Gå til innhold
  • blogginnlegg
    34
  • kommentarer
    14
  • visninger
    281 608

Beskyttelse for Mac-brukere


norbat

497 visninger

Flere av mine kompiser har kjøpt seg Mac, og det er utvilsomt en lekker sak. Problemet er imidlertid at det argumentet som de alle bruker på hvorfor de heller vil bruke mye penger på en mac framfor å få en pc som brenner asfalt for samme pris, er at de er lei av krasj og malware.

 

Om Mac kræsjer mindre/aldri, det vet jeg lite om, men om de tror at Mac er malwarefritt, vil de få seg en overraskelse. Pr dags dato finnes det kanskje ikke virus? for mac-systemet, men en rekke trojanere som skaper bakdører øker i takt med at Mac OS øker i utbredelse.

 

Jeg trakk litt på smilebåndet da jeg leste følgende på en mac-forum:

"Forskjellen (virus vs. trojanere etc) er at du ikke kan få denne (trojaner) installert på din maskin uten at du selv foretar deg noe. Det er derfor enkelt å beskytte seg mot trojanske hester."

 

Ja, som Windowsbruker har man sagt det samme i 15 år. 95% av de infiserte pc'n er et resultat av at man aktivt har lastet ned og aktivert trojaneren. De siste prosentene er knyttet til de som slurver med å holde programvaren sin oppdatert og dermed er utsatt for exploits (i all hovedsak knyttet til 3.partsprog. av typen Adobe etc og ikke Windows). Det skal da egentlig være enkelt å beskytte seg mot trojanske hester.

 

Men, hvorfor finnes det da langt flere pc-brukere som er infisert enn mac-brukere. Er pc-brukeren dummere, mer naiv og godhjertet som så lett lar seg lure? Svaret er antakelig litt sammensatt, men det kan ha betydning at 89% bruker Windows mens bare 5.9% benytter Mac OS. I tråd med at sistnevnte OS øker i popularitet, vil nok bildet endre seg.

256px-Operating_system_usage_share.svg.png

 

F-Secure har nylig utgitt et sikkerhetprogram beregnet for Mac OS

fmac_314x236.jpg

 

Det skader ikke å tenke sikkerhet, verken for Windows- eller Mac-brukere. Velkommen etter, Mac-bruker.

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...