Gå til innhold

Hardware.no: Offisiell tilbakemelding angående egennavndebatten


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I en ånd av "don't feed the troll"-aktig tenking kan det nok hende at ingen sier noe, ettersom det fort blir nehei-joho fram og tilbake uten ende. Ettersom de fortløpende retter på ting som blir kommentert følger de nok med men håper at folk går lei.

 

Om de har innsett egen skivebom eller ikke vet jeg ikke noe om, den siste tiden har det faktisk irritert meg hvor mye av stoffet som enten er oversatte presseskriv eller forsøk på feature/gonzojournalistikk uten finesse. En gang i tiden følte jeg det var spennende å lese gjennom nyhetene. Nå gjør jeg det mest for å sjekke om de klarer å skrive en hel artikkel uten feil.

Lenke til kommentar

Forresten, kan jeg bare få eksemplifisere testen deres, Thecus N3200?

Feil: NAS

Riktig: Nas

Forklaring: Ettersom det kan uttales, akronym, skal det etter deres regler skrives bare med stor forboksav fordi det er et ord.

 

Feil: SweClockers.com

Riktig: Sweclockers.com/sweclockers.com

Forklaring: Standard CamelCase

 

Feil: SerialATA

Riktig: Serial-ATA

Forklaring: Bindestrek mellom ord og initialforkortelse

 

Feil: RAID

Riktig: Raid

Forklaring: Akronym

 

Feil: MacOS

Riktig: Mac-OS

Forklaring: ord og initialforkortelse

 

Feil: LAN

Riktig: Lan

Forklaring: Akronymn

 

Feil: WAN, SATA, ESATA, POST, GNU, CAT6

Riktig: Wan, Sata, Esata, Post, Gnu, Cat6

Forklaring:

 

Feil: HD501LJ

Riktig: Hd-501-lj

Forklaring: initialforkortelse - tall, ettersom LJ etter mine resonneringer ikke er en del av forkortelse bruker man små bokstaver. Lykke til å finne den i prisguiden!

 

Feil: .NET

Riktig: ??? .Net eller noe?

Forklaring: Ihvertfall feil etter norsk språk. Lesbarhet?

 

Feil: NTBackup

Riktig: Ntbackup

Forklaring: Standard CamelCase

 

Feil: G220USB

Riktig: g-220-USB

Forklaring: G er vel en indikasjon på at den bruker 802.11g, ingen forkortelse.

 

Feil: GW-US54mini

Riktig: GWUSB-54-Mini

Forklaring: Ingen grunn til bindestrek midt i en forkortelse.

 

Feil: USBCopy

Riktig: USB-Copy

Forklaring: initialforkortelese og ord

 

Feil: UPnP

Riktig: UPNP, UPAP, UP-'N-P ?

Forklaring: CamelCasing

 

Feil: WEBAcesss

Riktig: Webaccess

Forklaring: CamelCasing og dobbel typo

 

Feil: TWIN2X

Riktig: Twin2x

Forklaring: Ingen forkortelse.

 

Feil: P35A

Riktig: p35a

Forklaring: p og a er såvidt meg bekjent ikke forkortelser for noe som helst.

 

Feil: GT

Riktig: Gt

Forklaring: Antar at det ikke er bilforkortelsen Grand Tourer, Gran Turismo det er snakk om, heller bare noe som vekker gode tanker hos kjøperen.

 

Feil: PCIe

Riktig: PCIE

Forklaring: Vanlig forkortelse. E står for Express.

 

Feil: LaCie (figur)

Riktig: Lacie

Forklaring: CamelCase

 

Feil: LinkStation (figur)

Riktig: Linkstation

Forklaring: CamelCase

 

 

 

 

26 feil, hvorav 17 ikke akronymrelatert, et punkt vi fortsatt ikke har fått noe godt svar på hvordan dere skal behandle. Ikke gøy å være så smålig, men når dere graver en så dyp grav er det veldig fristende å gi dere et lite puff.

 

Og dette var bare etter en kjapp gjennomlesing. Det er sikkert flere feil der.

Lenke til kommentar

Herregud... forum-horene her inne har virkelig fritidsproblemer. Selv om slike egenavn har irritert meg (dog i meget liten grad) i lang tid, har det ikke fallt meg inn å gidde å skrive et innlegg om det. (Opprørte internetforum-debattanter kommenterer jeg derimot gjerne...)

 

Det sykeste her, er dog hird... eh fanboy-skaren som mener at Hardware.no på noen som helst måte er forpliktet til å følge produsentenes retningslinjer...

 

(Her i landet er det Stortinget som vedtar lovverket og ikke Apple, Nvidia osv. Dette til orientering.)

 

Forøvrig, synes jeg at Hardware.no godt kunne la seg inspireres av The Inquirer, men da hadde vel hirden gått helt amok.

