Gå til innhold
  • blogginnlegg
    1
  • kommentarer
    2
  • visninger
    20 268

Livet som ung spilljournalist #1


Sofaspilleren

5 705 visninger

Hallo blogglesere på Gamer.no! Som overskriften sier, så skal jeg i denne bloggen fortelle om mitt liv som ung spilljournalist. Journalist kan jeg vel egentlig ikke kalle meg selv, men synes jeg fortjener tittelen siden jeg jobber innenfor journalistikken. Akkurat nå er jeg skribent for spillodromen.no, men veien dit er full av interessante historier.

 

Først vil jeg si kort om meg selv. Mitt navn er Theodor Karlsen, en 14 år gammel gutt fra Harstad. Som jeg nevnte i introduksjonen min, så har jeg hatt en far som har vært interessert i spillmediet. Han var moderator på det amerikanske forumet til bilspillet Trackmania. Han lagde selv nivåer til spillet, og et nivå han hadde laget var faktisk brukt i en kort filmsnutt av VGTV Level Up! Faren min har ikke så mye tid til å spille i dag, på grunn av familielivet. I mitt hus må jeg overleve med både far, mor og to mindre søstre. Heldigvis har fatter'n av og til tid til å sitte seg ned og spille med meg, noe jeg setter utrolig mye pris på. Det er mest på grunn av han at jeg ble så ivrig i å spille.

 

Som jeg nevnte i starten av denne bloggen, så har jeg hatt en interessant vei til der jeg er nå. Skriving og journalistikk har jeg alltid vært glad i, men jeg begynte å skrive om spilljournalistikk først denne sommeren. Da startet jeg opp et eget spillmagasin med en kamerat.

 

Planleggingen startet allerede nest siste skoledag av 8.klasse. Jepp, 8.klasse. Selv om jeg gikk i et så lavt trinn, var jeg fortsatt modnere enn de fleste på min alder. 6 hadde jeg i alle fagene, men unntak av gym. Innenfor det faget hadde jeg en femmer. Den nest siste dagen av skoleåret hadde vi en hel dag med fotball. Jeg hadde gledet meg lenge, men dagen før hadde jeg fått en knottetakling i låret og var hardt skadet. (Jeg spiller fotball altså). Derfor måtte jeg sitte på sidelinjen hele dagen, og en annen som satt på sidelinjen var en kompis av meg som rett og slett ikke orket å spille fotball.

 

Vi to begynte å diskutere litt om spill, og under samtalen spurte han meg om hva mitt beste spillminne var. Jeg tenkte litt på spørsmålet før jeg svarte. Det viste seg at historien ble veldig interessant, og da kom jeg på en ide som jeg selv syntes var strålende.

 

Ideen var å lage en side dedikert for spillminner og ikke noe mer. Det var ikke noen andre spillsider som hadde det samme prinsippet. Vi bestemte oss for at han skulle komme til meg og så skulle vi begynne å planlegge siden.

 

Så dagen etter stikker han innom meg etter skolen. Gigantiske ark hadde jeg ordnet klart, i tillegg til PC, linjal og alt utstyr som trengtes for å planlegge et spillmagasin. Vi startet med en skikkelig brainstorming og skisserte hvordan siden skulle se ut. Etter mye diskusjon ble vi enige om at spillmagasinet måtte inneholde mer enn bare spillhistorier hvis vi skulle oppdatere siden jevnlig. Det endte opp med at vi skulle lage en standard spillside lignende Gamereactor, men at spillminner og spillhistorier skulle være en standard del av siden.

 

De første problemene vi møtte var hosting og webdesign. Ingen av oss kunne noe særlig mye om dataprogrammering. Selv kan jeg litt html og litt c++, men dette er overhodet ikke nok til å designe en hel nettside. All verdens med penger eide vi heller ikke.

 

_____________________________________

Vi klarte å løse de første problemene, men det blir jeg å skrive mer om i neste del. Jeg tenkte at første del av denne bloggen blir litt kortere enn de neste, da jeg vil vite hva brukerne på Gamer tenker om denne bloggen. Usikker på om dere vil at jeg skal fortsette eller ikke, og jeg vil også vite om det er noe mer dere lurer på eller om det er noe jeg kan gjøre bedre.

Del 2 kommer straks!

_____________________________________

 

Jeg digget virkelig å skrive dette blogginnlegget. Jeg trenger ikke å være like streng mot tekstene mine som hvis jeg hadde skrevet en artikkel for spillodromen.no. Det er digg å bare sette seg ned med Pink Floyd dundrende fra høytalerne og skrive ned tankene som kommer opp. Håper på å fortsette med det.

2 kommentarer


Anbefalte kommentarer

×
×
  • Opprett ny...