Gå til innhold

Gullprisen har bunnet ut


festen

Anbefalte innlegg

Hvis sølvgruveselskapene overlever, som de bør gjøre det bedre enn fysisk sølv om sølvprisen virkelig skal opp fordi sølv selges til det dobbelte av spot, mens mange av gruveselskapene prises som om de skal gå konkurs. PAAS er et selskap som er relativt stabilt. Det finnes mange slike selskap. Den historiske prisen på sølv er 5-600 dollar, før sølv ble et industrielt metall. I enkelte spesielle situasjoner kan sølv igjen bli ettertraktet som penger selv om det er gull som er best. I sterk inflasjon vil sannsynligvis sølv øke mer enn gull.

Endret av festen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror det er riktig å si at Norge har gått av gullstandarden.

 

 

Etter 1929 gikk Norge av gullstandarden i 1931 sammen med Storbritannia og mange andre land. USA gjorde det først i 1933 etter at FDR kom til makten, det er utenkelig for Bush å gjøre dette. Det er først når USA devaluerer dollaren at gull virkelig vil glitre. Den industrielle produksjonen nådde bunnen 1 år i snitt etter at land gikk av gullstandarden. USA prøvde også å heve rentene for å forsvare reservene sine, før de devaluerte. Det var veldig mange tabber som ble gjort i USA den gangen som forverret situasjonen kraftig.

 

I 1932 handlet de fleste valutaer fra 20-50 cent mot dollaren som var linket til gull, og verre ble det etter at USA devaluerte dollaren med 43 % mot gull i 1933. Den som hadde kjøpt gull i 1929, før devalueringene begynte og solgte det i 1933 greide seg veldig bra.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Ingen problemer med kontrakten har meldt seg. Det neste som kan drive prisen på gull oppover er hvis federal reserve begynner å trykke penger i et større antall for å kjøpe statsobligasjoner og dårlige lån.

 

Symptomene på dette vil være hvis rentene på lange statsobligasjoner går ned samtidig som råvarer øker i pris. Sist USA gjorde dette var mellom 1942-1950. Inflasjonen var verre da enn på 70 tallet. Japan begynte med det i 1999 og det var det som skapte carry traden. Det er store muligheter for at det vil bli en enorm likviditet i markedet om USA begynner å stimulere med å presse ned de lange rentene.

 

Konsekvensene av en slik politikk om den kommer til Norge blir at du kan få fastrentelån for 30 år med 1-2 % rente.

Endret av festen
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

5845. Ny rekord. 875 dollar.

 

En ny trend er at det ikke bare er i kroner, men også i dollar samtidig som sølv og gullaksjer har vist klare tegn på å ha passert en bunn. Gull har brutt tekniske motstandsnivåer. Noen aksjer er alt like dyre som når gull kostet 1000 dollar.

 

 

Hadde risikoen for deflasjon vært så stor som det fokuseres på i markedet burde prisen på gull vært under 300 dollar. Prisen på gull forteller at risikoen for deflasjon nesten ikke eksisterer. Derimot er risikoen for stagflasjon stor.

 

 

Om deflasjon:

 

Deflasjon oppsto under depresjonen i USA. Fra 1929-1932 falt prisene på konsumvarer. allikevel økte pengemengden sterkt og prisen på gull og sølvaksjer økte 500 % i verdi mellom 1929-1932. Derfor var det egentlig aldri ordentlig deflasjon. Etter 1932 var det inflasjon helt frem til 1958 da det var litt frykt for deflasjon som aldri viste seg. Neste gang deflasjon skjedde var en mild variant i Japan på 90 tallet som pågikk mellom 1992-2001. Etter 2001 har ikke Japan hatt deflasjon. Markedet var opptatt av deflasjon i 1998 og 1999. Bladet "The Economist" spådde en ny tidsalder med lave oljepriser. De spådde olje til 5 dollar i 1999. Markedet var også opptatt av deflasjon i 2002-2003. Det ble aldri deflasjon. Tilsammen har det vært deflasjon i 3 år av de siste 108 årene.

Endret av festen
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

"We will continue to operate under the laws of the country and to support our people and the Convention de Base which we and the government of Guinea have operated under for the past 15 years," Crew Gold chief Bill LeClair said in a statement.

 

http://www.reuters.com/article/marketsNews...20081229?rpc=44

 

(Crew told to stop mining operations)

 

De vil altså i samarbeid med det nye regimet forsøke å fortsette tyveriet mot folket som ressursene tilhører. Kanskje det nye regimet vil ha litt mer i skatt så de kan ha råd til mer Mercedeser.

 

Problemet med gruveselskap i endel land er at spenninger øker når prisene på ressursene går oppover. Det øker risikoen for at aksjer skal bli verdiløse når det kommer sterke ledere som ikke bare ønsker å bli kjøpt og betalt, men som isteden genuint ønsker å føre ressursene tilbake til folket, ledere som Hugo Chavez. Det er et argument for fysisk gull.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Liten oppgang i gull i dag. Fortsatt beveger gull seg som om det er på standby og venter på at USA for alvor skal sette igang seddelpressene.

 

Krangelen som pågår mellom USA og Kina kan bety at vi nærmer oss noe i forhold til dollaren eller kinesernes valuta. Jeg har liten tro på at Kina vil fortsette å kjøpe amerikanske statsobligasjoner.

 

http://e24.no/utenriks/article2871243.ece

Endret av festen
Lenke til kommentar

Her sammenligner jeg gull med nasdaq frem til korreksjonen i 1998.

 

 

Gull nå er verdt 6230 (ny all time high) oppdatert 17:30 (gull utfordrer nå den fallende trenden).

 

 

Gull er fortsatt i en en bull trend fordi korreksjonen har vært veldig liten hittil. Gull har sammen med endel myke råvarer vært det som har holdt seg best.

 

Det var på samme måten med nasdaq i 1998. nasdaq hadde stor "motstand" ,slik gull har hatt nå, det betyr at det har blitt solgt lite gull for å kjøpe statsobligasjoner ,slik det ble solgt lite nasdaq for å kjøpe statsobligasjoner i 1998. Investorer har solgt det meste ellers for å kjøpe statsobligasjoner. Derfor tror jeg gull kan være i en boble nå slik nasdaq var den gangen. Det er også mulig at systemet med fritt flytende valutaer etter 1971 er på vei mot en kollaps.

 

1913 federal reserve opprettet -1944 fast valutasystem-1971- USA går av gullstandarden

 

2009??

post-158522-1232715215_thumb.jpg

post-158522-1232715228_thumb.jpg

Endret av festen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...