Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Ingen respons i tastatur, mus og skjerm. Defekt strømforsyning?


Anbefalte innlegg

Deler av familiens pc har sluttet og virke. Maskinen starter, men får ingen respons på mus, tastatur og skjerm. Disse lyser normalt når maskinen skrues på (av merke Razer/Saitek). Har sjekket koplinger osv. bak på maskinen, men allt skal være ok. Er ingen ekspert når det gjelder pc´er, men dette må vel ha noe med strømforsyningen å gjøre? Er denne i tilfelle dyr/avansert å skifte?

Her kommer forhåpentligvis litt relevant info om pc´n:

 

Chieftec BX serie m/dør Sort

Kabinett m/360W BX-01B-B-B P4 / AMD

 

Asus K8V SE DELUXE hovedkort for S-754

ATX, HT, Dual S-ATA, GbLAN

 

AMD Athlon 64 3400+ 2.2GHz BOXED

Socket 754 1024KB cache

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Starter harddisken(e) opp? Prøvd med en annen skjerm, evt prøvd skjermen på en annen PC? Hvis "ja", forsøk å resette CMOS (dette er en jumper på hovedkortet, alternativt kan du koble fra strømmen og ta ut CMOS-batteriet i 2-3 minutter. Sett så batteriet inn igjen og prøv å starte maskinen.

 

Hvis maskinen ikke starter, koble fra harddisk, CD/DVD-ROM og evt diskettstasjon, og prøv igjen.

 

Dersom den fremdeles ikke vil starte, er det sannsynligvis en hardware-feil. Mulige komponenter som kan være defekte er strømforsyning, hovedkort eller prosessor. Den eneste måten man kan avgjøre hvilke av disse som feiler er å kryssbytte med andre komponenter.

 

En tilsvarende strømforsyning vil koste ca. 300,- og oppover.

Lenke til kommentar

Takker for svar! Er ikke sikker på om diskene starter opp. Hører ihvertfall vifta på maskinen, og det lyser (konstant) gult under power-lyset. Hører normalt et "beep" under oppstart, men denne er fraværende nå. Mulig ikke høyttaler´ne heller funksjonerer (hvis "beep-lyden" kommer via disse?)

Føler meg ganske sikker på at skjermen er ok. Får melding på skjermen at det ikke er noe signal, deretter blir den svart!

Skal prøve ut tipsene når jeg kommer hjem.

Lenke til kommentar

Far min hadde ei 939 maskin som begynte og bli "vrien" - først "døde" musa, skifta fra PS2 til USB det gav maskina litt lenger tid operativ. Skulle prøve maskina litt ut i desember, fikk nå lys i power led, men ingen reaksjon ellers... Satt inn PSU eg skulle bruke i mitt nybygg, maskina starta fint og PS2 mus kunne brukes igjen, ville prøvekjøre den demonterte PSU med "tjuvstart" slik som det er en guide til her på HW - ingen respons.

Fasiten her er at PSU "døde", etter 3 år bruk hos meg på ei socket A maskin fra 2002, og bruk i ei kontormaskin hos han fra 2005 til 2007. Det var ei Chieftec 350W forsyning fra et "maxitower".

Lenke til kommentar
Hører normalt et "beep" under oppstart, men denne er fraværende nå. Mulig ikke høyttaler´ne heller funksjonerer (hvis "beep-lyden" kommer via disse?)

 

Om du ikke får "beep" så vil det si at PC-en ikke klarte å gjennomføre POST om jeg ikke tar feil.

Jeg kan ikke se at du skrev noe om RAM men jeg hadde eksakt det samme problem, det løste seg ved å ta ut den ene RAM brikken.

Er fremdeles ikke helt sikker på hvorfor men det var bare sånn.

Lenke til kommentar

jeg har dette problemer på 2 stk hovedkort. trodde først det var skjermkortene men det viste seg fort å være begge hovedkortene (jeg hadde kortsluttet de under montering :( ) skal ikke love at det er hovedkortet, men det var nøyaktig samme ting som skjedde meg.

 

eneste måten du får testet dette er dessverre med en velvillig kompis med samme socket som deg. evt lever maskinen inn til et verksted og spar deg masse tid. de finner det somregel ut på under en halvtime.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...