Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC død over natta


Anbefalte innlegg

Hei PCen ville ikke starte på fredag. Det er ingen reaksjon i form av lys, viftestøy ol.Heller ingen spesielle lukter.

 

Kjøpte pcen i fjor sommer, spec: asus p5n-e sli hk, cosair 2g ram, core duo e6600 cpu, artic cooling kabinett med 500w strømforyning, 8800gts.

 

Etter å ha strippa ned til kun hk og cpu, er det fortsatt ingen type reaksjon når jeg forsøkte å starte. HK lyser grønt når jeg skrur på strømforsyninga dog. Tok en sjans på at det var strømforsyninga så stakk ned å kjøpte Mist 600w og pc-7 scand v3 lian-li kab. Etter remontering vil den fortsatt ikke starte. Jeg anser det som lite sannsynlig at strømforsyning eller power ledning fra kab kan være skyldig da jeg har byttet disse. Jeg dobbelt sjekket kobling fra strømforsyning, power ledninger fra kab, resatt cmos (jumper og batteri).

 

Noen tips? Kan cpu føre til at det PCen ikke reagerer eller må dette være HK? Har ingen deler og teste med, og vil helst ikke kjøpe alle deler, vurderer nytt hk på mandag. Skulle gjerne hatt PCen i gang i dag, men det er antagelig for mye å håpe på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, om du ikke får opp boot så er det ikke mye du kan gjøre, dog :

 

*Fjern alt minnet og prøv minne slottene en for en med hver enkelt modul. Kan være en er defekt og dermed stopper boot.

 

*Ta ut og sett inn skjermkortet på nytt.

 

Fjern batteriet på hovedkortet, nulstill cmos med jumper på hovedkortet, alt dette med psu fysisk koblet av fra hovedkortet. Hold også inn strømknappen i 10s (eller trykk et par ganger for å ladde ut evt strøm som er igjen).

 

Sett inn batteri på nytt og se om du får noe liv i pcen.

Lenke til kommentar

Nå har jeg kjøpt asus p5e hk, da starter ting opp, men jeg får 3 pip som betyr at hk ikke oppdager skjermkortet. Har msi 8800gts, dessverre ikke noe annet å teste med :( .

 

Har testet med begge pci ekspress sporene, samme piping. Den oppdager hvis skjermkortet ikke får strøm, høy piping. Kan virke som skjermkortet også har røket ..arg. Eller er det noe kombabilitets problemer eller noen innstillinger som kan være feil? Leter etter halmstrå..

Lenke til kommentar
Vifter starter nå ja....har testa uten strøm...pipper høyt da, med strøm gir deg meg tre pip som indikerer at hk ikke oppdager skjermkort.

 

dette virker nå men var ikke før? hva gjorde du får å fikse detta da? tipper fortsatt hk vist dette plusselig bare virker men den sier jo da at skjermkortet ikke virker.. mulighet å teste et annet?

Lenke til kommentar

Da var et nytt skjermkort i hus, og jeg får bilde! Men...nå finner ikke PCen harddisken, er en sata disk. Eneste innstillinger jeg finner i bios ang sata er valg mellom ide, raid og en ting til. Testet dette men finner ingen disk. Mener å hatt problemer med sata på tidligere hk jeg har hatt, men det skal vel ikke være noe prob på dette, asus p5e. Noen tips her?

 

Lurer og på hva som kan ha skjedd den natta, merkelig med svaket i flere komponeneter. Kan ha vært noe med strømmen, vil i så fall gjerne gardere meg mot det, kostet meg ca 5000 foreløpig.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-rOwOH6vg

Du har nok hatt en kortslutning i datamaskinen.

Jeg ville også ha vært forsiktig med nye komponenter på samme strømforsyning!!

Det kan hende at denne er defekt og gir ut feilaktig strøm som kortslutter komponentene, siden såpass mange komponenter er døde.

Sviver selve harddisken?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-rOwOH6vg

Jeg fikk selv en kortslutning i en gammel server pc jeg hadde stående i et skap da jeg presterte å koble ut en harddisk mens maskinen sveiv. En gnist og to senere og jeg satt med en død maskin, hvor alle komponentene utenom RAM brikkene var tatt av dage. Strømforsyninga ga ennå strøm, slik som i ditt tilfelle, men jeg ville allikevell vært forsiktig angående den strømforsyninga som sto i samtidig som kortslutninga hendte.

 

En slik kortslutning kan hende hvis komponenter ikke er skikkelig kobla i (Slik som kontakter, ledninger Osv.) eller ved en overspenning gjennom strømforsyninga (Enten ved at strømforsyninga roter det til eller ved en heftig overspenning i strømnett, som strømforsyninga ikke har klart å hanskes med.)

Men mest sansynlig er det en kortslutning i selve komponentene som er problemet. Det ble en dyr affære for deg. Du kunne prøvd å sende inn diverse skjermkort eller lignende til reklamasjon, siden du selv ikke har skyld i kortslutningen.

Lenke til kommentar

Jeg har investert i en mist 600w, så det skal ikke være noe problem.

 

Jeg får teste en ny hd iløpet av dagen da.

 

Ang reklamasjon så burde jeg kanskje det, er jo litt surt for 7/8mnd gammel maskin, aldri vært overklokka eller noe. HK ble kjøpt som demo vare hos komplett, regner med at reklamasjons betingelser er de samme?

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Komplett godtok reklamasjon uten noe om og men (penger for kabinett, ny vare på resterende komponenter). Det var pluss i boka for min del, hadde jo vært morsomst med penger men får nesten bygge opp en ny maskin rundt Asus P5N-E hovedkortet, er vel ikke så avlegs er jo socket 775.

 

Komplett :new_woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...