Gå til innhold

Selge EOS350D - kjøpe 'entusiast'-kompaktkam.?


Anbefalte innlegg

Jeg bare mener at om du allikevel skal ha et kvasi-profft kamera med RAW-mulighet og ekstra tilbehør som ekstern blitz og vidvinkelkonverter så hadde det vært like greit å beholde det meget gode dSLR-kameraet du har.

 

Du sier jo selv at:

 

Utgangspunktet er vel egentlig å kutte ned på antall dingser jeg ikke bruker

 

Å da kjøpe 3 nye dingser som kombinert gir dårligere bilder og brukervennlighet enn den ene dingsen du har nå, ja da blir det litt bakvendt.

 

I tillegg, om størrelsen på 350D'en er eneste grunn til at du tar lite bilder, ja da kan du ikke være veldig interessert i å ta bilder. Er ihvertfall sånn det høres ut.

 

G9 kan ta bilder i RAW, men er da tregt som sirup i forhold til et speilreflekskamera. Bildebrikken blir også veldig liten i forhold til et speilreflekskamera.

 

Påmonterer du en stor ekstern blitz blir kameraet veldig topptungt og vanskeligere å håndtere. Monterer du en liten blitz kunne du like gjerne brukt pop-upblitzen på dSLR'en din.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
G9 kan ta bilder i RAW, men er da tregt som sirup i forhold til et speilreflekskamera. Bildebrikken blir også veldig liten i forhold til et speilreflekskamera.

 

Påmonterer du en stor ekstern blitz blir kameraet veldig topptungt og vanskeligere å håndtere. Monterer du en liten blitz kunne du like gjerne brukt pop-upblitzen på dSLR'en din.

 

 

Det er nyttige innspill.

 

Greia er vel at jeg har skiftet litt fokus på hvordan jeg tar bilder; før var det mer dedikerte fototurer med stativ og greier, nå har jeg mindre tid og anledning til dette og vil heller ha med meg kamera der hvor jeg mer eller mindre spontant kan finne motiv.

 

Når jeg i tillegg må kjøpe et nytt objektiv mm til 350D'et blir det også et kostnadsspørsmål.

 

Likevel erkjenner jeg i større grad hvor stort kvalitetsgapet faktisk er mellom EOS'et og kompaktklassen...og lurer på om det kan være et alternativ å selge tele-objektivet for å kunne kjøpe et objektiv som passer tematikken.

 

For å vri tråden litt;

 

Gitt at jeg beholder 350D, hvor mye må jeg ut med for et objektiv som er lite og hendig, samtidig som det funker til portrett/'urban' hverdagsskyting...?

Lenke til kommentar

350D vs E410/420:

 

Fordeler med 350D:

- Større bildebrikke, og dermed bedre ISO-egenskaper

- Eget separat monokromt infodisplay for kamerasettinger

- Flere AF-punkter

 

Fordeler med E410/420:

- Særdeles kompakt og lett

- Meget kompakte objektiver pga 4/3-standarden

- Det splitter nye 25mm pannekakeobjektivet gjør det sinnsvakt lite og lett

- 4/3-standarden gir bedre tele grunnet x2-faktoren (f.eks. et 70-300 gir effektivt 140-600mm)

- Det nye E420 har svært forbedret AF med LiveView (i det hele tatt LiveView kontra ikke)

 

Jeg har selv E-400, som riktignok ikke har LiveView, men liker det ultrakompakte huset meget godt. Det er raskt og brukervennlig, menyene er lettbetjente, og kitobjektivene 14-42 og 40-150 holder over snittet kvalitet. Olympus har også et meget prisgunstig 35mm F3.5 makroobjektiv til snaue 2K som er svært bra. Jeg har ikke sett rene små makroobjektiver til andre merker til den prisen (arrester meg om jeg tar feil).

Jeg er dog ikke altfor imponert over støyegenskapene ved høyere ISO, noe særlig over ISO 400 er ikke å anbefale. Det var noe skuffende, da nettopp bruk av høyere ISO var mitt mål med dSLR i tillegg til mitt meget utmerkede Panasonic ultrazoom ( som ikke kan bruker over ISO 100..).

Men det sies at etterkommerne E410/420 har forbedret dette.

