Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Gouldfan skrev (1 time siden):

Om du tenker på DMS så er han veldig bastant i slakt og ros ja.

Bw high end hodetelefon fikk total slakt både av han og Z. Tror de sammenligner det med tortur, men er litt urettferdig mot et merke.

Bw hadde før fokus på bling før komfort... Men jeg tror de nye PX eller hva de heter er mer komfortable. De ser koselige og myke ut iallefall. Så hoder har nok rullet.

Tenkte mer på Joshua, som vel har nærmest gitt gudstatus til AB-1266 PHI TC og det meste Abyss har pumpet ut. Jeg har for all del ikke hørt noen av de selv så kan hende de er så fantastisk som han sier, men jeg henger mye i r/headphones på reddit, å vertfall der er det vå merker som har fått så mye flack som Abyss for både bullshit claims og til tider sjokkerende dårlig driver konstruksjoner og QC. DMS har jeg sett veldig lite til forutenom når han hadde meg seg Abyss riggen på LTT. 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Evil-Duck skrev (På 27.6.2021 den 17.24):

En kan se på objektive kvaliteter, helt klart, men jeg mener fortsatt at slike lister fra en enkelt person er ganske meningsløst. For min del så har ikke noen av high end Focal hodetelefonene imponert meg nevneverdig, gode allroundere som funker til det meste og en god kandidat om du skal ha 1 hodetelefon og bli ferdig med det kanskje, men ikke noe for meg.  Har da prøvelyttet på Elear, Celestee og Elgia, de to førstnevnte kjøpte jeg og endte opp med å sende de inn på angreretten, den siste har jeg hørt hos en kjenning under ikke helt optimale forhold. Så der har jo jeg allerede et markant skille i mine lydpreferanser. 

Den hodetelefonen jeg kanskje rater høyest for tiden med tanke på lyd er Sony MDR-Z1R, en hodetelefon Joshua Valour her putter på sin nest høyeste rating, som han kun gjør fordi han må sammenligne de med open backs å ikke kan ilegge de fordeler for å være lukket, så der kan han nok treffe ganske godt med mine preferanser, mens om du leser anmeldelsen legenden Tyll Hertsens fra Inner Fidelity hadde om disse hodetelefonene virkelig hatet ham dem, så der totalt kolliderer vi igjen. MDR-Z1R er derimot ikke noen hodetelefon som passer til eksempelvis mixing av musikk da den har en ganske markant V kurve i sin frekvensrespons der en på en referanse hodetelefon helst skulle sett den var flat, man ser og ganske like tendenser i frekvensresponsen til langt billigere Philips Fidelio X2 som og er en hodetelefon som klinger fantastisk godt i mine ører. Så dette handler i veldig stor grad om preferanser og bruksområde. 

Andre hodetelefoner jeg eier er Sennheiser HD800S som frem til jeg fikk sonyene i hus var min absolutte peak hodetelefon, føltes som den gjorde alt rett, føler knapt du har den på hodet, og har det særdeles særegne med seg at den har soundstage som ingen andre hodetelefoner kommer i nærheten av engang, utrolige formidlere av stor musikk som orkester musikk eller lignende med mange inntrykk på en gang, mens andre igjen ofte kan føle disse har for lite trøkk i low end, selv om de er betydelig forbedret der kontra vanlige HD800. Videre har jeg et par Audeze LCD-3  som jeg har hatt ett litt mer ambivalent forhold til, siste tiden har de fått litt mer hodetid, men for meg blir det litt det samme som med Focal hodetelefonene ved at jeg ikke syns de har noe skikkelig særegent med seg som skiller de ut fra mengden, de er skikkelig god til det meste jeg kaster på dem, men det er liksom ikke noe de virkelig skiller seg ut med som gir noen wow effekt. Og igjen så er jo jeg her helt uenig med veldig mange av hodetelefon anmelderene som har skrytt disse opp i skyene.

Legg dog merke til at jeg skrive ganske og ikke helt meningsløst, selvfølgelig kan en ha nytte av en slik liste om det er en anmelder du kjenner og vet hvilken preferanser han har, men en stor liste med hodetelefoner uten noen videre dypere forklaring for hvorfor en putter hodetelefonene der han gjør er generelt lite gevinst i, en anmeldelse med personlige inntrykk og forklaringer om lydprofil og styrker og svakheter osv er derimot veldig meningsfylt da du selv kan gjøre deg opp en mening basert på egne preferanser. 

