Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

5 hours ago, IceBlitz said:

Mulig, har ikke hørt X2. HR står for Hi-Res, så de har kanskje pyntet litt i det øvre registeret.

Denne trenden startet de allerede med X1.

Selv de har en svært god oppløsning, om enn noe mer ubalansert frekvensrespons en kan motvirke ved å velge riktig motstand i kabel, så er også disse gode på det meste av ok innspillinger. Det jeg i alle fall la merke til var at de hadde svært stor transientrespons. Dynamikken i dem er sånn sett perfekt for tidens overkomprimerte musikkstil, så en får reddet inn moderne spor veldig godt.

Bredden i lyden er også bra p.g.a vinklede elementer og annet smart designarbeid.

Hvis du vil fintune dem via Equalizer APO så er denne bra. Det er støy med alle frekvenser som dempes jo høyere frekvensen blir sånn at det er tolererbart å høre på i motsetning til hvit støy som er alt for skarp til sånt arbeid. Bør settes på repeat i avspiller (f.eks VLC)

Pinknoise.wav

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
IceBlitz skrev (12 timer siden):

Kjøpte meg nettopp Philips X2HR (åpne over-ears), og tenkte å ha disse til hotellovernattinger på firmareiser etc, men jeg ble drøyt overrasket over lydkvaliteten. De er meget nøytrale og vil påstå de kan brukes i studio.

Har erfaringer med HD600, DT770 Pro, DT990 Pro og mange flere, men jeg tror X2HR står i fare for å bli mine nye daily's. Noen sanger ble så klare og fine at det nesten trakk på tårekanalene.

Har faktisk bestilt de samme nå nylig. Høres ut som jeg har gode opplevelser i vente.

Lenke til kommentar

En liten oppdatering etter å ha testet litt Crossfeed ol. via pure+equalizer apo.

Først av alt så må jeg si at jeg benytter windows 11. Og endringene via Equalizer APO og Pure var små sammenlignet med de samme innstillingene i ROON. Aner ikke hvorfor, men det virker som å være noe windows 11 relatert. På en maskin med windows 10 var det likt fra Roon og Pure.

Det rare er at der var forskjell i det hele tatt. Jeg hadde jo forstått det om det ikke var noen forskjell. IE feil i implementasjon (les brukerfeil), men det virker som om Windows 11 driver med ett eller annet midt imellom ingen korrigering og riktig korrigering (som en får fra ROON med de samme innstillingene også via wasapi). Og nei, jeg har ikke brukt dobbelt opp med korrigering først i roon og deretter med Pure på toppen elns. Jeg har alltid deaktivert ROON sin DSP (med unntak av -3DB headroom management som gir rom for DSP også eksternt) før jeg har aktivert innstillinger i Pure. Men de samme verdiene gir ikke likt resultat. Og bare for å teste om det hadde noe med ROON headroom management, så deaktiverte jeg også det og la det inn i pure istedet. Men ingen forskjell. Rart...

Men men, jeg ender nok opp med en annen løsning for Crossfeed etterhvert anyways, so... Det har også svært liten betydning da det først og fremst er når jeg spiller musikk at det for meg er nødvendig. Og ROON sin løsning er lettere å justere via gui.

Lenke til kommentar

Vil også nevne en ting som løste mye her i gården.

En god del hodetelefoner med superlette membran er ekstremt subjektiv i bruk (f.eks. tesla-driver basert BD). Jeg har snakket om ørekanaler ol før, men av en eller annen grunn er det lite snakk om det. Testere sier ingenting om det i 99,9% av tilfellene, og jeg har ofte sett målinger med frekvensgrafer som jeg vet at ikke stemmer i det hele tatt med hvordan de lyder på mitt hode og via mine ørekanaler. Desto lettere elementene er desto mer påvirket blir de av "høytalerkassene" som mitt hode og ørekanal i praksis vil bli. Jeg har nok teknisk kompetanse til å kunne dra slike slutninger uten å påberope meg noe ekspert-kompetanse. Min kompetanse er mer rettet til høytalere og elektronikk, men fysikkens lover er fysikkens lover. Ditt hode og dine ører kan aldri påvirke hvordan elementene oppfører seg med en htt, men i en hodetelefon er hodet ditt minst halve "konstruksjonen". Med en lukket konstruksjon er dette enda mer relevant.

Denne realiseringen kom ikke over natten for meg, jeg slet lenge med at jeg aldri hadde samme opplevelse av lyden som testerene, og tenkte jo mitt om det... Men for min del så kom realisasjonen den dagen jeg kjøpte meg BD C1Pro som har en variabel lukket konstruksjon som førte til en slik "aha lyspære" over hodet mitt når jeg koblet min kompetanse med hva jeg hadde "slitt" med mtp HP reviews.