Endret av Manskow
Lenke til kommentar
Usikker på om de to første er noe særlig oppgradering fra kitobjektivet?

 

Sistnevnte blir igjen fort mye penger. Men-men.

 

50mm'eren er MEGET god til prisen. Byggekvaliteten er så som så, men behandle det pent og det vil behandle deg pent.

 

Bruker dette en del på skolen og i normale settinger (blir som oftest brukt i dårlige opplyste situasjoner som middager, revyer, konserter, men også på portretter etc om 85mm f1.8 er oppptatt) så skal det MYE til før man ser forskjell mellom bildene fra dette og de fra de mange ganger dyrere 30mm f1.4, 18-50mm f2.8 eller 17-40 og 17-35mm L-objektiver.

 

Så, 50mm f1.8 er sterkt anbefalt, da det er lyssterkt og gir mye for pengene grunnet at det er et fastobjektiv.

 

Hørt mye bra om oppgraderingen av kit-objektivet (mener det er det nye kit-objektivet jeg linker til). Litt høyere pris enn det gamle, men skal visstnok være mer enn verdt mellomlegget.

 

Neste steg opp blir nok 18-50mm f2.8, men her får du både bildekvalitet og lysstyrke på kjøpet. Dette eller Tamron 17-50 f2.8 går igjen som allroundfavoritter på dette forumet.

Billigere enn de BØR egentlig ikke gå for et allroundobjektiv.

Lenke til kommentar

Manskow: takk for fint innspill

 

crazysteps: jeg har kikket på den tamronen selv, og den er høyaktuell gitt at jeg beholder EOS'et.

 

 

Uansett, så er jeg fristet av E-410 (ser ikke helt poenget med å vente til 420, lite nyvinninger der).

Finner hus med to kit-objektiver for under $500 på ebay, antar det er delte erfaringer med å handle utenlands men det er uansett fristende billig....

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Har et aldeles kurant EOS350D m noe utstyr og et par objektiver.

 

Begynte bra, brukte det mye, tok bilder på ymse ferieturer og eksperimenterte med alt mellom himmel og jord av teknikker og motiver.

 

Nå er det lite dedikerte fototurer, og jeg synes ikke kameraet er hendig nok til å ta med bare sånn 'i tilfelle' det dukker opp et motiv. Likevel ser jeg nytteverdien av å ha et kamera til ferieturer osv, eller hvis jeg får et innfall.

 

Spørsmålet er om jeg ikke får mer fotoglede av et godt kompaktkamera med RAW, har sett på feks Ricoh. Dette ser jeg for meg er et kamera jeg i større grad vil ta med meg 'hele tiden'.

 

Likevel, prismessig kommer det til å bli liten forskjell mellom salg av EOS og kjøp av kompakt...og jeg er bekymret for at et kompaktkamera ikke vil 'strekke til' ettersom fotointeressen vokser igjen. Spesielt er jeg skeptisk til dette med å bruke en LCD-skjerm til å finne motiver, ikke en søker...

 

Innspill?

 

Hallo,

 

Jeg kjøpte nylig et Leica D-lux 3 og angrer ikke på det (Leica d-lux 3). Om du tar bilder med ISO 100-200 så gir dette kameraet meget bra bilder. Det er et hav av instillinger på dette kompakt kameraet som vel nesten bare finnes på store speilrefleks kamerar. Det er også "auto instillinger" som kan brukes om man ikke vil eksprimentere med instillingene selv. Dette kameraet har fått veldig bra omtale på andre utenlanske forum. Dette er kanskje ikke det billigste kompakt kameraet men er blandt de beste.

Lenke til kommentar
Usikker på om de to første er noe særlig oppgradering fra kitobjektivet?

 

Sistnevnte blir igjen fort mye penger. Men-men.

 

Kom nettopp over Olympus E410/420 som jo ser ut til å være det mest kompakte på dSLR-fronten.

 

Er det noe vits å selge EOS350D med linser osv for å kjøpe et 410 eller 420?

Jeg mener at det er det. Hvis størrelsen på 350D plager deg, så sparer du enda mer plass med en av de. Kanskje nye E-420 med 25mm er tingen for deg? Jeg hadde i alle fall lett byttet fra 350D til et E-410/420 kit, hvis jeg ikke hadde hatt fet optikk til Canon.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...