Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    8
  • comments
    4
  • views
    15293

Dag5 @ hw.no

Sign in to follow this  
Guest

684 views

I dag har jeg fått låne en eldre server å holde på med. Den var det Mads som hjalp meg med å sette opp og vi brukte en serverversjon av Ubuntu på den. Først satte vi opp språk og keyboard, så nettverket, og partisjoneringen var litt spesiell i forhold til det jeg har sett før, for her brukte man LVM (Logical Volume Manager). Der kan man legge til eller trekke fra plass på en partisjon uten at man trenger å formatere det, og det følger med de fleste linux distribusjonene. Vanligvis bruker maskinene her virtuelt RAID, men på denne brukte vi Hardware RAID.Etter å ha lagt inn OS på serveren fikk jeg i oppgave å legge inn noen programmer.Jeg skulle legge til ssh på serveren som gjør at jeg kan holde på med serveren fra plassen min. Og så skulle jeg legge inn phpBB, Apache og mySQL med apt. Videre har jeg utforsket litt for meg selv i phpBB og sett på de forskjellige funksjonene der. Som å legge til forum, slette brukere, gi tillatelser og mye mer.Min første uke hos hw.no er nå over, og jeg kommer tilbake med ny post på mandag ;)

Sign in to follow this  


1 Comment


Recommended Comments

Så du er den mystiske personen jeg har sett på kontoret om dagen ja, jeg er forøvrig han som var innom i dag og tidligere i uken. Som du kansje har sett er jeg rolig av meg ovenfor personer jeg ikke kjenner til/igjen :blush:

Share this comment


Link to comment
×
×
  • Create New...