Gå til innhold
  • blogginnlegg
    30
  • kommentarer
    69
  • visninger
    32 700

Mine mål framover.


Romis

682 visninger

Mens jeg ligger her i senga mi, med et gammelt tastatur som har skrapemerker eldre enn meg, så tenker jeg på hva det er jeg vil oppnå i løpet av året med Starcraft II. Jeg skal prøve å være en realist, akkurat nå, så kan jeg heller skrive en mindre kompakt og utspekulert liste senere, som ikke er skrevet med et realistisk syn, i det hele tatt.

 

Jeg har lekt med tanken om at jeg har lyst til å vinne en turnering som holdes på et lokalt LAN som huser rundt 400 mennesker hvert år, og jeg skal nok klare det. Hvis jeg vinner på det lanet, er det første fot inn i min drøm om å en dag være en profesjonell Starcraft II spiller. Jeg vet hva du tenker. '' Herregud for en dum unge som tror han skal spille profesjonnelt en dag. '' Vel, vet du hva? Det her er ikke bare en liten dum guttedrøm som aldri går i oppfyllelse, jeg har alltid likt spill.

 

Hele livet mitt har jeg spillt spill. Jeg har aldri likt sport, eller å være ute, eller å sosialisere med venner. Jeg elsker å spille! Jeg har spillt et bredt utvalg av spill, men Starcraft har virkelig en plass i hjertet mitt, som kun deles av Diablo serien. For dere som ikke har spillt Diablo, så er det et rollespill hvor du spiller forskjellige karakterer som du bygger fra lvl 1, til lvl 99. Men nok snakk om Diablo, det er ikke derfor jeg lagde denne bloggen her.

 

Hvis jeg skal tenke på hva det er jeg vil oppnå med Starcraft, så har jeg allerede nevnt å vinne en lokal turnering, som holdes i Oktober, for de som lurte på det. Jeg har i allefall lyst til å komme opp i Diamond League, og spille kompetativt hver eneste dag. Jeg har hatt litt problemer med å motivere meg selv til å gjøre det, ikke spille hver dag, men å spille kjempemasse. I dag for eksempel, så har jeg kun spillt omtrent 16 kamper, som er ingenting.

 

Uansett, nok snakk om hvor lite jeg spiller. Jeg har lyst til å komme opp i Diamond League, og delta i noen turneringer rundt om kring i Norge, det jeg i hvertfall har lært, er at i Platinum league, så har jeg forbedret meg selv så utrolig mye raskere enn det jeg noengang gjorde i Gold League. I Gold League var det ikke så veldig vanskelig å slå andre spillere, og man hadde heller ikke noe behov for å bli bedre, for å slå andre. Så da skjønner dere kanskje hvordan det påvirkes i Platinum, hvor alle spillerne er 10 hakk bedre enn de i Gold. Det er utrolig forskjell på spillere i Gold, og Platinum, men det er bare positivt, fordi jeg har lært så utrolig mye på min korte tid i Platinum. Jeg kan forresten benytte denne tiden for å vise dere en post jeg lagde på Diskusjonstråden angående Protoss Stretegi. ( For dere som ikke visste det så spiller jeg kun Protoss. )

 

Jeg har nå spillt en del kamper i Platinum league, og jeg føler at jeg hører til her, men jeg har en lang vei å gå til Diamond, når det er sagt, så har jeg lært utrolig mye på min tid på Platinum. Her er noen av de:

 

- ALLTID scout basen din hele tiden, og sørg for at du ikke blir cheeset.

 

 

- Det er utrolig viktig å ha nok Gateways / Robitcs Facility. Jeg kan ikke engang telle på en gang hvor mange ganger jeg har slått meg selv fordi jeg ser tilbake på kampen og ser at jeg ikke hadde nok gateways. ( 4 gateways på 2 baser er bare helt utrolig dårlig av meg. )

 

- Alltid ha en Robotics facility og gå for Immortal/Colossus hvis du har tenkt til å motgå fra Stargate. Det er så utrolig mye bedre å ha 3 robotics som lager colossus hele tiden, enn 12 gateways som lager mass zealots og Protoss, har også tapt mange spill på grunn av dette.

 

- Ha en plan hver gang du spiller, du kan dra nummerene rett ut fra lufta, f.eks si til deg selv at du skal pushe når du har fått +1 attack og hiv ut en Nexus før du drar, så ser du hvordan det gikk, og hvordan du kan forbedre det.

