Gå til innhold

Valg av nytt keyboardstativ


vegjoh

Anbefalte innlegg

Hei!

Er det noen keyboardister her?

 

Skal kjøpe meg keyboardstativ, og trenger litt tips og erfaringer. Liker ikke X-stativer, og vil ha et søyle-stativ. Jeg bruker i dag et lånt Ultimate Deltex, men eieren har vært så smart at han har kappet 10-15 cm av stativet fordi han syntes det var for høyt... Jeg er over 1,90 høy, så jeg får nok dermed ikke riktig inntrykk av stativet, men det føles litt tungvindt i bruk da det ikke har tilt/vinkeljustering (jeg har det øverste brettet stående på kanten av søylen og hvilende mot gummiringene på "hyllene". Dette er et lett keyboard som jeg ikke er veldig redd for, ja ;) ). Dessuten vanskelig å plassere pedaler på en god måte, på grunn av "føttene" til stativet (se bilde).

 

Det står mellom følgende:

 

Ultimate Deltex II

ultimate-deltex.jpg

 

Belastning: 22,5 kg pr hylleplan.

117 cm høyt

 

+ "Ryddig" stativ

- Ingen vinkeljustering

- Pedalplassering

 

Bruker et slikt i dag, men er nesten utelukket da det ikke har vinkeljustering. Uansett veldig ryddig stativ til å ha hjemme. Plasseringsvennlig.

 

Pris: 1.198,- (emnordic.no)

 

 

Ultimate Apex

ultimate-apex.jpg

 

Belastning: 56,8 kg pr hylleplan.

117 cm høyt

 

+ "Ryddig" stativ

+ Kraftigere enn Deltex

- Ingen vinkeljustering

- Pedalplassering

 

Samme som Deltex II, bare kraftigere (og dyrere). Nærmest utelukket, av samme grunn som Deltex. Har foreløpig ikke så tunge keyboards og synther at jeg har bruk for noe så kraftig.

 

Pris: 1.795,- (emnordic.no)

 

 

K&M Spider Pro

km_spider_pro.jpg

 

Belastning: 35 kg pr hylleplan.

131 cm høyt

 

+ Stilrent stativ

+ 15 graders fast vinkel på øverste hylleplan

- Ikke fritt justerbar vinkel :p

 

Synes det ser litt merkelig ut, men det er jo stilrent da. Men det slår meg at dette ikke er like enkelt å plassere hjemme i trange kroker da det har 4 føtter, mens Deltex har føttene som en trekant. 15 graders vinkel på øvre plan er bedre enn ingen vinkel, men hadde gjerne sett at vinkelen var justerbar. Leveres som "ikke-pro" også, da uten vinkel på øvre plan.

 

Pris: 2.695,- (musikkhandel.com)

 

 

Proel KK30

proel-kk30.jpg

 

Belastning: 40 kg pr hylleplan.

140 cm høyt

 

+ Tre plan

+ Vinkeljustering på alle plan

- Ser litt voldsomt ut?

 

Forholdsvis rimelig stativ til å ha 3 plan med tilt. 3 plan er veldig positivt. Et lite midi-keyboard på toppen skader ikke ;) Synes imidlertid det ser litt stort og voldsomt ut. Leveres for øvrig som KK20, da med to plan. Men grunnet prisen, kjøper jeg KK30 hvis jeg først skal ha Proel.

 

Pris: 2.195,- (audio-media.no)

 

 

Som dere ser, har jeg gjort nesten hele vurderingen, men er usikker når jeg kommer til konklusjonen. Noen som har testet flere av disse stativene, og har erfaringer og dele? Tips til andre stativer er selvsagt også velkomne!

 

Vegard

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

 

Det er klart det er keyboardister her:)

Helt enig i at X-stativer ser kjedelige ut. Selv bruker jeg en V-stand fra Ultimate Support som er rocksolid og ser meget bra ut. Link

 

Angående Apex, Spider, og Deltex, så er ikke dette gunstige stativer for 88- tangenters brett, da disse ikke står helt stabilt på standen.

