Gå til innhold

Profox's Blogg

  • blogginnlegg
    2
  • kommentarer
    5
  • visninger
    8 563

Hei


Profox

650 visninger

Jeg har fått altfor god tid. Det begynte med at jeg gikk til personallederen og sa at jeg ville slutte. Når, spurte hun. Straks, svarte jeg, og hun så på meg med et tomt blikk. Kanskje vantro. Men jeg har kanskje to måneders oppsigelse, la jeg til. Og hun sa det var tre.

Jeg tror ikke at det betydde noe, men sa at jeg kunne slutte i januar. Noe hadde gjort at det ikke var nøye å slutte på dagen, kanskje ikke i det hele tatt. Men loddet var kastet, bordet fanget, og strengt tatt var det en gjennomtenkt beslutning.

Den hadde modnet seg fra en dag i høst da jeg følte en motbydelig ulyst ved tanken på å gå jobb. Dette trenger du ikke gjøre, tenkte jeg med meg selv, du kan bare slutte, gå av med full pensjon. Og tanken bare satte seg. Om morgenen på vei til jobb tenkte jeg at dette trengte jeg ikke gjøre. Jeg visste at jeg var inne i den prosessen som skulle føre meg ut av arbeidslivet. Jeg var helt klar til å gå fra noe.

På den andre siden, når man går fra noe, går man til noe annet. Hva skulle jeg gå til?

Til de andre pensjonistene? De som alle sa at de aldri hadde hatt så mye å gjøre som etter at de gikk av med pensjon. Jeg trodde dem ikke, gjør fortsatt ikke det. Og det er langt fra at jeg identifiserer meg med dem, seniorene. Joda, jeg er blant dem nå, men jeg føler meg ikke slik. Kanskje gjør ikke de heller det, de glir bare inn i en rolle og blir til forveksling like hverandre.

Nå sitter jeg her i Finnepåland, hva skal jeg vel nå finne på? Jeg ville bort fra en jobb, men ikke fra miljøet og kollegene på arbeidsplassen. Men jeg har før gått fra en arbeidsplass, og vet at den som slutter, han blir glemt. Han blir en "Kjekt å se deg", men det viser seg at det ikke tar mange ukene eller i høyden månedene før en er utenfor kulturen og fellesskapet på arbeidsplassen. På sett og vis er det det samme som død i en forstand.

 

Hva nå?

 

Det kan bli et tema for meg i fortsettelsen på denne bloggen. Så får vi se om jeg passer inn i bloggkonseptet.

5 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Gjør det du har lyst til? Reise, se verden. Tenk deg alle tingene du ikke har fått gjort i gjennom livet som du har tid til nå. Hadde jeg vært i din posisjon, hadde jeg pakket sekken og reist til familie, venner og steder i verden jeg aldri før har vært.

 

Nå har du sjansen!

Lenke til kommentar

Takk for gode råd.

Men verden har jeg sett, har trasket gatelangs i San Francisco, New Orleans, Singpore og St Petersburg og ikke å forglemme Teben (Luxor) med Karnaghtempelet og De dødes dal. Jeg har reist nok. Familie og venner skal man stelle godt med, og jeg er blant de heldige som har slike.

(Jøss, der kom jeg på noe, jeg må sende en mail til Telefonkontakt for eldre og ensomme. Snakket ukentlig med en kar på Østlandet som faktisk ikke hadde noen.)

Det jeg vil med denne bloggen er å bearbeide min egen omstilling fra en livsfase til en annen. Som om nå det skulle være av interesse for andre enn meg selv...

Som sagt, takk for innspill.

Lenke til kommentar

Opp med humøret. I dag er det et nydelig vær. Tenk på dine gamle kolegaer som må være inne i dette været. (Om det var en innendørs arbeidsplass da.)

 

Prøv å se på deg selv som priviligert. Når du var på jobb og teknte på alt du ville ha gjort når du bare kom hjem, og som du ikke fikk tid til. Kanskje nå er tiden for å sette i gang med det.

 

Eller vurder om det er noe du har ønsket å lære deg. Kanskje en ny hobbby, eller en gammel hobby du har hatt før som kan dyrkes i større utstrekkning.

 

Kanskje du kjenner noen som kunne trenge en handsrekning, med noe praktisk, eller som bare trenger en venn. Det å hjelpe andre kan ofte være største gleden en kan få, og samtidig hjelper det en selv.

 

Mulighetene er mange.

 

Jeg synes du var tøff og modig, siden du gjorde det du følte var riktig, ved å si opp jobben. Kjen etter hva du har lyst til. og følg ditt hjerte.

Lenke til kommentar
Gjest
Blogginnlegget er nå stengt for flere kommentarer
×
×
  • Opprett ny...