Gå til innhold
  • blogginnlegg
    12
  • kommentar
    1
  • visninger
    14 021

Mere fikling.


espenbo

391 visninger

Tja, det går jo framover i rykk og napp...

 

Jeg måtte reinstallere netware 6.5 serveren får og få den inn i samme tre som netware 4.1 serveren, og det måtte gjøres etter at alle oppdateringer på netware 4.1 serveren var lagt inn. Slet lenge med dette, prøvde merge tree. Installere netware 5 i samme tree og så mere tree osv. Men tilslutt en sein natt fikk jeg det til ved og reinstallere netware 6.5 og ikke velge så mange produkter under installasjonen og kun de passord måtene som var standar med.

 

Har forøverig prøvd og få til backup med tape. Har en gammel tanberg SLR5 og en floppy-tape sak, jeg har prøvd og få til og funke uten hell.... Men nå er det mere backup utstyr på vei fra statene. Dollarprisen er bra og gammel datautsyr er jo ikke så dyrt,

 

Også må jeg skryte litt av harddisk oppsettet på nw 6.5. veldig oversiktelig og greit. Her er det endel linuxer som har en del og lære. Nå bruker jeg clarkconnect selv fortiden. Og der er det ikke like oversiktelig og greit. Man kan enkelt sette opp raid, pools, auto comprimering, kryptering osv..

 

oversikt.png

Oversikt over Volumer.

 

vol1.png

Oversikt over Vol1.

 

devices.png

Oversikt over devices.

 

Jeg har også funnet noen gode websider for mere info om netware og ldap. Så hvis du er intreset kan du jo lese disse.

 

 

PP's FREEWARE

 

Integrating Novell Linux Desktop into a Novell NetWare network

 

Configuring Mac OS X LDAP Authorization for Tiger

 

How to integrate MacOS X with E-directory

 

Jeg har brukt novell guiden til og få til ldap login. Den var veldig enkel og grei og følge. De 2 osx guidene har jeg ikke fått sett så mye på ennå. Men de ser jo ut til og kunne lede i riktig retning.

Jeg har ikke fått til riktig mouting av hjemme områdene ennå. Men driver og ser på det.

Håpet hadde jo vært at alt hadde skjedd automatisk etter hvem OS jeg kjørte. At novellen så det og mappa det jeg kulle ha. Men problemet er at jeg har ikke fått novell clienten fra novell tilog fungere under mandriva. Og jeg gidder ikke betale en haug med penger får og få novell clienten som finnes til osx.

 

Uff.. skjermen min går i svart...vet ikke om det er fordi skjermkortet blir for varmt eller det bare er at skjermen snart er myndig som gjør det. Men det kan vel se ut som min gamle trofaste nokia 447ZAPlus snart må kjøres på Øra..

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...