 

 

Jeg synes alle meninger er interessante, dine også, men jeg liker ikke "kjøpte reviews" og i Amerika hvor det er "dårlig stelt" så er nesten alle youtubere salgsfolk, og det er veldig vanskelig å vite om det er giga bidrag eller deres meninger som prater.

Må ta ting med en klype salt, Ene Philips likte de, husker ikke navnet. Z reviews elsker Jo Philips og har de tilogmed på veggen.

Det som irriterte meg mest med tier list er de vanskelige modellnavn, når de sløyfer merkenavn.

Ellers er vel både Abyss og LCD Amerikanske og hjemmebygget etter Trump ordre, og det er vel litt stas for amerikanere som jo Joshua og DMS er...

Er jo litt bra at de anmelder også, ellers hadde vel ingen gjort det, på enkelte ting i lyd så er de spot on og nøyaktig med beskrivelse. Så har de vel litt sponsorer av og til, men de sier jo ifra når det er tilfelle.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
38 minutes ago, Evil-Duck said:

Legg dog merke til at jeg skrive ganske og ikke helt meningsløst, selvfølgelig kan en ha nytte av en slik liste om det er en anmelder du kjenner og vet hvilken preferanser han har, men en stor liste med hodetelefoner uten noen videre dypere forklaring for hvorfor en putter hodetelefonene der han gjør er generelt lite gevinst i, en anmeldelse med personlige inntrykk og forklaringer om lydprofil og styrker og svakheter osv er derimot veldig meningsfylt da du selv kan gjøre deg opp en mening basert på egne preferanser. 

Joa, jeg er enig med deg. Jeg også mente selvfølgelig at en slik liste må ses i sammenheng med annmelderens preferanser og ses i sammenheng med andre annmeldelser der man går i dybden.
 

38 minutes ago, Evil-Duck said:

Videre har jeg et par Audeze LCD-3

Jeg endte nesten opp med disse, jeg hadde de på topp 3 listen min. Sammen med Focal Clear og Hifiman Arya. Men Focal Clear endte med å trekke det lengste strået. Håper jeg får testet de 2 jeg ikke endte opp med snart også. Men Focal Clear forblir nok i min samling til evig tid da jeg digger de.

Lenke til kommentar

Dine ørekanaler er halve høytalerkassen / rommet for en hodetelefon. Dine ørekanaler vil påvirke elementene og lyden på en måte, mens mine vil påvirke lyden på en annen måte. Det finnes for øyeblikket altfor få klokker som tar høyde for dette (BD cutom 1 pro har en variabel reflex port, men den er ikke direkte ment å kompansere for det selv om den i praksis kan brukes slik). Andre løsninger blir Custom in ear monitors som har ett gitt kammer som blir laget ved å støpe en ytre skall som fyller dine ørekanaler med ett fast tomrom ("høytalerkassevolum") for lyden i midten. Jeg kjenner mange som ender opp med dette etter å ha lest masse skryt om en del klokker som de tror skal være bra, men som på deres ører lyder helt pyton som følge av at klokkene på deres ører blir som å plassere enorme høytalere i en liten hybel og alt ender opp med å lyde crap uansett hvor mye en bytter elektronikk og andre ting som ikke vil forbedre "rommet" no matter what. Og ingen hverken i salg eller på review sider snakker om dette så de ender opp med å tro at enten hører de feil, eller så er bransjen full av arrogante idioter.

Personlig er det for øyeblikket kun en hodetelefonløsning som jeg kunne levd med som min eneste hodetelefon, men jeg har ikke budsjett til det pr. nåværende tidspunkt. En dag kanskje.... De er åpne og ligger litt utenpå skallen så elementene blir ikke nevneverdig påvirket av mine trange ørekanaler. Men prisen på den løsningen er tilsvarende ett ekstra rom i en leilighet i oslo, så...

Edit: https://en-us.sennheiser.com/sennheiser-he-1

Endret av AveMORphine
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå har jeg rippet cd er og sacder i flere dager helt siden midtsommer.

Og har bestilt Sennheiser HD560s for 1586,-sek på Amazon.se med gratis frakt, sies de skal være her på fredag.

Jeg har høye forventinger etter at Lydogbilde mente at dette var mye bedre lyd enn all verdens blåtann hodetelefoner...

Det skal vel spille bedre enn både BWp5 som fikk slakt av DMC og Supra Nitro-X over ear blåtann nc som jeg synes er fantastisk bra. jeg liker BW også, men de er litt ukomfortable og vanskelige å passe, og dessuten onear som jeg ikke er så glad i...

Jeg skal bruke Dragonfly black som DAC, forsterker foreløpig... også skal jeg prøve å få meg Ifi Zen dac som skal brukes både til data og hodetelefoner og i anlegget, med data.

