Gå til innhold

HTPC på CD sitt kabelnett (DVB-C)


Anbefalte innlegg

Skal sette opp en HTPC som skal kunne benyttes for visning og opptak av tv fra CanalDigital sin kabel. Har lest litt på forumet at en trenger CAM-moduler til dette og lurer da på hvilkene av alternativene som er bra, og tenkte selvfølgelig på pris også. Trenger jeg 1 eller 2 stk?

 

Ellers lurer jeg på om dette krever mye av datamaskinen som disse er koblet på (HTPC), eller om all prossesering foregår i modulene? Tenkte i første omgang å teste dette ut på en litt eldre SFF-PC jeg har liggende.

 

Er også interessert i mulighetene for å sette opp en streamserver på HTPC'en slik at en kan streame til andre steder i huset enn akkuratt der TV og HTPC skal stå. Noen som har noen tips til meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er i utgangspunktet 2 alternativer her: Analogt og digitalt.

 

Analogt er billig (f.eks. Hauppage PVR-500MCE hvis du vil ha en dual tuner), og enkelt å sette opp, men gir hvertfall ikke bedre bilder enn de du får med analog kabel rett i TV'en, dvs ganske mye dårligere enn digitale signaler.

 

Digitalt gir mye bedre bilde, men er (veldig) mye dyrere og litt (ikke mye) mer tungvindt å sette opp. Her må du også være litt mer påpasselig å velge kort som fungerer med den HTPC software du vil bruke. I mitt oppsett mot Vista MediaCenter bruker jeg 2x Digital Everywhere FloppyDTV-C/CI + 2x Dilog Conax CAM + 2stk Canal Digital programkort. Her kommer jo prisen fort opp i (2x1200 + 2x500 + 2x1000)=over 5000kr. Programkortene koster ikke 1000kr i seg selv, men du får ikke tak i dem uten å kjøpe tuner :/

 

Mot MediaPortal har sikkert spragleknas noen tips, eller du kan se på hjemmesida til din favoritt-HTPC-software, f.eks. Mythbuntu osv, de har som regel tips til hvilken hardware du må ha, selv om det også kan være forskjell fra land til land, spesielt med tanke på CAM du trenger for dekryptering av sendingene.

Lenke til kommentar

Tenkte kanskje å bruke mediaportal og vil ha digitalt. Jeg har testet Mediaportal for en del år tilbake og på tross av endel barnesykdommer den gang virket de lovende, og jeg er virkelig fan av opensource når det gjelder slike programmer.

 

Har allerede to programmkort, så den biten er på plass. Får kanskje høre med spragleknas om hva som blir den greieste løsningen. Hvordan fungerer forresten HD-kanalaene med det oppsettet du har?

Lenke til kommentar

HD-kanalene fungerer ikke i Windows MediaCenter (Hverken XP eller Vista versjonen). Dette skal komme på plass i oppdateringen med kodenavn "Fiji" som er under utvikling og ingen vet når kommer ;)

 

I MediaPortal vil nok HD-kanalene fungere. TV-kortene fra Digital Everywhere vil fungere her også, men mulig du kan få billigere løsninger.

Lenke til kommentar

Limer inn deler av PM:

 

Du trenger i utg. pktet ett DVB-C kort + en CI og CAM (skjønner du hva dette er?). Fire/FloppyDTV anbefales av mange Team MediaPortal medlemmer.

 

Ville lest denne hadde jeg vært deg: http://avforum.no/forum/diy-htpc-konstruks...vilken-cam.html

Vil ellers referere til t1gers ypperlige tråd: http://avforum.no/forum/generell-htpc/6188...html#post752958

 

Hvilke specs har SFF-en? For MediaPortal trenges "kun" et DX9 kort med 128MB. Skal du se HD vil nok krava øke.

Endret av Spragleknas
Lenke til kommentar

Sorry for sent svar, men har vært litt opptatt i det siste, setter pris på info i alle fall. Tar gjerne korrespondanse i tråden, da dette kan være til nytte for andre også.

