Gå til innhold
  • blogginnlegg
    12
  • kommentar
    1
  • visninger
    14 020

macmini rebuild


espenbo

381 visninger

Mål:

Lage et mediasenter som kunne spille av musikk, bilder og filmer. Dele ut avtalebok til familien. Se pent ut. Fungere til enkel surfing.

 

 

Utstyr vi hadde:

Macmini PowerPC G4 1,42 GHz, 1 GB DDR SDRAM. 74,4 GB Hardisk. DVD-spiller. Trådløsmus, Tastatur med tråd.

IR-motaker, eHome Infrared Transiver

Mac fjernkontroll

Gammel radiokasse

Eksterndisk m/firewire. WD 500 GB

 

Innkjøpt utstyr:

Mira, program for å bruke ir-reciever

Samsung LCD-Led TV 32"

Veggfeste til tv

Hylle til radio

Trådløst tastatur

SSD-disk 32 GB?

Sonos 120

4 høytallere i tak.

 

Installerte programmer:

OSX 10.5.7 (Hovedprogrammer til bruk, Frontrow, iTunes, iCal, Safari)

Cyberduck (ftp prog)

Flip4Mac

iTerm (terminal prog)

Miro (last ned video fra eks youtube)

Mplayer (spill av filmer)

Opera

Perian

Realplayer

Transmission (torrent client)

Vlc

 

 

Prosjektet er vel noe jeg har gått og tenkt på i lang tid. Har sett veldig mange "kasser" som folk har lagd på www.mini-itx.com.

Men synes FrontRow og den lille fjernkontrollen til mac er veldig fine. Så derfor ble valget å bruke en macmini til dette.

Vi hadde en gammel mini som fruen ikke brukte lenger, og som jeg mente kunne være en god start. Uten at det trengte å koste så mye.

Jeg fikk mast meg til den gamle radioen fra faren min i fjor. Fikk begynt og tatt av gammel lakk og de store malingskladdene som hadde kommet på den.

Men så begynte jeg med en omfattende oppussing av huset, så da gikk all tid med til det.

Så nå har jeg fått begynt igjen. Jeg har lakka radiokassa. Skjært ut hull i siden av den, slik at jeg har til cder. Og jeg har fått laga et feste til macen.

Jeg har bestilt en SSD disk til maskinen i et håp om og få den litt raskere på oppstart av programmer. Men den er jo blitt forsinka... Det var ikke bare å finne en med gammel ide interface.

Så da tenkte jeg kunne prøve og installere osx på den gamle hardisken så lenge. Men da ville minien ikke lese installasjons dvden. Etter og ha prøvd med rense dvd, brenne den til en annen dvd (ble litt stor iso fil så jeg fikk ikke brent den), lage disk image og legge på eksterndisken slik at jeg skulle kunne boote fra firewire. Dette skal kunne gå. Men det funka ikke hos meg, men jeg tror det var pga feil på eksterndisken. Har ikke fått prøvd med en annen eksterndisk. (Husk også forskjellig boot innstillinger om det er intel eller powerpc cpu).

Men tilslutt kom jeg på disse maskinene kan jo startes i måldiskmodus. Så da ble osx cden putta i macbooken og starta i måldiskmodus, med firewirekabel i mellom maskinene. Slik at minien kunne boote fra dvden i macbooken. :)

 

Da har jeg fått installert OSet, lasta ned oppdateringene, filma oppstarten og laget image av installasjonen uten noen ekstra programmer for og sammenligne med SSD-disken.

Jeg har etterpå installert de andre programmene jeg skulle ha. Tenkte jeg skulle lage image av dette også for lettere overføring til SSD-disk.

 

TVen er kjøpt inn, med veggfeste som var feil. Det veggfestet som står på alle websidene at passer til 32" tv passer egentlig bare til 40" og oppover. Så etter litt fram og tilbake med samsung fikk jeg nummeret til den som passa. Og en av grosistene(www.convena.no) var så snille at de kunne bestille fra Asia for meg. www.datakjeden.no som jeg kjøpte tven hos kunne ikke skaffe denne til meg:( Så da er det bare og vente på den så lenge....

 

Sonos120 er i planene men ikke kjøpt inn ennå.

 

 

Fikk ikke lov til og laste opp bilder og slikt. Bilder og slikt. Så jeg får legge de et annet sted og linke dit.

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...