Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    35
  • comments
    0
  • views
    65860

Komplett.no,PS.no och Multicom.no

Sign in to follow this  
jaxawier

1249 views

NÄTET OCH SHOPPING I NORGE-nu med addendum.

Epost med förfrågningar om mina beställningar,alternativt kommande beställningar där jag har lite frågor om dessa till diverse nät-affärer,och här komplett.no,ps.no och multicom.no,har resulterat i lite olika resultat.Angående ps.no så få med er addendum lagt till nederst :-)

 

 

 

 

Komplett.no svarar direkt med automatiserad mail om att de har fått epost,i detta fallet efterlyste jag ett klart besked vilka av deras ack så många grafik-kort som var "single slot",dvs som enbart upptar en pci-e port på dator´n,till och med specifierade en exakt model-serie,och mitt problem var ju uppenbart,i varje fall tyckte jag det själv när jag ställde frågan till dem-vilken av deras grafik-kort var single slot,det är inte angivet huruvida de är det eller inte,och det syns inte på bilagda bilder av bedrövlig kvalitet på komplett.no hemsidor.

 

Svaret efter att jag nämt allt ovanstående i mera diplomatiska ordalag,från deras tekniker eller nån nisse på "salg" antagligen,en tekniker hadde förstått frågan,var: det ser du på bilderna.

 

 

 

 

Tjenare liksom,jag följde då upp med en epost till samma säljare,alternativt tekniker som gav faen, där jag ännu en gång nämde att det ser man inte alls,något enstaka undantag javisst,men i majoriteten av fallen så syns inte en skit.Svaret ännu en gång var: det ser du på bilderna.

 

 

 

 

En annan deprimerande upplevelse med dem,skulle ha ett am2+ huvudkort för en gammal amd 630 som ligger och skrotar hemma,komplett hadde ett som passade för det fashionabla priset av nästan 1400:- ,multicom skulle ha nåt på 1000:- för det samma,det går för ps.no också men tror mig minnas de kröp just över 1100,samma kort på alla tre platserna.

 

Har handlat på det jävla stället för 5-siffrade belopp i 2010,den summan blir 0 i 2011.

 

 

 

 

ps.no har jag testat på sistone,skulle kjöpa en server där,en billig semi-server men likt förbannat en server med två xeons och en hög med minne.Problemet denna gången,takk vare ps.no något oöversiktliga sortiment,var det en smula osäkerhet exakt vilket minne som passade,all information jag behövde var inte angett,så jag skickade en epost dit om just detta.Ska man lägga 10 lök vill man ju vara helt 100 % säker på att allt är ok och framför allt passar tilsammans!

 

Ett automatiserat svar kom omgående,men inte hört ett skit efteråt,detta var före jul så i min bok verkar de som att de skiter i det.De har en minnesväljare f,ö men det hjälper ju fint lite när huvudkortet du tänkt kjöpa inte är med på listan i minnesväljaren(det är en lista med "alla" huvudkort,bara inte mitt påtänkta).

 

 

 

 

Nästa deprimerande upplevelse var en uppgradering av min huvud-pc med huvudkort,minne mm,kollade noga så allt var "in stock" innan jag lade in min order,så missade jag en sketen hårddisk som jag skulle ha för O-S,dvs en liten,billig hd,som typiskt visade sig vara ute av stock,skulle visst nog vara inne 31/12,följaktligen skickade jag en epost där jag sade mig villig till att byta till en annan hd,resultat=ingen respons,så det slutar nog med att jag ställer in hela den beställningen,och all annan samröre med dem för all framtid och lägger mina pengar någon annan plats.

 

Har ett litet hopp om att jag hör ifrån dem i morgon/denna veckan,det har trots allt varit helger så loppet är inte kört än,och de har överlägset de billigaste priserna av dessa tre.

