Gå til innhold

Nysgjerrig på Luftforsvarets Flygeskole?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Deltar du på fase 2, men ikke kommer i gjennom, må du automatisk gå førstegangstjenesten til høsten. Du kan også søke befalskolen videre. Men vet dessverre ikke hvordan det fungerer ifm. frister osv..

 

Dette er feil, Det er ingenting som heter at du MÅ gå førstegangstjeneste, men du kan be om å få en innkallelse, hvis du ikke allerede har fått dette. De fleste får dermed en innkallelse, selv om ingenting er garantert når det sendes så sent, selv om det sikkert teller positivt når det kommer ett brev fra sjefen for LSES om at gutten ikke klarte alt på flygeropptak men ønsker førstegangstjeneste.

 

Når det gjelder befalsskole/UB , så kan du søke om dette nå før 15 april og bli automatisk videreført fra Fase 2 (sett at du ikke består) til kjevik, litt avhengig av når du ryker ut. Mange som gjorde dette i fjor. Opptakene blir gjennomført ca samtidig.

 

Okei,takk for svar.

Lurer òg på om jeg kan søke allerede i år, og begynne på fase en til neste vår, selv om jeg ikke har generell studiekompetanse før jeg er ferdig på skolen til neste sommer?

 

Søker du nå, så blir du jo strengt tatt med på neste års opptak. Fristen for å søke i år er 1 desember, så du har relativt god tid på å bestemme deg. Du trenger ikke gens for å søke, men du trenger det for å bestå fase 2 opptaket. og det forventes at du har dette i orden før den tid. Helt normalt å gå rett fra skole til opptak.

Lenke til kommentar

Siden du skriver på denne måten, så regner jeg med at du tror det ikke går ann å søke via nett? Det er liksom den eneste veien å søke på..

 

Du søker her ved å klikke på elektronisk søknad på toppen. Så følger du anvisningene..

 

Jo,jeg vet hvordan jeg søker. Lurer bare på hvordan det blir ifh til førsteganstjenesten? At det ikke kræsjer litt med opptakene?

Lenke til kommentar

Hvis man søker, viser man bare inkallingsbrevet til troppsbefal, så får du fri for å dra på opptaksprøver.

 

Forsvaret betaler også reisen.

 

Angående spm om hva som skjer når om man ryker ut.

Ser at det ikke er svart på hva som skjer når man ryker ut på flyperioden (Bardufoss).

Da blir man beordret over i annen stilling, går over til UB-korporal så man kan slutte etter man har vært inne i et år, avslutter da med sersjants grad.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...