Jump to content
Sign in to follow this  
EinarEriksen

Telenor slakter mobil-TV over DAB

Recommended Posts

Er dere pålagt fra edda å ha tabloide og feilaktige overskrifter i 99% av nyhetene som publiseres på amobil? Telenor foretrekker en annen standard, det er ikke antydning til slakt i det hele tatt i resten av teksten.

Share this post


Link to post
For å svare for meg selv, så blir iallfall jeg [b]-ikke-[/b] pålagt det ;)

Vi prøver å holde oss til overskrifter som vi har dekning for å bruke. Å slakte er kanskje litt sterkt å si, men de snakker iallefall ikke positivt om DMB når de skriver at DMB krever utvendig antenne som for lengs er utgått i moderne telefoner. Vi noterer oss selvsagt de tilbakemeldingene vi får i forhold til tittel, og har ikke et ønske om at de klikkene vi får er av lesere som blir villedet :)

Share this post


Link to post
Annonse
[quote name='CesiuM_e' post='11767169' date='11/08-2008 : 15:23']For å svare for meg selv, så blir iallfall jeg pålagt det ;)
Vi prøver å holde oss til overskrifter som vi har dekning for å bruke. Å slakte er kanskje litt sterkt å si, men de snakker iallefall ikke positivt om DMB når de skriver at DMB krever utvendig antenne som for lengs er utgått i moderne telefoner. Vi noterer oss selvsagt de tilbakemeldingene vi får i forhold til tittel, og har ikke et ønske om at de klikkene vi får er av lesere som blir villedet :)[/quote]


Utvendig antenne er kanskje en ulempe, men å la blodsugerne i Telenor fastsette standarden vil være som å la bukken passe havresekken. Om min fremtidige telefon har en skjult antenn som lar seg trekke ut når man skal se på tv, tror jeg ikke dette vil plage meg nevneverdig. Men hvis Telenor og de andre store leverandørene skal bruke mobiltv til nok et sugerør inn på bankkontoen min , så kommer mobiltv aldri til å slå an i Norge. Sad but true...

Share this post


Link to post
Hmmm...

Jeg holder en knapp på DMB
Jeg har en Cowon D2 DMB (DAB) MP3 spiller, og det hadde vært helt knall å kunne se tv på den...

DAB nettet er også allerede godt utbygget.

Share this post


Link to post
ikke overrasket, siden telenor gjennom canal digital allerede er dypt inni dvb på satelitt og kabel...

gjetter meg til at om telenor benytter dvb-m så trenger dem mindre nytt utstyr den om en velger dmb.

dmb derimot passer perfekt inn i nrk sitt dab system, siden det er en utvidelse av denne standarden...

forøvrig, ett snev av ikt-norge ute å går? har ikke vært annet den svovel fra den kanten angående nrk sin satsing på dab.

Share this post


Link to post
Selvfølgelig vil telenor ha en standard de kan tjene penger på. DMB tjener de ikke penger på siden den ikke bruker telefonnettet. Det med ekstern antenne løses enkelt og greit med trådbassert headset som man uansett må bruke når man skal bruke mobilen til radio.

Share this post


Link to post
[quote name='poe' date='11/08-2008 : 15:49']å la blodsugerne i Telenor fastsette standarden vil være som å la bukken passe havresekken[/quote]Nå er ikke Telenor akkurat alene om å omtale DVB-H positivt. Det er riktig at det er Nokia (DVB-H) mot Samsung (DMB), men [url="http://www.amobil.no/artikler/gaar_sammen_om_mobil-tv/31098"]Sony-Ericsson og Motorola har uttalt at de også foretrekker DVB-H[/url]. I tillegg har jo NRK som det ble nevnt også økonomiske interessert i hvilken stardard som velges pga investeringer i DAB-infrastruktur så den blodsuger-kommentaren er ikke akkurat solid. :roll:

Jeg ser gode argumenter for begge standardene: DMB blir billigere pga DAB-kompatibilitet og passer norsk typografi bedre mens DVB-H vil støttes av langt flere telefoner (derav større utvalg og sannsynligvis lavere priser for sluttkunde) og støtter flere TV-kanaler. Har størt tro på DVB-H, men i Norge kan jo alt skje.

Share this post


Link to post
Hva Telenor (Mobil) mener om dette, hadde jeg håpt var irrelevant. Jeg ser ikke helt linken mellom mobiloperatører og mobil-tv og hvordan brukere skal være tjent med mobiloperatørene skal styre denne utviklingen. De er jo kun ute etter en ting, det å få flere til å velge sine abonnement og tjenester.

Jeg hadde mye heller sett en utbygging fra de som jobber med tv-distribusjon. Hvor man betaler for et eget abonnement for mobil-tv og tjenestetilbudet blir det samme for alle. Uavhengig av operatør og abonnement. Problemet er vel at det ikke finnes reelle utbyggere. Riks-TV kunne selvsagt vært et alternativ, men jeg vil ikke tro at de er intresserte siden Telenor er inne på eiersiden (sammen med NRK og TV2).