Jeg må ofte korrigere HP`s ganske mye med EQ, og pleier å bruke testsweep slik vidar nevner, men jeg bruker ROON med 2 soner for å ta første del. Jeg har da lyd til htt på en sone og lyd til HP på en annen sone (slik at EQ til HP ikke også blir sendt til HTT). De to sonene kan da grupperes og spille samme sang uten at begge sonene får samme DSP. Deretter er første trinnet å "matche" de to. HTT er korrigert i rommet så de har en ganske så flat kurve med ørliten heving i bass kontra helt flatt i rommet. Endel hodetelefoner må jeg bare gi opp da de ikke har nok "headroom" til å takle bassøkningen som trengs på mitt hode. Andre blir rett og slett slitsomme å høre på da denne formen for korrigering ikke eliminerer lyden som hodetelefonen prøver å "brute force" inn i mine ørekanaler.

Når det gjelder målinger ol, så vil jeg også anbefale denne (selv om jeg mener overskriften er litt vel klikkbait (mangler vel på mange måter ordet "explicitly" mellom can`t og trust, men men han om det):

Why you can't trust audio measurements - YouTube

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Da har man fått kjørt et par timer med Moondrop Chu.

Man må ha en forsterker for å få det man vil ut av de så ender nok opp med å måtte nok kjøpe audeze mobius eller lignende til laptopen alikavel.
Synes diskanten kan bli litt påtrengende når man skrur opp volumet litt.

Når det er nevnt er jeg rimelig imponert over hva et par plugger til 280 penger kan gjøre.

 

Lenke til kommentar

For dem som vil teste ut VST-støtten i Equalizer APO kan denne gratis pakken anbefales.

https://www.reaper.fm/reaplugs/

Det finnes også veldig mye bra andre plugins en kan bruke, bare en gidder å lete/eksperimentere litt. Reaplugs er gode og funksjonelle. Stammer faktisk fra mannen bak Winamp og det senere aktive prosjektet Reaper (DAW). 

Så det lå noe YouTube videoer på emnet Reaplugs og Equalizer APO opp mot OBS og mic-input, men en finner sikkert andre også.

Lenke til kommentar
On 5/20/2022 at 3:15 PM, AveMORphine said:

En god del hodetelefoner med superlette membran er ekstremt subjektiv i bruk (f.eks. tesla-driver basert BD). Jeg har snakket om ørekanaler ol før, men av en eller annen grunn er det lite snakk om det. Testere sier ingenting om det i 99,9% av tilfellene, og jeg har ofte sett målinger med frekvensgrafer som jeg vet at ikke stemmer i det hele tatt med hvordan de lyder på mitt hode og via mine ørekanaler.

Det er nok tekniske folk som holder på med utvikling og design hodetelefoner som ligger teknisk mange hakk over de som driver med review. Husker jeg så en video med noen folk som holdt på med dette i Sennheizer, og de var temmelig tekniske med hvor mye som lå bak når de designet hodetelefoner.

Folk har veldig ulik oppfattelse av lyd så det er ikke noe nirvana som passer alles smak og preferanser, men det er et visse områder en bør ligge innenfor for den generelle musikkjøper hvis man sikter bredt. Grovt sett følger denne kurven til pinknoise, så om man gjør en god personlig tilpasning til pinknoise, så er mye gjort.

Kurven under viser en "generell" graf laget av mange innspillinger. Kurven under har en viss Crest Factor og brukes i verktøyet iZotope Ozone for å hjelpe musikkdesignere for å gi fra seg rimelig standardisert musikk som passer folk flest. Det finnes også andre mer genrespesifikke kurver i samme systemet som varierer noe.

Spoiler

tonalbalancecontrol.png.a7a5084c9e5db4d6815ddad7a585aac8.png

 

Endret av vidor
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Open back er jo generelt foretrukket hvis man skal velge hodetelefon uten noe kompromisser. For min egen del har jeg hatt større behov for å justere bass-respons på closed back, så kjenner meg sånn sett igjen i graf-materialet.

Noen ganger fungerer closed back best hvis en trenger bedre lyd-isolasjon som f.eks ved opptak, men til ren lytting i stille miljø vinner alltid open back.

Lenke til kommentar
AveMORphine skrev (På 21.6.2022 den 14.05):

IMG20220621140550.thumb.jpg.8f686812bac3c00ff19c8f005a3e922d.jpgNytt sett Sennheiser HD6XX blir kjørt inn så det er klart til en liten lytterunde i kveld.

593687401_burnin.thumb.jpg.1d4dab2d8dfd65a0f0c397f08eb3818b.jpg

Niiiice lurer på Sennheiser 660 selv.

Har bestilt "billig" Pentaconn Jack balansert adapter fra Amazon.se til HD560s samt Audioquest Jitterbug Fmj fra Hifiklubben har ikke anelse om det hjelper, på lyden. Men lever i håpet, og dere får vite det.

Blir brukt til Ifi Zen DAC V2 og Audioquest Dragonfly black 1.5 mest til hodetelefoner, men Jitterbug må jo prøves til anlegget Ifi DAC også.

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Mine Focal Elear begynner jo å trekke på åra. Funker veldig bra enda, og har byttet til nye skinnputer. Siden jeg kjøpte Elear ved første batch, så kunne det vært kjekt å teste noe nytt igjen.

Er det noe som er kommet det siste året som er "konge", eller utmerker seg spesielt? Prisleie 8-15k.

