Gå til innhold

Diskusjon rundt de nye laptopmodellene til Lenovo


Orjanp

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvordan løser du det i forhold til mangel av norsk tastatur?

 

Skal ikke være noe problem å bytte til norsktastatur på modeller fra lenovo. Du kan også bruke tastaturet som det er, og benytte norsk oppsett. Har hørt folk sier det er envanesak, og egentlig ikke noe problem.

Lenke til kommentar

Da fortsetter historien rundt min bestilling av x200 fra Datakjeden. Den "sikre" datoen 28 eller 29 har nå blitt til en usikker 12, kanskje, vet ikke, skal kontakte distributør og ringe deg tilbake. Maskinen har blitt fjernet fra sidene, eneste måten man finner den er gjennom ordren min. På den positive siden har de nå endelig klart å gi meg spesifikasjonene, de var litt opp fra grunnutrustningen på de amerikanske sidene: P8400(2.26GHz), 2GB RAM, 160GB 7200rpm HDD, 12.1in 1280x800 LCD, Intel X4500, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, Camera, 6c Li-Ion, WinVista Business

 

Altså lagt til større disk, bt, fingeravrykksleser, 6-cellers batteri. OS gir jeg litt blanke i da jeg skal kjøre Linux/XP og har sitelisens via skolen.

 

Får ringe og mase mer over helgen, trenger den maskinen til jobbing, oppgaveskriving og forskning.

 

Edit:Ser ut som om Datakjeden har klart å lure meg. Gratulerer, takk skal du ha. Den nesten helt sikre datoen 28/8 har blitt til en sviktende 16/9, ihvertfall om jeg skal stole på det som står om de maskinene som de nå prøver å selge. Må si meg litt mindre enn helt fornøyd med servicen, spesielt når de ikke engang har tatt kontakt med meg om en forsinkelse på nesten tre uker på ed produkt som kostet meg to måneders studielån. Grrrrreat job, Datakjeden!

Endret av Olaaaaa
Lenke til kommentar

Har vel sagt det flere ganger, men gjentar gjerne: Vent til maskinene med LED backlit dukker opp. Sparer mye strøm og kan ses i dagslys.

 

Notebook review sier:

It is well worth the extra money, and you would be foolish not to get it if you are configuring the notebook yourself.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4569

 

Har man behov for mer batteri (hvem har ikke det?) så dukker det nok også opp konfigurasjoner med 6cell og 9cell inkludert.

Lenke til kommentar
Har vel sagt det flere ganger, men gjentar gjerne: Vent til maskinene med LED backlit dukker opp. Sparer mye strøm og kan ses i dagslys.

 

Jeg vurderer en av de nye T500-modellene, men såvidt jeg kan se, leveres disse ikke med LED skjerm. Stemmer dette, er det kun 14,1" som fåes med LED?

 

Frode

Lenke til kommentar

Jeg tror det er kun T400 som kommer med LED backlit foreløpig ja. T500 har endel dårligere batteritid enn T400 med samme CPU også såvidt jeg kan se. Har gått ned fra 15,4" til 14,1"w og er kjempefornøyd med 14,1"w (Jeg var negativ i forkant fordi jeg heller ville hatt 14" i 4:3, men er godt tilvendt og happy).

 

Eneste som drar i retning T500 hos meg er Displayport og 6cell som ikke stikker ut, men jeg kobler aldri maskinen mot ekstern skjerm, og vil helst ha 9cell så...... På T61 14w bruker jeg et 4 cell som holder et par timer, og et 6cell som holder rundt 4timer. En dobling hadde vært kjekt.

 

Men jeg synes 14"W er mer transportabel og jeg har nok skjerm ettersom jeg jo bruker Linux (OpenSuse 11 KDE 4.1.1). I Linux er det jo bra navigasjonsmulighter i f.eks Compiz. Det gjør det mye enklere å bruke maskinen uten ekstern skjerm.

Lenke til kommentar

Bedre utvalg gjennom at man kan konfigurere maskinen selv. Der er LED tilgjengelig nå. Bytte av tastatur skulle gå greit da T61 tastaturene passer, og de har i tillegg ingen flex. Slik at det er en vinn vinn situasjon. Problemet vil være å få tak i tastaturet. Nå benytter jeg engelsk tastaturoppsett når jeg programmerer, så det vil ikke være et stort problem om jeg ikke får byttet tastatur med det samme.