 

- Lær deg å bruke hotkeys. Dvs, lær deg å legg bygninger og units i kontrollgrupper som CTRL-1 CTRL-2 osv. Selv har jeg alltid Nexus på 3,4,5. Når jeg får en ny Nexus, legger jeg den til 3, og har min hovedbase på 4 og 5. Og når jeg får enda en Nexus legger jeg den til 5. Dette gjør det veldig lett å holde rette på Chrono Boost, og det er helt uvurdelig.

 

- Bruk Sentries med hallicunation for å scoute. Er det en stund til du får Robotics og kan scoute? Har motspilleren 3 Spinecrawlers? Da bare researcher du Hallicunation på Cybernetics Core og bruker sentires for å hallucinate noen phoenixer, slik at du kan scoute han. ( Som er det viktigste av alt! ) Jeg vil anbefale å hallucinate 3-4 Phoenixer, slik at du kan scoute alt han eier, med mindre han har spore crawlers o.l i basen der du scouter, da er det bare å sende noen nye.

Takk til TheRealL fra forumet for dette tipset. Herregud at jeg ikke tenker på slike ting selv. :)

 

- Scout. Scout. Scout. Alltid scout fienden din. Jeg kan ikke si hvor viktig det er. Det er utrolig mange kamper jeg har tapt på grunn av jeg ikke scoutet ordentlig. ( Spillte omtrent 350 kamper i fase 1, og fase 2 av betaen. ) Det er utrolig viktig å vite om en Zerg spiller går for Mutalisk, eller bare fortsetter med Zergling produksjon, eventuelt roaches eller hydras. Går han for Zerglings, bør du IKKE gå for Stalkers, da går du for mass zealots og går over til colossus etterhvert. ( Alltid greit å ha noen stalkers i miksen for eventuelle air units uansett. ) Men hvis han går for mutalisk, kan du ikke angripe mutalisk med zealots. Så alltid scout, og vit hva motspilleren din gjør til enhver tid, og enhver kostnad. Hvis du må sende inn 1 probe av og til så gjør det.

 

- Scout baser. ha en Zealot som patruljerer de nærmeste expansions til fienden din, og hvis han går for expansion, tar du den ut. :)

 

- Ha god map controll. Ha noen probes/zealots/stalkers whatever rundt om kring på mappen til enhver tid, og HOLD Naga Towers! Det er så viktig å vite når motspilleren er på vei til å angripe. Hvis du har units rundt om kring vet du det til en hver tid, et eksempel er å ha pylons i enden av basen din, så du ser mutalisks/banshee etc kommer, slik at han får gjort så lite som mulig damage før du har units opp i trynet hans. Hvis du først har map controll, kan du også sette 7-8 stalkers i basen for eventuelle air harrass.

 

- Bygg et forge, og oppgrader +1 attack på starten ganske fort. Hvis du scouter en Terran som går for Stargate, så se om han setter opp Tech Lab. Hvis han gjør det går han definitivt for Banshee med cloak eller Vulture's. Hvis du ser han går for dette, så bygg 2-3 photon cannons i mineral lines, slik at du ser invisible units. ( Dette er veldig viktig å gjøre, og du taper masse kamper i silver-gold fordi du ikke gjør dette ofte nok, og taper mot dumme banshee push. ) Nok en gang er scouting utrolig viktig.

 

- Se hva slags units motspilleren har og bygg units mot det igjen. Går han for mass hydras/zerglings/roaches går du for Colossus, samme gjelder masse zealots/sentries eller Marine/Marauder som er veldig populært. Colossus eter opp slike unit compositions. OBS: Husk å ha extendet thermal lance på Colossus UANSETT. Hvis du må bygge en mindre Colossus for å få den upgraden, så gjør det, for guds skyld.

 

- Du lærer mer av å se på replays, enn du gjør av å spille. Og du lærer mer ved å tape, enn å vinne. Hvert eneste tap er en retning i feil vei. :)

 

- 3 gateway og 1 robotics eller 1 Stargate er optimalt, så sant du har optimalt harvest på minerals og gas. Dette gjelder for en base.

