Gå til innhold

Netcom avduker Iphone-prisene


Anbefalte innlegg

Trodde det var slik at mobiler også måtte selges uten abb i norge. Eller tar jeg helt feil? Noen som har litt mer oversikt over regelverket rundt dette som har lyst å utdype litt?

Det blir en syk pris uansett og da er det kansje like greit å ha abbonomentet siden man får mye gratis ringeminutter, tekstmeldinger og datatrafikk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hum, rundt så dyrt jeg forventet, men overraskende vri det med gratis dataoverføring. Vil si at det til en viss grad veier opp for prisen, så lenge du bruker både dataoverføringen og gratisminuttene/SMS'ene. Det gjør ihvertfall 3G-surfing mer attraktivt.

Lenke til kommentar

Jeg råder alle til å ikke kjøpe iPhone. Dette er latterlige høye priser og lite valgfrihet for forbrukeren i mine øyne. NetCom kan ikke diktere markedet sånn som dette. Ja, det er stor pågang på en iPhone. Men skal vi seriøst godta å se en minimumpris med abonnement på 16 GB-modellen på 7078 norske kroner?

Lenke til kommentar
Er ikke NetCom/Apple pålagt å selge telefonen uten binding også? Det er den prisen jeg er mest spent på. Hvis den prisen blir forholdsmessig "lav" (under 6000), vil det jo nærmest lønne seg å kjøpe uten binding, og heller bruke OneCall el. lignende billig-abonnement. :)

 

EDIT: Ser at på Netcoms sider står det følgende i FAQen:

Kan jeg kjøpe telefon til fullpris uten abonnement?

Nei, det går ikke.

 

Har de lov til å gjøre dette? Vil tro konkurransetilsynet vil gi Apple/NetCom kraftig deng for dette rimelig snart, i så fall.

 

Hvis dette ikke er lov fra konkurransetilsynet, vil jeg gjerne se prisene uten abb. Håper det blir skriverier og greier om dette også! :D

Lenke til kommentar

Man kan jo like gjerne tatovere inn "jeg har ikke forstand på penger" i panna som å vise seg med en iPhone heretter.

 

Jeg var litt bekymret over at en sverm med iPhones skulle redusere den allerede dårlige kvaliteten på NetCom's HSDPA nett, men det blir nok ikke noe problem.

 

Dersom man ønsker å bruke iPhone i henhold til intensjonene i konseptet er ikke 100/250 mb i nærheten av å være nok. 1000 mb ville ha vært minimum og da blir det dyrt.

 

For den som seriøst vurderer dette vil jeg anbefale å sjekke ut priser på datatrafikk over mobilnettet i Sverige..

 

Telenor har ubegrenset trafikk for SEK 199kr/mnd.

Lenke til kommentar

Fra Din Side.no:

Dersom du ikke ønsker å ha telefonen med abonnementet fra Netcom er det mulig å bryte kontrakten for mellom 2400 til 3500 kroner. I praksis betyr dette at du kan snu i døra etter at du har kjøpt telefonen, si at du vil bryte kontrakten og betale gebyret og gå ut av butikken med en operatøruavhengig iPhone. Netcom har bekreftet dette ovenfor DinSide, men Vederhus mener at det ikke nødvendigvis er det beste for forbrukerne:

- Hvis du har et forbruk som tilsvarer det som er inkludert i abonnementet, så er det ikke så ugunstig å beholde det, sier Vederhus til DinSide.

 

Vederhus påpeker også at telefonen kommer med funksjoner som bruker mye datatrafikk, og at dette er inkludert (journ. anm.: til en viss grad) i abonnementene telefonen kommer med.

:!:

Lenke til kommentar
Man kan jo like gjerne tatovere inn "jeg har ikke forstand på penger" i panna som å vise seg med en iPhone heretter.

 

Så utrolig dumt utsagn.. Mange som har penger nok idag, dem bruker vel penga som dem vil uten at du skal begynne å si "Den som kjøper iPhone har ikke forstand på penger" ..

Endret av HaueR
Lenke til kommentar
For den som seriøst vurderer dette vil jeg anbefale å sjekke ut priser på datatrafikk over mobilnettet i Sverige..

 

Telenor har ubegrenset trafikk for SEK 199kr/mnd.

Jo, men hva man betaler for datatrafikk i Sverige er totalt uinteressant fordi ingen av aktørene i Norge vil innføre de prisene her.

Lenke til kommentar

med MTU Fi så får man 142min gratis, og 100sms gratis.. og fri data om man har MTU dekning.. og DET betaler man ikke noe for.. og netcom kommer med 399kr i mnd.. som er en krone mer enn det MTU Fastpris koster.. det er tydelig at Netcom prøver å få mest mulig ut av kundene.. eller.. jah.. håper folk boikotter.. dere husker hva som skjedde med iPhone 1.0.. overpriset, så ble prisene satt ned etter en stund... det kommer til å skje her og.. det funker ikke å selge en telefon med så sinnsyke priser

Lenke til kommentar

De forsvarer prisen med at det brukes mye datatrafikk altså. De har vel gjort det med vilje for å ha noe å skylde på. Hvorfor ikke selge den med 100gb trafikk i måneden istedenfor så kan de ta betalt 10000 kr/mnd. Kommer sikkert bra ut på telepriser.no det også. Men hvor mange er det som bruker så mye trafikk til vanlig? Hørt om mobilt bredbånd? For noen hundrelapper i måneden så får man det. Trenger ikke betale 14000 kr til apple for å få mobilt bredbånd. Fantastisk latterlige priser rett og slett. Forrige generasjons iphone har gått for rundt 2000 kr ulåst.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...