For å være helt ærlig, tror jeg faktisk ikke mobil-tv noensinne blir særlig stort. Telefonen og abonnementet jeg har brukt de siste par månedene har gratis mobil-tv (gjennom mobilnettverket), og jeg tror jeg har testet to ganger. Maks ti minutter totalt. I tillegg tror jeg Telenor såvel som NRK har andre grunner til å pushe for mobil-tv enn å tilby gode tjenester. Mens Telenor gjerne vil øke sine markedsandeler, ønsker nok NRK bare et argument som styrker deres muligheter til å få innført tv-lisens på mobiler.

Hva valg av standard gjelder, burde vel denne debatten vært lagt død for lenge siden. DVB-H virker å være det soleklare valget, da både flest land i Europa velger det og det samme gjør mobilprodusentene. Artikkelen sier at DVB-H er en Nokia-standard, noe som forsåvidt stemmer. Men man må også merke seg at en rekke andre produsenter også har sagt at dette er deres foretrukne standard.

Share this post


Link to post
en kjapp sjekk på wikipedia så ser det ut til at DMB er sør-koreansk av opprinnelse, ikke underlig da at samsung støtter det...

om jeg leser det rett så er DMB ett generisk system som kan brukes til å ikke bare sende video men også audio og datastrømmer. men nøyere lesning om DVB ser ut til at den også kan støtte dette.

jeg undres på om ikke den store tingen er DRM. DVB ser ut til å ha ganske god støtte for kryptering og forskjellig annet.
håndholdt "kabeltv" noen?

for nrk er dette uviktig siden hovedinntekten uansett er lisens.

hmm, noen som vet hva rikstv bruker? skulle ikke forundre meg at det er DVB-T, noe som burde gjøre det enkelt for telenor å sette opp overganger fra det til DVB-H... Edited by hobgoblin

Share this post


Link to post
[quote name='hobgoblin' date='11/08-2008 : 18:20']noen som vet hva rikstv bruker?[/quote]RiksTV benytter DVB-T, og sender i MPEG-4. Krypteringen er jeg usikker på, men du kan jo gjette hvilke tre kanaler de sender ukryptert. ;)

Share this post


Link to post
"hurra"...

og slik telenor elsker å blande kortene her i gamle-landet så kan du banne på at dem fint kan finne på å bruke rikstv for å hurtigstarte DVB-H om dem får grønt lys...

Share this post


Link to post
Hvorfor ligger denne tråden under artikkelen om [url="http://www.gamer.no/artikler/mythos-utvikler_gjenoppstaar/54686?pid=4"]Utviklerne av Mythos gjenoppstår[/url] på Gamer.no?

Share this post


Link to post
Men folkens... tenk logisk på det. Det er KUN norge som vipper mot DMB her. Alle andre land i Europa (EU) går for DVB-H.

Så da kommer 1000-kronersspørsmålet: Når hele Europa har DVB-H, og lille Norge har DMB, hvor mange europalanserte mobiler kommer vi til å se med DMB-støtte i framtiden?

[b]Ingen[/b]. DMB kommer til å dø ut i Europa og da sitter vi med skjegget i postkassa mens resten av europa koser seg med DVB-H mobiler i øst og vest. Europa er ikke stor nok for 2 standarder. Litt som HDDVD mot BluRay. Vi kommer til å se en trend med MobilTV som vi ser skjer med GPS nå, nemlig at alle mobiler over 4000kr har det innebygget, og det kommer til å bli DVB-H. I tillegg er DVB-H teknologisk overlegen DMB.

Share this post


Link to post
sant nok sant nok, om da ikke det dukker opp brikker som kan ta i mot begge deler...

men for min del så tror jeg heller jeg vil ha en telefon som kan spille divx/xvid og kanskje ogg den tv.

pokker og, om en får på plass skikkelig internettilkobling så kan en laste ned det en ønsker å se på, når en ønsker å se på det. tradisjonell en-til-mange underholdning er pr def død imo.

Share this post


Link to post
[url="http://www.nrk.no/nyheter/1.6172299"]http://www.nrk.no/nyheter/1.6172299[/url]

Ser ut til at vi blir annereledesland igjen, dvb-h utbygging i Norge er uansett altfor dyrt til at noen ville tatt på seg det for det foreløpige lille markedet som mobiltv er.

At telenor er keen på melking av egen kake er vel ikke noe nytt, dvb-h enheter må vel også ha simkort, noe telenor selvsagt profiterer på.

Siden folk flest bor i kina tror jeg nok at vi vil se endel DMB-enheter fremover, de forsøker jo med DMB nå under OL

Share this post


Link to post
[quote name='Nothingman' date='12/08-2008 : 13:22'][url="http://www.nrk.no/nyheter/1.6172299"]http://www.nrk.no/nyheter/1.6172299[/url][/quote]Iriver Spinn ble plutselig mer aktuell som min neste MP3-spiller.

[quote name='Nothingman' date='12/08-2008 : 13:22']Kina forsøker jo med DMB nå under OL[/quote]Vær klar over at Kina kjører sitt eget løp, og at selv om de også kaller det DMB er det ikke samme standard som DMB i Korea. Det har imidlertid vært snakk om å gjøre de to kompatible.

Share this post


Link to post
Prøvde dette i Japan og det var artig. Håper vi får no lignende i norge. Den antenna var jo skjult som en styrepenn så det var ikke noe problem. Så faktisk litt fancy ut med den. I tillegg har mobilene der 3x optisk zoom :)

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...