 

- Når du angriper, så ta med deg en Observer, det er veldig viktig å ha speed upgrade til Observer. Ikke bare ser observer usynlige units, men de ser også hallucinated units, så det funker begge veier. Du vil vel ikke tape en 150 supply hær til 10 Dark Templars, vil du vel?

 

- Reager til hva motspilleren gjør. Hvis han setter seg ned med to baser, og har masse turrets rundt basen, betyr det at han ikke vil expande med en gang, og heller være sikker på at han kan holde basene sine, og bygge units. En riktig respons til dette er bare å backe vekk, ha god map control hele tiden ( sørge for at du vet om han angriper eller bygger baser ) og expande som en gal mann. Husk at når du expander til 4 baser, så ikke bygg fullt med probes på alle basene, og husk å ha alle assimilatorene dine fullt saturated. OBS: På 4 baser er rundt 30 warpgates og 5 Robotics facility veldig greit. Det er også uhyre viktig å huske å ha 3/3/3 upgrades også. Det kan gjøre en 50 supply hær om til en 150, lett.

Hvis du vil se en replay hvor jeg expander og viser hvordan man skal reagere mot en turteling Zerg, så se denne replayen:

 

http://www.thereall.com/starcraft/romis/index.php?dir=Replay%2FUnsaved%2F&download=Metalopolis+%285%29.SC2Replay

 

Foruten alt jeg hadde å si, så bruk denne linken til å se mine replays, hvis du vil se hvordan jeg spiller Protoss.

http://www.thereall.com/starcraft/romis/index.php?dir=Replay%2F

 

Det var alt jeg kom på akkurat nå, men jeg kommer til å redigere denne posten så ofte jeg kan, og sette den i førstepost hvis dere føler for det. Lykke til!

 

Jeg håper dere som spiller Protoss suger til dere alle tipsene jeg har skrevet opp, og bruker de hver eneste kamp. ( Ikke alle tipsene er valide til enhver kamp, men du føler selv for hva du vil gjøre med tipsene. )

 

Utenom det jeg har netopp nevnt, har jeg utrolig lyst til å spille veldig mye, slik at jeg har veldig mye erfaring bak meg. Jeg har lyst til å spille omtrent 10 kamper hver dag framover ( minst ) og håper det kan virkelig forbedre spillteken min.

 

Men det er som Day[9] sa i en av sine daily'sm at den beste måten å virkelig få en feeling på hvor god du er, og hvor du ligger, er å delta i turneringer. Tenk deg følelsen av å spille mot en av de beste og mest profilerte spillerne i Norge, hvor utrolig kult hadde ikke det vært? Sidde head-to-head mot den beste terran spilleren i Norge, og føle nervøsiteten stige som en kjele med kokende vann.

 

Jeg har lyst til å delta i så mange turneringer jeg har mulighet til, og spille så mye jeg kan, så jeg kan bli så god som mulig. Men en ting jeg sier før jeg lar dere gå over til hva enn det var før dere forviklet dere inn på denne bloggen: Hvis dere har lyst til å bli god i Starcraft, så er det kun hard trening som gjelder, og en av de viktigeste tingene du kan gjøre, er å scoute. Utenom det så vil jeg si at hvis du føler at du er litt svak i 1v1, så spill litt 2v2 med en venn som er bedre med deg, du lærer mye mer av å spille med en god venn i 2v2, enn å tape i 1v1.

 

Har du lyst til å se mine replays, kan de lastes ned på http://www.thereall.com/starcraft/romis/

 

Ellers kan du diskutere Starcraft i forumet: http://www.diskusjon.no/index.php?showforum=596

 

Jåper det var dette dere ville, de som stemte på at jeg skulle lage en post hver dag, som var lang.

 

Legg gjerne igjen en kommentar hvis dere føler det er noe jeg bør endre.

 

Mvh,

 

Romis.

4 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Kom tilfeldigvis innom bloggen din. Spennende lesning. Skal følge med litt fra tid til annen. Har aldri spilt SC selv, men husker jeg ble utrolig fascinert når jeg så en dokumentar på tv2 om han 16-år gamle gutten fra en øy uten for Bergen som var verdens beste i Starcraft. Kodenavn Slayer tror jeg den het.

Lenke til kommentar
Sidde head-to-head mot den beste terran spilleren i Norge, og føle nervøsiteten stige som en kjele med kokende vann.

 

Jeg bare later som om dette handler om meg. <3

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...