 

Problemet er garanti. Jeg er usikker på hvilken garanti som gjelder over hele verden. Det er greit å sørge for at man har god garanti siden forbrukerkjøpsloven ikke vil være gjeldende.

 

I tillegg har jeg inntrykk av at prisen er god i forhold til Norge. Nå kommer det frakt og mva i tillegg, så det må finregnes litt før man kjøper for å se hva det kommer på totalt. Hvis jeg ikke tar helt feil, må man benytte Jetcarrier for å få pakken til Norge, da Lenovo i USA ikke selger utenfor USA.

 

Ørjan...

Lenke til kommentar

Ja, det er disse faktorene som spiller for meg, også. Imidlertid ser det ut som Lenovo kommer med en lang rekke T400-varianter, og ennå er ikke variantene med T9600 og/eller LED Backlit ute. Det virker dermed som om valgmulighetene blir greie selv om man ikke får konfigurere maskinen selv.

 

Hadde det vært mulig å thinkpad'en med norsk tastatur fra USA hadde jeg seriøst vurdert å kjøpe den der og frakte med JetCarrier. Men jeg frykter at jobben med å anskaffe et norsk tastatur vil smake mer vondt enn godt.

 

I tillegg er jeg ikke sikker på hvordan Lenovo USA ligger an i forhold til leveringstidene sine; om de har kommet over baugen med alle som ventet på levering den 26.8.

Lenke til kommentar

Ser ut som CCFL-versjonen nå faktisk kan kjøpes her til lands.

 

Jeg venter på LED og forhåpentlig også SSD...tror jeg må ta en telefon til Lenovo for å høre om de kommer til å ta inn dette.

 

omaha, jeg var også skuffet over mangelen på displayport eller HDMI, men hører at dockingstasjonen har det.

Lenke til kommentar

Det blir nok ikke aktuelt å handle uten LED backlit. Batteritiden blir jo vesentlig bedre med 8400/8600, så 9xxx CPU er uaktuell for meg. Når det gjelder SSD tenker jeg i de baner at det er fornuftig å bestille en TP med en 7200 hdd som er stor nok til å anvende som backupdisk senere.

 

Kjenner ikke detaljene for Lenovo's SSD, men gjelder å holde tungen beint i munnen om man kjøper til dette senere. Leste en test som tok for seg ytelse og strømbruk for kort tid siden, og der var det Samsung og OCZ (også samsungbasert) som kom best ut. Det er imidliertid varianter av begge, og strømbruk/ytelse varierte mellom seriene og kapasitetene 64gb og 128gb diskene Prisen varierer sterkt mellom de to seriene fra OCZ. Kapasiteten er vel endret på de nyere også - 120gb og 250gb er det vel nå. Ut ifra hva jeg har sett om SSD er det langt ifra alt som er bra, og istedet for de som ikke er bra kan man heller velge å fortsette med vanlig 7200 hdd.

 

Jeg ser ikke for meg at det skal bli noe stort problem med å bytte tastatur senere. Om de går om hverandre med T61 vet jeg ikke (kunne godt tenkt meg å se kilden - postitivt ment) og det er bra om det stemmer. Det må jo tas med i kostnadsvurderingen også.

 

Det ble jo kjørt solide rabatter på Tseriene i USA i forrige uke forresten. Om rabattene er der fortsatt vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Njaaa.....

 

Det er jo en person som har tenkt å bytte, ikke en som har gjort det..... Tittet litt nærmere på bildene hos NBR, og selv om tastaturene er tilsynelatende like er jeg ikke heeelt overbevist om at de er identiske når det gjelder skruefester og plastlepper som holder tastaturet på plass. Vet jo heller ikke om volt og chips er de samme, eller om tastaturene har samme tykkelse. Noen kommer helt sikkert til å forsøke, så det er vel bare å vente ;o)

Lenke til kommentar

For de som vurderer å anskaffe en SSD til sin Thinkpad er det lurt å lese anandtech sin meget grundige review av ulike drives og ikke minst controllere:

 

http://anandtech.com/cpuchipsets/intel/sho...?i=3403&p=1

 

Her forklares det hvorfor Intels nye MLC SSD knuser de andre MLC-drevene som er på markedet på reell skriveytelse. Den slår til og med noen SLC-drev

 

"the Intel X25-M is great for a desktop, but a miracle for a notebook"

Endret av Torbjørn S.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...