Gå til innhold

Chrissi

  • blogginnlegg
    1
  • kommentar
    1
  • visninger
    25 234

Selvstendig eller hjernevasket antifeminist?


Chrissi

16 777 visninger

Jeg fjerner kroppshår fordi det er forventet av meg. I et mannsdominert samfunn er det en selvfølge at vi jenter fjerner stort sett alt hår som ikke er plassert på hodet vårt. Det er ikke noe vi har valgt selv, men noe som er forventet av samfunnet. Det er i allefall det kvinneorganisasjonen Ottar mener.

 

Jeg har hår to steder på kroppen: på hodet og over øynene. Grunnen til at jeg fjerner resten er etter min mening at jeg ikke ønsker hår andre steder på kroppen. Å fjerne uønsket hår gjør at jeg føler meg bedre, det er i allefall det jeg tror. De siste årene har kvinnekampen nådd nye høyder. Jeg føler det er rett å kalle det kvinnekamp fremfor likestillingskamp av den enkle grunn at dette har ingenting med likestilling å gjøre, heller tvert imot.

 

De siste ukene har jeg sett utallige kvinner fremsnakke hår under armene og mellom bena. I følge enkelte selvutnevnte eksperter vil det nå bli trendy med et "naturlig" underliv. Det er en trend jeg ikke har noen intensjoner om å følge.

 

Ottar vil kanskje si at jeg er hjernevasket av et mannsdominert, pornofiksert samfunn som forteller meg hva jeg skal mene og tenke. Jeg selv er overbevist om at det meste av det jeg gjør med min kropp og mitt utseende er for meg og ikke mannfolk. Jeg liker å føle at jeg ser bra ut, og hvem gjør vel ikke det? Hvordan kan en organisasjon mene at de vet bedre enn meg hva jeg tenker? Jeg synes det er frekt.

 

Denne kampen for kvinners rettigheter har gått alt for langt. Vi sitter i dag med flere rettigheter enn menn i stedet for å være likestilt. Vi kvotteres inn i yrker, han lavere fysiske krav enn menn i politiet og det er ikke lenger en kvinnes jobb å sørge for at det er orden i hjemmet. Hva skjedde? Hvem er de maktsyke kvinnene som har sørget for at jeg ikke kan vite om jeg har fått en jobb på grunn av hva jeg har mellom bena fremfor min kompetanse?

 

Når det nå skal bli moderne å ha masse kroppshår kommer jeg da til å bli ansett som en rebelsk feminist? Vil jeg da bli en selvstendig og sterk kvinne selv om jeg gjør akkurat det samme som jeg gjorde før? Eller vil jeg fortsatt være en hjernevasket idiot?

 

Jeg vil si at jeg vil være akkurat den samme som jeg er i dag. Jeg vil være en jente som synes det er naturlig at det er jeg som lager mat og vasker klær. Jeg vil fortsatt ta var på meg selv og kroppen min, og jeg vil fortsatt være opptatt av å ha en sund livsstil. Jeg kommer fortsatt til å bruke sminke og barbere meg under armene.

Jeg vil alltid vite hva som er best for meg.

Jeg vil alltid være en antifeminist.

1 kommentar


Anbefalte kommentarer

×
×
  • Opprett ny...