Gå til innhold
  • blogginnlegg
    34
  • kommentarer
    14
  • visninger
    281 607

Crack av WEP


norbat

1 604 visninger

Så lenge man gjør det mot sin egen ruter så trenger man ikke å få dårlig samvittighet, men må man så må man...

 

Av en eller annen grunn trynet husets trådløse ruter (Linksys) og jeg fikk ikke noe liv i den igjen. Med 4 pc'er i hus som alle går på trådløst, ble det krisestemning blant ungdommen. Hvordan skal vi klare oss uten msn, facebook, go supermodel og diskusjon.no - helt til i morgen?

 

En rask sjekk viste at det var et WEP-kryptert nettverk ganske nære - ja det viste seg at det var naboen som hadde ett. Vedkommende var dessverre reist bort for helga, men som gode naboer vi er og etter en rask telefon, så var det ikke noe problem å få bruke nettet hvis jeg klarte å koble meg inn på ruteren. Hvilken WEP-nøkkel som trengtes hadde naboen ingen peiling på ("WEP, hva er det?") da det ikke var han som hadde satt opp utstyret. "Det løser jeg, ha en fortsatt fin kveld."

 

Som kjent (det burde være det) er WEP-kryptering en særdeles dårlig sikkerhet og med riktig program tok det meg 15 minutter å framskaffe wep-nøkkelen. Nå vil nok en wep-kryptert ruter stenge ut den vanlige naboen, men hvis dette er den vanlige måten å sikre sitt nettverk på, så er det betenkelig.

 

Jeg tok med meg pc'n i bilen og kjørte litt rundt i nabolaget og min mistanke om dårlig sikkerhet ble bekreftet. Av 60 nettverk var det 10 uten noen form for kryptering (sjekket ikke om det var satt på mac-filtrering). 33 hadde wpa/wpa2 mens resten, 17, hadde WEP.

 

Flere av de som hadde WEP-kryptering, hadde ruter fra Telenor (SSID = privat......). WEP-kryptering var en standard som Telenor satt opp ruterne sine med fordi ikke alt nettverksutstyr støttet/støtter WPA/WPA2. Mener at de nå benytter WPA/WPA2 som standardkryptering.

 

Om du bor i et område med mye folk, så ville nok jeg ha satt WPA/WPA2-kryptering på nettverk.

4 kommentarer


Anbefalte kommentarer

angående passord på rutere.

Hvis ruteren er av typen SpeedTouch 780 (de har blandet nummer og tall de som heter Privat*4tall**3bokstaver* er av nyere og er ikke funnet noe på de enda) så kan du ENKELT finne ut wep nøkkelen... og da mener jeg så lett at hvem som helst med litt google ferdig heter greier det.. og det er laget programmer som finner det ut for deg bare ved og skrive de tallene etter Privat...

(det er vell WEP de har.. altså de du fant mest av)

har testet det programmet.. og det har blitt riktig i alle tildfellene..

Lenke til kommentar

Ja, SpeedTouch-modem sin WEP-kryptering har en kjent algoritme slik at det lar seg lett gjøre å finne nøkkelen (har selv programmet du nevner). Zyxel er vel det som nå sendes ut og jeg vet ikke om denne 'løsningen' fungerer på de. Men, ut fra hva jeg kan lese på Telenor sine sider er det fortsatt WEP kryptering som gjelder, og det forundrer meg litt.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...