Endret av Gouldfan
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er det noen som vet om dette muligens passer med Sennheiser 560s og Ifi Zen dac?

Specs ser ut til å stemme, men usikker på om det er Pentaconn som det kalles det som Ifi har?

Ifi sine kabler er altfor dyre for budgettpris, men disse "kina kablene" ser vel ok ut og ikke så dyrt samt Amazon sender de kjapt og greit, iforhold til å spesialimportere noe fra USA eller japan.

 

2021-06-30.png

Skärmbild 2021-06-30 215152.png

Lenke til kommentar

Nei ikke riktig dimensjon på ene, eller trenger jeg en adapter? 

Er ikke så dreven på balanserte jack kabler, da jeg aldri har vært borti Balanserte jack kabler.....

Vanskelig å finne i butikker også, og å søke...

Edit original kabel er for lang, og siden jeg tror Sennheiser støtter balansert, så har jo også Ifi forsterker dacen balansert og det gir mer effekt og mindre støy vistnok.

Beklager mas, er så spent. Jeg har spurt Sennheiser i chat om råd, samt spurt ZReviews på YouTube.. så da skal jeg ikke spørre mer her. Edit snakket med noen på Sennheiser, de har kortere kabel, men ikke balansert enda, men den over skal i prinsippet passe siden den passer til samme som den "originale".

Mulig jeg gir noen inntrykk når jeg får hørt de, må nok prøve de endel.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Oppdatering på X2HR'ene.
Meget fornøyd selv om jeg må dra fram Mad Dogs'ene på slutten av kvelden når jeg vil skru opp fra halvt til max volum.

Er alle planar klokker slik at man kan dra på til verdens ende?

Burde jeg oppgradere til andre planar klokker + dac/amp for å få enda mer ut av høytspille Fredagene mine?

Edit: Takk Evil-Duck for forslag av Philipsene :)
 

Endret av Gulrotsaft
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Idag fikk jeg Sennheiser 560s har jobbet med reinstall av Windows idag pga en dum feil med syk av OneDrive som herpet alt.

Heldigvis hadde jeg kodene til antivirus og Jriver, Audassey tror jeg jeg mistet. Men men.

Nå har jeg iallefall fått spart filer, bilder og musikk og satt opp Jriver igjen, Jriver ble bedre etter reinstall også, mulig er nyere versjon.

Skal se om jeg får hørt litt ikveld.

 

fspfReG.jpg

 

 

_20210703_010108.JPG

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Gulrotsaft said:

Burde jeg oppgradere til andre planar klokker + dac/amp for å få enda mer ut av høytspille Fredagene mine?

Du burde nok oppgradere til andre klokker før du oppgraderer dac/amp. Det er nok det som gir mest utslag på lyden. Jeg har også høytspille Fredager :) 

Endret av strike_
Lenke til kommentar
Gulrotsaft skrev (13 minutter siden):

Oppdatering på X2HR'ene.
Meget fornøyd selv om jeg må dra fram Mad Dogs'ene på slutten av kvelden når jeg vil skru opp fra halvt til max volum.

Er alle planar klokker slik at man kan dra på til verdens ende?

Burde jeg oppgradere til andre planar klokker + dac/amp for å få enda mer ut av høytspille Fredagene mine?

Edit: Takk Evil-Duck for forslag av Philipsene :)
 

Godt du er fornøyd med X2HR'ene :) En av de litt spesielle egenskapene til planar magnetiske hodetelefoner er at måten driveren er designet på så blir selve membrenet i driveren "motoren" og  beveger seg sådan likt over hele overflaten nesten uansett hvor mye du pusher gjennom dem, det gjør at det naturlig distorter mye mindre på høyere volum når du nærmer deg grensen  kontra ett dynamisk element som har "motoren" i midten som beveger et passivt membran festet til selve "motoren", når du da begynner å pushe litt grensene der kan du da få ulike bevegelser i membranet som skaper distortion. Så ja, som en hovedregel vil en planar magnetisk hodetelefon være mer komfortabel på veldig høye volum. 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Just now, Evil-Duck said:

Godt du er fornøyd med X2HR'ene :) En av de litt spesielle egenskapene til planar magnetiske hodetelefoner er at måten driveren er designet på så blir selve membrenet i elemente  "motoren" og  beveger seg sådan likt over hele overflaten nesten uansett hvor mye du pusher gjennom dem, det gjør at det naturlig distorter mye mindre på høyere volum når du nærmer deg grensen  kontra ett dynamisk element som har "motoren" i midten som beveger et passivt membran festet til selve "motoren", når du da begynner å pushe litt grensene der kan du da få ulike bevegelser i membranet som skaper distortion. Så ja, som en hovedregel vil en planar magnetisk hodetelefon være mer komfortabel på veldig høye volum. 