 

Er en rimelig gammel maskin med AMD 2500xp (Barton) i. Har kanskje tenkt å oppdatere med nytt skjermkort, så da kan jeg evt se etter ett som tilbyr hw-aksellerasjon av HD-video.

 

Vet du om det er noe forskjell på den Fire/FloppyDTV og TerraTec sitt alternativ? Ser TerraTec er noe rimeligere, og blir anbefalt av andre. Blir nok også to av hver slik at jeg har mulighet til opptak mens jeg ser på annen kanal. MediaPortal støtter to kort greit?

 

Jeg lurer på hvordan kanalsøket gjøres i MediaPortal, trenger jeg en fil med liste over kanalene, eller gjør MediaPortal dette selv? Vil mediaportal også kunne motta EPG over kabelnettet, eller må dette også lastes ned på noe måte?

 

Takk for all hjelp

Lenke til kommentar
HD-kanalene fungerer ikke i Windows MediaCenter (Hverken XP eller Vista versjonen). Dette skal komme på plass i oppdateringen med kodenavn "Fiji" som er under utvikling og ingen vet når kommer ;)

 

I MediaPortal vil nok HD-kanalene fungere. TV-kortene fra Digital Everywhere vil fungere her også, men mulig du kan få billigere løsninger.

 

FloppyDTV fungerer greit på CD kabel, på alt utenom HD kanalene (MPEG 4), i VMC. Opptakene blir supre.

 

HD kanalene skal fungere med FloppyDTV i Vista (har ikke testet dette enda), men ikke i MediaCenter delen, dersom du bruker med kodecs fra et eksternt program som PowerDVD eller lignede i det medfølgende programmet fra DE. Dette må en uansett ha for å kunne se blueray eller lignende, siden vista ikke støtter h.264. Selv ser jeg BlueRay i VMC vha MyMovies og PowerDVD 7 Ultra.

 

Angående "fiji", så denne allerede sluppet til produksjon, og kommer offisielt 3.september. Den heter forresten nå Windows Vista Media Center TV Pack 2008

 

Men, den støtter fremdeles ikke h.264 eller HD TV fra digital kabel (MPEG 4). Så det ser ut til at dette blir en nedtur for VMC brukere i europa og ha provosert mange brukere. Det interessante her var at dette vistnok var med i betatestingen. Om Microsoft har oendret mening, det får vi vite i neste uke ...

 

EPG er nå vistnok støttet, og flere andre endringer er forbedret. Så "fiji" anses som et fremskritt, selv om altså den altså mangler støtte for digital kablel (DE har drivere som går rundt dette) og h.264

 

Når det gjelder flere kort fra CD, så har danske SmartWi en interessant løsning på dette, selv om CD ikke liker dette. Kortene selges også i Norge.

 

Microsoft har en SP på gang med støtte for BlueRay (spesielt brenning), men jeg finner ikke info om dette i farten, så når det kommer vet jeg ikke.

 

Selv planlegger jeg en clean install med Windows Vista Media Center TV Pack 2008. Dette fordi jeg liker UI til VMC. Men jeg vurdere også å teste MP og Mythbuntu. Spesielt ettersom digital kabel og HD ikke er støttet. Men jeg kjenner for litte til disse enda ...

 

Når det gjelder streaming av DVD og BlueRay, så har jeg gode erfaringer med WHS og MyMovies.

Endret av drbo
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Herlig å lese at noen andre har løst problemet mitt. Ihvertfall tror jeg det.

 

Så la meg teste om jeg har skjønt det riktig.

 

For å få HD TV fra get på PCen min, så må jeg kjøpe inn:

 

Digital Everywhere FloppyDTV-C/CI, Internal, Firewire, DVB-C receiver

 

Dilog Conax CAM, CAM for CI-slot (CA-Modul)

 

 

 

Og så putter jeg det sim/data kortet som fulgte med fra get inn i den conax saken, og den inn i den første saken, og så burde det fungere, eller har jeg missforstått noe?

 

 

 

Fikk sånn digitalTVpakke fra Get i dag, og er inkludert i husleia, så da tenkte jeg, jeg får ordne det som skal til for at jeg kan få alle TV kanalene mine inn på PCen og.

Endret av bOMS
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...