 

Lenke til kommentar
On 6/25/2022 at 10:55 PM, Nizzen said:

Mine Focal Elear begynner jo å trekke på åra. Funker veldig bra enda, og har byttet til nye skinnputer. Siden jeg kjøpte Elear ved første batch, så kunne det vært kjekt å teste noe nytt igjen.

Er det noe som er kommet det siste året som er "konge", eller utmerker seg spesielt? Prisleie 8-15k.

 

Mange som har mye bra å si om Audeze LCD-X. Personlig har jeg noen litt mer rimelige Hifiman Sundara men jeg er glad jeg prøvde et par med planar hodetelefoner for en gangs skyld. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 6/25/2022 at 10:55 PM, Nizzen said:

Mine Focal Elear begynner jo å trekke på åra. Funker veldig bra enda, og har byttet til nye skinnputer. Siden jeg kjøpte Elear ved første batch, så kunne det vært kjekt å teste noe nytt igjen.

Er det noe som er kommet det siste året som er "konge", eller utmerker seg spesielt? Prisleie 8-15k.

 

Jeg ville testet Hifiman Sundara først. Det er en overraskende god hodetelefon til prisen (og langt over imo). Spiller spesielt godt sammen med elektronikk som har god kontroll og definisjon i bassen.

Ellers er den største aha opplevelsen jeg har hatt så langt i 2022 en dac type. R2R ladder DAC`s. Hørte på Danafrips Ares II og vet hva som blir mitt neste komponentbytte. Men jeg har planer om å gå lengre down the rabbit hole med Holo Audio Spring 3 når jeg har fått spart opp litt til.

https://www.vinshineaudio.com/product-page/denafrips-ares-r2r-dac?currency=EUR

https://magnahifi.com/holo-audio-spring-3-dac-kte-kitsune-r2r-dsd1024/

Men Sundara + Ares II kan være en opsjon om du ønsker å teste noe nytt som ikke bare er små forskjeller, men heller større forskjeller i både lydsignatur og ikke minst hvordan lydbilde blir "tegnet opp".

Men ingen av disse har hodetelefonutgang så de må parres med en hodetelefonamp (da helst uten dac chip).

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Da har jeg fått pentaconn fra 2.5mm adapter, kult om jeg får fmj Jitterbug før helgen også. Nysgjerrig på om det hjelper noe.

Kom med garanti også. Passer iallefall med Sennheiser feilsendt 2.5 som AliExpress solgte. Og bare ca 100 spenn. Kom med den skybagen.

Edit bugen kom i dag også. For tidlig å vite om det er forskjell, på oppløst og mer akustisk og sang virker det bedret detalj og klarere, men på rock, metal og nypop merket jeg ikke særlig.

Bare prøvd med Dragonfly black.

1656503886993466468126526276808.thumb.jpg.e9edd53c50c76155a0e00fdee20768aa.jpg16565148110212845337670409365906.thumb.jpg.c8702492f6deb7738e422ccf2a72fd0e.jpg

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, AveMORphine said:

Jeg ville testet Hifiman Sundara først. Det er en overraskende god hodetelefon til prisen (og langt over imo). Spiller spesielt godt sammen med elektronikk som har god kontroll og definisjon i bassen.

Ellers er den største aha opplevelsen jeg har hatt så langt i 2022 en dac type. R2R ladder DAC`s. Hørte på Danafrips Ares II og vet hva som blir mitt neste komponentbytte. Men jeg har planer om å gå lengre down the rabbit hole med Holo Audio Spring 3 når jeg har fått spart opp litt til.

https://www.vinshineaudio.com/product-page/denafrips-ares-r2r-dac?currency=EUR

https://magnahifi.com/holo-audio-spring-3-dac-kte-kitsune-r2r-dsd1024/

Men Sundara + Ares II kan være en opsjon om du ønsker å teste noe nytt som ikke bare er små forskjeller, men heller større forskjeller i både lydsignatur og ikke minst hvordan lydbilde blir "tegnet opp".

Men ingen av disse har hodetelefonutgang så de må parres med en hodetelefonamp (da helst uten dac chip).

Takk for tips!

Har schiit Jotunheim dac/amp som skal brukes tenkte jeg :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da har jeg prøvd litt forskjellig og med IFI Zen Dac v2, men ikke nok i og med at jeg har rippet en nyinnkjøpt CD som jeg kun har hørt klipp av fra før.. Roger Waters Pros and Cons of Hitchiking.

Jeg tror den skiva inkludert CD er så sykt godt innspilt at det er farlig og vanskelig å si.. Siden det er første gjennomspill noensinne i hodetelefoner. Det lyder renere i toppen, og mer detaljert i stemmer og lysere toner. Men i bass og dypere tror jeg det er temmelig likt, kanskje litt renere og definert?

Uansett veldig kult med balansert og mer futt til Sennheiser siden de er ikke lettest og drive og Ifi Zen har begrenset med kraft.... Er litt vanskelig å bedømme både balansert og FMJ Jitterbug... Annet enn litt renere og mer detaljert i sang og topp..

Men siden det ikke var så dyrt hverken FMJ eller Pentaconn adapter så er jeg fornøyd.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...