrasjon har fast kontorplass, mens meklerne har egne bærbare PC-er, fordi de stadig er på besøk hos kunder. IT-avdelingen har også faste kontorplasser. I forbindelse med flyttingen skal firmaet skifte ut alle PCer.

 

Du er dessuten bedt om å delta i arbeidet med å utforme nettverket og infrastrukturen for de nye lokalene. Et av frustrasjonsmomentene tidligere har vært dårlig nettverksytelse, og IT-avdelingen har derfor fått aksept fra ledelsen til å investere kr 35 000,- til nytt nettverksutstyr. De ansatte skal ha forskjellige tilganger i nettverket avhengig av hvilken funksjon de har, og spesielt meklerne har behov for overføring av store datamengder både internt og eksternt. Infrastrukturen skal sørge for bra ytelse for alle brukerne, god sikkerhet med og høy oppetid.

 

Serverne er forholdsvis nye og skal bare flyttes til de nye lokalene, og derfor er det ikke budsjettert noen investeringskostnad her, selv om det vil tilkomme kostnader i forbindelse med selve flyttingen.

Oppgaver

1) Foreslå spesifikasjoner på PC-er som skal kjøpes inn og lag et investeringsbudsjett for dette innkjøpet.

2) Lag en nettverksskisse som beskriver hvordan du kan ivareta sikkerheten i nettverket og mot internett, samtidig som alle får tilgangene de trenger.

3) Løsningen skal også ivareta behovet for vern av personopplysninger. Hvilke hensyn må bedriften ta i forhold til det?

4) Du er blitt bedt om å holde et kurs der tema er sikker håndtering av minnepenner og lagring med skytjenester. Lag en presentasjon som du vil bruke på kurset.

 

Ikke innlevert oppgave = heldagsfravær. Oppgaven vil vurderes med karakter i alle programfag.

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...