 

 

 

 

Multicom vinner överlägset i denna "konkurrensen",fick en personlig epost av namngiven säljare där min order blev bekräftad,så visade det sig att flera delar inte var på lager,och var tillgängliga långt fram i tiden,givetvis ändrade jag beställningen,fortfarande med direkt kontakt över telefon och epost med namngivna säljare ordnade man upp i det hela så att jag fick mina grejer i huset långt tidigare. Kjöpte ett kabinett utan psu,var fullt klar över det,hade tänkt att använda något gammalt skräp jag hade hemma,säljaren kom med uppföljningsfrågor angående detta,visserligen onödigt i detta fallet,men det var första gången jag upplevt det i Norge,komplett gör det i varje fall inte,och ps.no har ju inte besvarat någonting så långt.

 

 

 

 

Multicom vinner överlägset,de andra två är fan inte på samma planet en gång.

 

Och om någon skulle bli hemskt nyfiken så har jag sparat på mailen från allt jag nämner här,så dokumentationen skulle vara ok,är inte det för jävligt,livet är en bitch ibland,f,d kunder sparar på epost ;-)

 

-tjenare-

ADDENDUM-PS.NO ORDNAR UPP!

 

Okej,får skylla på helg-avveckling,jul,nytt-år och annat, ps.no har verkligen ordnat upp,tickade in några eposter idag,så allt är i ordning nu.

 

Er på nivå med multicom nu,riktigt nöjd här :-D

 

 

 

 

Hadde drömmar om ett dual xeon-setup med huvudkort och massa minne,efter en koll visar det sig att producenten skickar ut dessa huvudkort utan bios som stöder xeon 56xx-serien,och att man visst nog kan ringa asus och få kjöpt en uppdaterad bios,som jag egentligen tycker skulle vara kostnadsfritt för kunden när producenten själv "listar" xeon 56xx som kompatibelt,dock enbart med uppdaterad bios,som kostar pengar,inte bra.Givetvis måste kunden ha en cpu som stöds originalt,som en xeon 55xx bara för att få uppdatera bios,sen kan man putta in 56xx.

 

Så la ner hela det "projektet",var i samband med det jag skickade en förfrågan till ps.no för att försäkra mig om att allt skulle funka INNAN beställning gjordes så man inte hamnade i en sits med grejor hemma och så visar det sig att någonting någonstans inte funkade, tycker själv det var innom rimlighetens gränser faktiskt.

 

Det spelar ingen roll längre, är lagt ner/på is hela den grejen, i varje fall tills vidare.

 

 

 

 

 

Får en socket 1156 med i7 870 som gör nyttan för tänkt ändamål,få ner strömförbruket hemma,och bidraget till folding @ home upp ett hack eller två,räknar med att det måste överklockas en smula,min lagledare säger från 3.6-3.8 ghz och upp "räcker" med intel,har goda förhoppningar att det ska gå fint,kommer med hyfsat low latency ram och en stor jäkla luft-kylare,ser folk kör de där i7 i 4 ghz men är rädd vcore måste upp i obehagliga nivåer för det på air,får jag 3.8 är jag nöjd,återkommer om nån vecka eller så med resultat :-)

 

 

 

 

För övrigt så beställningen hos ps.no nu är bara en liten uppgradering av min spel-pc,måste flytta in amd 1090T för det,be940 funkar inte med ddr3 så de byter plats.

 

Dåligt för F@H,då 1090T inte blir dedicated längre,och be940 går till wcg,bra för mig när 1090T får snabbare ram (ddr3) och långt bättre kylare hoppas jag på en liten fartökning från nuvarande 3.74 på original amd fläkt,för att få det stabilt är vcore alldeles för högt,överraskande bra temps på det dock,högre gick inte trots vcore i 1.6 området.

 

Återkommer om detta också :-D

 

 

 

 

För övrigt så suger ordinära cpu´s på folding@home när man betraktar energianvändande,cpu på 100% load,bedrövliga poäng och därmed bidrag till SAKEN,så alla mina cpu´s går till world community grid där de inte suger fullt så mycket,wcg har mycket bättre inställningsmöjligheter för cpu load,och även gpu även om jag använder mina till f@h.

 

Angående f@h så är det antingen grafik-kort som gäller,eller server/kraftigt överklockade desktops som det är något som helst poång att använda där,till nöds amd´s thubans som øverklockade ger hyfsade bidrag till saken,alternativt kör -bigadv i linux ;-)

 

-tjenare-

 

 

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...