Jeg er meget imponert faktisk. Sist jeg la <1500 penger i noe var jeg nok langt fra like imponert over lengre tid.
Noen anbefalinger til planar klokker som er verdt å ha (som er en klar oppgradering fra Mad Dogs). Typ <10k som kan drive med gode gamel magni / modi 2?
 

Lenke til kommentar
3 minutes ago, strike_ said:

Hifiman Arya får veldig mye skryt, du kan kansje plukke opp disse på bruktmarkedet for rundt 10k.

Ja, har lest mye bra om Hifiman :)

Edit: Finner ingen på bruktamarkedet i det landet jeg bor :(
Ligger desverre på 20k nye som er litt mer en jeg vil spytte i for en oppgradering fra hva en mad dogsa kosta i sin tid

Endret av Gulrotsaft
Lenke til kommentar
Gulrotsaft skrev (13 minutter siden):

Jeg er meget imponert faktisk. Sist jeg la <1500 penger i noe var jeg nok langt fra like imponert over lengre tid.
Noen anbefalinger til planar klokker som er verdt å ha (som er en klar oppgradering fra Mad Dogs). Typ <10k som kan drive med gode gamel magni / modi 2?
 

Audeze LCD-2 Classic er jo en klassiker (pun intended) https://www.prisjakt.no/product.php?p=4691962 

HiFiMAN Ananda et annet alternativ https://www.prisjakt.no/product.php?p=4863312

Men det nevnt har jeg et litt ambivalent forhold til planar magnetiske hodetelefoner, jeg eier et par Audeze LCD-3, de lyder bra men jeg har aldri helt klart å bli skikkelig forelsket i de, har og litt samme forholdet til alle andre Planarer jeg har hørt. Men dette er jo bare en ren smakssak å ikke noe du skal legge noe vekt på, annet enn at det kanskje kan være greit å få tips fra noen andre når det kommer til planar magnetiske hodetelefoner :)

Lenke til kommentar
7 minutes ago, Evil-Duck said:

Audeze LCD-2 Classic er jo en klassiker (pun intended) https://www.prisjakt.no/product.php?p=4691962 

HiFiMAN Ananda et annet alternativ https://www.prisjakt.no/product.php?p=4863312

Men det nevnt har jeg et litt ambivalent forhold til planar magnetiske hodetelefoner, jeg eier et par Audeze LCD-3, de lyder bra men jeg har aldri helt klart å bli skikkelig forelsket i de, har og litt samme forholdet til alle andre Planarer jeg har hørt. Men dette er jo bare en ren smakssak å ikke noe du skal legge noe vekt på, annet enn at det kanskje kan være greit å få tips fra noen andre når det kommer til planar magnetiske hodetelefoner :)

Jeg hadde lenge lyst på et par LCD'er, men leste jo at de var veldig "rene" til det punktet at de var veldig gode, men kjedelige og har egentlig derfor aldri gått inn for et kjøp. Jeg digger Mad Dogs'a for at det er trøkk og de i bunn og grunn er varme(?).
Ser gjerne på lukkede klokker igjen for Fredagskveldene :)
Burde jeg like gjerne funnet et par brukte "alpha dogs" om jeg finner de (om de også er planar)? 

Edit: Mener å huske de hadde en bass skrue eller noe man kunne justere hvor mye bass man fikk ut av de med.

Endret av Gulrotsaft
Lenke til kommentar

Jeg hørte endel på Audeze og Hifiman for en stund tilbake. I butikken lød det ikke så værst, men jeg fikk ikke demonstrert det med nok omph fra forsterkersiden. Selv om de i og for seg ikke krever så mye, så elsker de strømsterke amper.

Jeg hørte ved en senere anledning LCD4 på en balansert AMB B22 som en kunne endre til å drive htt med 2x50W AB i 8ohm, så der finnes vel ingen hodetelefoner den ampen ikke kan drive (ble jo konstruert for å drive hode-høytalerene AKG K1000).

Det som i all hovedsak fallt på plass med Beta 22`n var fundamentet. Bassen på en B22 er ekstremt presis og nyansert. Og med fundamentet i bassen med dynamikk, presisjon og tyngde / letthet i de nedre register, så åpnet veldig mye seg opp med LCD4 som inntil da på mine ører ble for tunge i bunn og nedre mellomregister.

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...