Lenke til kommentar
(Her i landet er det Stortinget som vedtar lovverket og ikke Apple, Nvidia osv. Dette til orientering.)

 

Newsflash, Språkrådet som er definert som det organet i norge som har peiling på det norske språk har gått imot hw.no. Så går faktisk argumentasjonen din mot seg selv. Egennavn SKAL skrives som de er, uansett om du liker skrivemåten eller ikke.

Lenke til kommentar
(Her i landet er det Stortinget som vedtar lovverket og ikke Apple, Nvidia osv. Dette til orientering.)

Ingen som har sagt at disse skal bestemme over lovverket. Det har blitt sagt før av mange, inkludert Sprækrådet og jeg sier det gjerne igjen, det handler om å respektere produsenten og deres varemerker. Samme hvor mye du hater tallene eller camelcasingen i navnene.

 

Jeg skriver for eksempel ikke XeNu, for det er ikke det som er brukernavnet ditt på samme måte som du ikke skriver Geforce for det er ikke det produktet heter, men GeForce.

 

Litt merkelig er det at de velger å ikke respektere GeForce, nForce, iPod, etc. men at Fatal1ty er helt greit. Forstå det den som kan. Hva blir det neste da? G3f0rc3, Nf0rc3 og Ip0d?

 

Som jeg har nevnt før, respekter produsentene og deres varemerker, ikke finn opp egene produkter bare fordi en ikke liker skrivemåten.

Lenke til kommentar
(Her i landet er det Stortinget som vedtar lovverket og ikke Apple, Nvidia osv. Dette til orientering.)

 

Newsflash, Språkrådet som er definert som det organet i norge som har peiling på det norske språk har gått imot hw.no. Så går faktisk argumentasjonen din mot seg selv. Egennavn SKAL skrives som de er, uansett om du liker skrivemåten eller ikke.

 

1. Kommer språkrådet og gir meg bot dersom jeg ikke gjør det? Ikke?

2. Noe av poenget til Hardware.no er at det ikke er egennavn, men logoer kammuflert som egennavn.

 

...Å faen, jeg er infisert.

*Logge ut for i år.*

Lenke til kommentar
Tror HW trenger å ansette en fra forumet til å korrigere alle "feilene" som journalistene gjør. Så kan HW fokusere litt mere på nyheter og tester etc..

I forrige diskusjonstråd lovpriste jeg på generell basis tiltak for å forbedre språket her omkring, som er omtrent like labert som på alle nettaviser, og gledet meg til å lese mer gjennomtenkte og velformulerte artikler. Jeg håpet at Hardware-nettverket med dette hadde tenkt å ta seg sammen og bli bedre enn konkurrentene.

 

Det har gått et par uker, og jeg ser ingen tegn til forbedring, snarere tvert imot. Man klarer ikke engang å forholde seg til de nye interne reglene for språkbruk.

 

Jeg kjenner en ordkirurg som sikkert kan bistå med å vaske språket, dersom Hardware-nettverket plutselig skulle vise seg interessert i det. Men det ser ikke slik ut.

 

Hvis dere som ønsker godt språk i artikler skal ha noe håp om å få til dette, så er deres beste håp å starte deres eget nettsted.

 

:no:

Lenke til kommentar

Si meg, er De rusk?

 

Hardware-nettverket skriver jo slett ikke riktig, om de velger å følge sine egne retningslinjer (noe de for så vidt ikke gjør, men det er en annen diskusjon). Den korrekte skrivemåten er og forblir å forholde seg til det faktiske navnet på produktet.

 

Jeg begynner å bli kraftig lei av fjøsnisser som kommer inn etter side ti og utbasunerer fjas de ikke har grunnlag for å utbasunere. Les tråden før du åpner truten.

Lenke til kommentar

Burde være en tankevekker at andre medium ikke følger deres eksempel. Det finnes heldigvis andre tidsskrifter, online såvel offline her i Norge. Teknisk Ukeblad sin forbrukerteknologi er jo genial. Får den gratis så hva er bedre? Der de i det minste kan å skrive norsk. Noe Hardware.no har utbasunert at nei! Her kaster vi rettskriving rett på dynga og framstår som en hel gjeng med dyslektikere! Ser man på framsiden av Hardware.no og de andre sidene så virker det som om IQen har sunket med 40. Jeg begynner rett og slett å bli lei av Hardware.no sitt manglende forsvar av dette. De virker rett og slett som en gjeng sure grinebitere som holder på sitt selv om hele verden(les norge) vet at de tar feil.

 

Jeg vil bare oppfordre folk til å klage til Edda Media. Er kanskje det eneste som fungerer. For å høre på Språkrådet eller andre med peiling det kan de ikke.

 

Ignorance is bliss....

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...