Gå til innhold

Trådløs enhet gjennom aksesspunkt - Problem med sikkerhet


Anbefalte innlegg

Situasjonen er følgende:

 

Har 1 router (4 porter) som er trådbasert, hvor jeg har 2 datamaskiner koblet til med vanlig kabel.

Dessuten har jeg en sånn ip-tlf-device. I den siste porten har jeg nå kjøpt meg og plugget inn et (CNet) aksesspunkt, fordi jeg har skaffet meg laptop som skal fungere som en trådløs del av hjemmenettverket.

Laptopen mottar fint signaler fra aksesspunktet, og internett fungerer som forventet, jeg kan dele filer med de andre datamaskinene på nettverket til tross for at noen er XP og den nye er Vista. Så dette syntes jeg gikk veldig greit, helt til jeg tok steget videre og ønsket å gjøre noe med "Unsecure network".

 

Tidligere routere jeg har vært borti har en egen 'wizard' når man skriver inn ip-adressa til enheten, hvor man bare kan plotte inn et brukernavn og et passord, og deretter administrere enheten. Saken er at jeg sannelig ikke finner 'wizarden' til aksesspunktet, og i oppsettet til routeren kan jeg ikke gjøre noe med den trådløse delen av nettverket.

Det forbauser meg at jeg ikke får tilgang til aksesspunktet når alt annet så ut til å virke så enkelt med en gang.

 

Noen som har hatt samme problem og/eller kan komme med gode forslag?

På forhånd takk.

 

Fredrik :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det var fint om du kunne finne bruker manualen til routeren din. men du kan likkevel prøve på denne måten: du logger deg inn til ruteren din ved ¨å bruke gateway ip. opne opp cmd og tast inn ipconfig og kopier DefaultGateway ip adressen, og skriv det inn til browseren din og trykk enter. hvis du blir sport om brukernavn og kode.. så står det helt sikkert på manualen til routeren din. men som vanlig og default bruker navn og pass er admin og admin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...