Gå til innhold

Fotodugnad #8: Analog uke I


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
filmen levert over disk. uvant å måtte vente så lenge på resultatet. Det morsomste var at jeg tok meg selv i å prøve å "chimpe" etter hvert eneste bilde jeg tok

Du trenger en uke til med film, slik at du kanskje kan begynne å kutte ned på chimpinga. Det er ikke sunt for flowen ;)

Det mest positive jeg har merket med de to siste utfordingene*, er at jeg tar færre bilder, generelt sett. Chimpingen klarte jeg stort sett å venne meg av med etter at anew fortalte meg at han hadde slått av "preview" etter tatt bilde**.

 

Tom

 

*) Simulert analog og analog uke

**) Tok noen bilder på en konfirmasjon, med to bltser - da kom apekatten tilbake; primært fordi jeg ikke visste hva jeg ville ende opp med.

Lenke til kommentar

Hvorfor er chimping noe negativt? Hvorfor tilegne seg kunnskap det i praksis er liten nytte i å kunne? Så lenge man ikke tar i m vil resultatet aldri kunne forutses, mens i m kan man være så dyktig at man vet hvilken ekspering som er rett, selv om jeg tviler på at det finns mange som klarer det.

 

For teknisk perfeksjonisme vil en titt på hvert bilde være nødvendig, jeg hadde nok ikke turt å ta seriøse bilder uten å bruke skjermen.

Lenke til kommentar
Hvorfor er chimping noe negativt? Hvorfor tilegne seg kunnskap det i praksis er liten nytte i å kunne? Så lenge man ikke tar i m vil resultatet aldri kunne forutses,
Selvfølgelig vil du kunne forutse resultatet i A og S også - du må bare justere eksponeringskompensasjon slik at du får de lukkertidene/blenderåpningene du vil ha. Men siden du vet hvilken blender og lukker som brukes, samt ISO, kan du forutse resultatet i akkurat samme grad som med M...
Lenke til kommentar
Nå er filmen levert, og jeg er veldig spent på hvordan bildene blir.

Så må jeg innrømme at jeg er veldig spent på om jeg får bildene tilbake i tide.

Jeg reiser på ferie den 22, og er ikke tilbake før den 14. oktober.

Du får bildene lenge før den 22. Det er jo over en uke til. Tipper de kommer tilbake midten av neste uke. Uansett, så stenges ikke galleritråden på lenge... Ettersom jeg drar på ferie den 21. ;)

 

Tom

Lenke til kommentar

Du kan chimpe så mye du vil, Marius. Modellene dine har ikke et glimt i øyet som kan forsvinne ved manglende kontinuitet likevel :p

 

Det er klart at det å sjekke hvert bilde er helt greit så lenge motivene enten ikke har bevisst liv, slik som landskaper og skrot. Det er sikkert også greit hvis et levende vesen ikke har noe uttrykk som skal bevares. Jeg regner med at du ikke flørter frem et godsmil fra fluene dine, Marius.

 

Men når man tar bilder av mennesker i f.eks. reportasjesammenheng så bør det unngås. Du klarer ikke å kommunisere med de du tar bildet av fordi du fokuserer på teknikken istedenfor motivet. Jeg sjekker histogram kjapt de første par bildene mens jeg justerer meg inn. Så skyter jeg uten å sjekke mer før lysforholdene blir annerledes. Kun på store sammenkomster av typen bryllupsfester kan det forsvares, men ikke hvis du er der som betalt fotograf. Da ser du som sagt amatørmessig ut, noe som går ut over ditt renomme. Er du skikkelig flink bør du klare deg uten lysmåler i det hele tatt, og kan du lys så er du ikke så usikker på hva du gjør. De beste fotografene chimper veldig sjelden.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Hvorfor er målet å "se proff ut"? Jeg er amatør. Jeg prøver å lære noe gjennom hvert bilde jeg tar. Dersom jeg aldri skulle skjekket noe så kunne jeg løpt runt med et gammelt analogt kompaktkamera. Dette er jo en av de flotte tingene med digitalt speilrefleks; i stede for å vente til filmen er fremkalt og man har glemt hvordan lysforholdene faktisk var og ikke lære noe av hvorfor resultatet ble anderledes enn du hadde forestilt deg, så kan man ved å sjekke bildet med en gang lære seg hva som er riktig instilling. Etter hvert som man har tatt masse bilder vil man sikkert ha mindere behov for å sjekke, men jeg mener at muligheten til å sjekke er nettopp det som gjøre at mange i dag fortere kan lære seg å bruke manuelle instillinger på speilreflekskameraet sitt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...