Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    35
  • comments
    0
  • views
    65860

hva er det egentlig med linux-folk a ?

Sign in to follow this  
jaxawier

346 views

Først,synes det står respekt av alle som går utenfør microsoft hegemoniet og tenker litt utenfor boksen da man investerer tid og frustrasjon i en av de mange linux-utgavene.

På forumet her på diskusjon.no har det varit flere med følgende type spørsmål "hei,jeg har tenkt att installere linux for første gangen, hjelp" .

 

Først tenker jeg kult,en til i rekkene, og sen kommer det ene fornuftige og riktige men en smule avanserte råden etter det andre.

Da føler jeg att her gjelder det å få denne konvertiten mer eller mindre tørr om beinen over elven av hindringer, og etter det lærer man fort nok det man er intressert i på/med linux om det er programmering,bruke gimp og blender eller noen av alle de utmerkede musikk-programmene som er tilgjengelige under linux, for der kommer en fra et windows miljø få seg sjokk første gangen denne bruker gimp og speciellt blender i linux når det går veldigt mye raskere :)

Så poenget her, er att med for avanserte råd og tips,legitime må så være,skremmer man bare ivei en potensiell frende.

Her tenker jeg att her er saken å få denne overgangen til på enklest mulig måte, ett forenklet uppsett med / (root) og /home (mine dokumenter etc) ,att det er "bare" å putte i cd/dvd-rom i spilleren,starte maskinen klikke noen ganger,si hvor du bor,heter og litt til og viola, man er stolt eier av en linux-installasjon.

 

Eneste forbeholdet er hvis konvertiten ønsker beholde windows, i de fleste linux utgaver må man velge custom,expert eller tilpasset under installasjonen,for linux akkurat som windows kan overhodet ikke tenke seg att det kan eksistere andre ting på pc´n,så hvis man ikke passer på der risikerer man å miste data.

 

Bortsett ifra det,så påstår jeg det er busenkelt å installere linux idag,på noenlunde standard maskinvare da ;)

p,s den dual boot med windows ordner installasjonprogramet som en lek d,s

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
  • Create New...