Gå til innhold

Messi19

  • blogginnlegg
    2
  • kommentarer
    0
  • visninger
    24 432

Definisjon på den komplette fotballspiller...


dberntzen

1 227 visninger

Hvert år kårer Fifa verdens beste fotballspiller. Denne kåringer regnes som den offisielle kåringen, gjerne fordi trenere og spillere er med på å kåre den beste. Og spillere og trenere vet gjerne best, i og med at de observerer spillerne på nært hold.

 

Lionel Messi ble ifjord kåret til årets spiller, etterfulgt av Cristiano Ronaldo (2. plass) og Xavi Hernandez (3. plass). Zinedine Zidane og Brasilianske Ronaldo har vunnet prisen flest ganger (3 ganger), men regnes de som verdens beste spiller gjennom alle tider for det? Det er klart at denne kåringen som ble opprettet i 1991 ikke var da Maradonna og Pele spilte/var på sitt beste.

 

Verdens beste spiller er i 18 av 19 tilfeller en offensiv spiller. Siden kåringen startet opp har bare en forsvarsiller blitt kåret til årets spiller (2006). Ingen andre enn Italienske Fabio Cannavaro som vant VM med sitt Italia i 2006. Favorittene til å vinne "årets spiller" i år er Lionel Messi, Wayne Rooney, Didier Drogba og Cristiano Ronaldo. Hvorfor? fordi de scorer mest!

 

Hva kjennetegner årets spiller?

I de fleste tilfeller blir den spilleren som scoret flest mål den sesongen, og som dominerte med assister, årets spiller. Men om du vinner VM, EM, Champions League eller lignende er du godt på vei.

 

Hvorfor har ikke de defensive pliktene noe å si?

Folk som drar på stadion og ser lag som Barcelona, ønsker å bli underholdt. Og derfor for lekne spillere mer oppmerksomhet en defensive arbeidsjern. Cristiano Ronaldo for eksempel er en ganske fysisk sterk spiller, men han gidder ikke ta grovarbeidet... Spillere som Steven Gerrard, Cesc Fabregas, Michael Essien osv, er spillere som er med i alle spillets faser. De spiller alle på midtbanen så det skulle bare mangle, men de scorer også mål. De er kanskje ikke de mest lekne, men "fy søren" hvor mye de betyr for laget sitt.

 

Jeg tror at en blanding av disse spillertypene er definisjonen på den komplette fotballspiller. Dette er en spiller som ennå ikke har vist seg, men fremtiden er der...

 

Youtube - Fifa World player of the year 2009

 

Definisjon på den Komplette fotballspiller

- Scorer mål

- God fysikk (hurtighet, Styrker, kondisjon osv)

- Gjerne god dribbler

- Mot

- Evnen til å holde hodet kaldt

- God mentalitet

- God både defensiv og offensiv

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...