Gå til innhold

Roza's Blogg

  • blogginnlegg
    11
  • kommentarer
    8
  • visninger
    62 948

Nesedråper med skremmende advarsler.


Roza

1 365 visninger

Jeg er snylta forskjløa.

 

Har vært syk siden torsdag. Hoster, nyser, snørr og tårer renner, har feber, og stemmen er forsvunna. Vondt å svelge, så har nærmest kuttet ut mat. Ikke det, det har jeg nok bare godt av. Har litt å tære på, så ingen fare. he he.

 

Har prøvd å gå en liten tur med hundene hver dag. Men det blir naturlig nok mindre enn vanlig, og overskuddet for aktivisering er på bånn. Må inrømme at det har insreva seg til godbitsøk, og hjemming av leker, misting av hansker og gå staver på tur, som hundene må finne. Har rett og slett ikke ork til å gi dem et realt tilbud.

 

Gamle Robin er strålende fornøyd like vel og nyter lange dager i sengen sin. Slapper av og koser seg. Men Zanto en en smule rastløs. Priser meg lykkelig for stor ingjæra hage som hundene kan gå som de vil i.

 

Var i dag i butikken og fikk meg nesedråper hostesaft og halstabletter. Føler at alle konturer liksom flyter utover. Fryser og svetter.

Men av en eller annen grunn fant jeg fram et forstørelses glass og leste på pakningsvedlegget til nesedråpene, siden det var et merke som var ukjent for meg. Ikke at jeg pleier å lese pakningsvedlegg. Bare et innfall.

Fikk helt sjokk.

 

Det er nesedråper det er snakk om altså.

Det stod at dråpene ikke skulle brukes, om en var gravid eller under amming.

Man måtte kontakte lege før bruk av nesedråpene, (Som ikke var på resept en gang) Hvis en hadde et av følgende.

Overfølsom ovenfor et av virkestoffene

Hadde hjerte og karlidelser, grønn stær, diabetes, problemer med sjoldbuksjertel, Forstørring av prostata, Blærehalsfortrengning, om en har forstoppelse i tarmfunskjoner, eller godartet svulst.

 

De kunne jo bare forkortet hele advarselen og sakt at om en har problemer med de indre organer så kontakt legen. Jeg er litt sjokka. Hvoran kan nesedråper som for meg fortoner seg som noe ganske uskyldig, ha en påvirkning på alt det der?

Vel jeg tar nå sjangsen på å bruke dem for det. Men blir unektelig litt betenkt på alle de advarslene, Tenker at det må jo være ganske farlige greier de dråpene, som kan påvrike så mange organer utenom nesen.

1 kommentar


Anbefalte kommentarer

Ta det helt med ro.

Alle bivirkninger som er rapportert, blir tatt med i dokumentasjonen. Dette vet jeg litt om fra svogeren som har vært legemiddelselger, laborant og bruker hvit frakk på jobb.

Hans søster tok en gang noen milligram ibuprofen for mye sammen med paralgin forte, jeg tror det var kombinasjonen.

Det endte med at hun ringte giftinformasjonen der hun ble beroliget ved at overdosen ble bagatellisert. Men slik fikk hun ro i sjelen.

Jeg tror du kan ta det helt med ro, hvis du ikke er en av de få overfølsomme eller allergiske.

God bedring og lykke til!

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...