 

Ultimate Apex, og Deltex har veldig dårlig plass til pedaler hvis du har planer om det. Her er Spider og Proel bedre.

 

Ellers må du velge etter eget behov; pris, utseende etc.

 

-Mikael

Endret av Liquidkey
Lenke til kommentar

Hei!

Tusen takk for innspill!

 

Du har helt klart et poeng med 88-tangenters brett. Det har jeg ikke tenkt på, siden mitt lengste er 73 tangenter. Dette må jeg tenke litt nærmere på, men jeg har ingen planer om å anskaffe noe med 88 tangenter enda. Behovet skal få melde seg først. En annen ting er naturligvis at et 88-tangenters brett gjerne har en vekt som gjør enkelte av stativene her uaktuelle.

 

Men mener du at Proel er bedre for 88 tangenter siden du ikke nevnte dette? Jeg regner med du mente "denne typen stativer" selv om du nevnte både Apex, Deltex og Spider, men ikke Proel.

 

Tar gjerne i mot flere tips!

 

Mvh

Vegard

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Hei.

 

Ser inleggene her er 2 år gamle, men ble nysgjerrig på om du endte opp med noe kjøp?

 

Har et Ultimate Support APEX-48 Pro (nyeste modell) med en Yamaha P200 (88tangenter) og Yamaha PS-55 på. Stativet gynger litt, men ville ikke vært redd for at det skal tippe. Plassering av pedal er heller ikke noe stort problem.

 

Ellers har Ultimate Support en modell som heter APEX-90B som er flaggskipet dems som virkelig er en fryd for øyet.

 

 

Mvh,

 

Kai Arne

Lenke til kommentar

Hei,

hyggelig med svar!

 

Jeg endte opp med et K&M Spider Pro (K&M 18860) i sort. Kom over et rimelig studiobrukt stativ, og da var det egentlig ikke noe å tenke på.

 

På dette har jeg i dag en Korg Triton Classic og en Yamaha Motif 6. (Utskiftinger er i vente, er i tenkeboksen!) Begge har altså 61 tangenter, så har ikke mye formening om hvordan det blir med 88-tangentersbrett, men kan ikke skjønne annet enn at det også må funke flott. Stativet er fantastisk stødig, godt konstruert og veldig raskt å legge sammen! Tror ganske sikkert at jeg ville fått problemer med pedalplassering i forhold til et Apex-stativ.

 

Fikk med et tredje hylleplan til stativet også, men funker ikke å legge sammen stativet med tre hyller, og dermed blir det en del skruing, så tre hyller på Spider blir kun for studiobruk.

 

Det er mulig å montere mikrofonbom på toppen av stativet også, men det har jeg ikke testet, da jeg bruker hodebøylemik. I ettertid har det også kommet laptophylle som ser ganske smart ut. Mulig jeg anskaffer det en dag...

 

Har akkurat nå liggende inne en ordre på bag til stativet, men har ikke fått den.

 

Edit: @Kai Arne: Ser nå at du representerer leverandør av Ultimate Support i Norge. Da var du antakelig ikke interessert anbefaling på K&M :p Fint at Ultimate har fått en forhandler i Norge med vettuge, surfbare, nettsider! Apex 48 Pro er pene stativer, som jeg gjerne tester hvis jeg får muligheten. Hvor er det forresten blitt av Ultimate sitt V-Stand?

 

- Vegard

Endret av vegjoh
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Fint du er fornøyd.

 

Det er bare å spør etter Ultimate Support i din lokale musikkforretning, så skal du ikke se bort i fra at du kan få prøve et der. Ellers holder vi til på sørlandet.

 

Det er sant at Apex48 har litt liten plass til pedal, men på de nyeste modellene er bena vinklet ørlittegran slik at man her bedre plass. På de eldre modellene gikk benene i 90grader.

 

Litt usikker på hva som skjedde med V-stand, det utgikk rett før vi fikk agenturet. Er et tøft stativ.

 

Kai Arne

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...