Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Sykt sexy! Gratulerer så mye.

 

Jeg fikk nettopp koblet Ether C opp mot Mjolnir 2 / Gungnir MB. Førsteinntrykket er at de er utrolig mye mer behagelige enn LCD-2.1 og isolerer mer enn nok til kontorbruk (dama hamrer løs på et mekanisk tastatur ved siden av og jeg hører nada når musikken står på). Det er litt tidlig å si noe om lyden, men jeg kan vel påstå at de spiller langt mer dynamisk og detaljert enn paret fra Audeze. Det er mindre bass, men hvert eneste slag på stortromma innehar mer punch, noe jeg som liker metall setter pris på.

 

Nå skal jeg bare digge litt musikk frem mot midnatt og Fallout 4 (takk og pris for den femte ferieuken).

 

Bilder? 

 

 

 

Tok et lite bilde med mobilen. Er for opptatt til å ha dem på hodet. :p

post-33735-0-97184100-1447103191_thumb.jpg

  • Liker 4
Lenke til kommentar

I serien svar du ikke visste du ville vite har vi i dag kommet fram til hvordan ren dither kan høres ut.

Dither er en teknikk hvor man øker den oppfattede kvaliteten på et signal ved å sette inn en smart støymanipulasjon man gjerne gjemmer i det knapt hørbare (for de fleste) området av hørselen.

 

Lydfilen for demo var i utgangspunktet pink noise hvor alt over rundt 30 Hz ble filtrert bort så man sitter igjen med bare bassbrumming. Deretter er signalet redusert ned fra 32 bit til 16 bit og i prosessen ilagt tiangulær dither tilpasset 44,1K. Samplingen er deretter filtrert for bare de frekvensene dither ligger i og blåst opp ca 48 dB. Deretter er dither flyttet ned i det hørbare området ved hjelp av å spille en fil som egentlig skal spilles av på 44,1K ned til bare 8K slik at det er hørbart for demo.

 

Her er en god video som beskriver det med en god visuell forklaring.

 

 

Filen som demonstrerer hvordan det høres ut.

 

triangulaer_dither_48dB_8k.wav

Lenke til kommentar

Kanskje litt på kanten å spørre her. Men prøver å få drevet et beyerdynamic MMX 300, er basert på DT 770 PRO 32 ohm mener jeg. Men syntes lyden er litt for lav på fullt volum. Jeg bruker bare et Asus U5 lydkort, skal i teorien drive hodetelefoner på 100 ohm men er helt elending i forhold til min Fiio E07K. Skulle brukt Fiio forsterkeren men da får jeg ikke plugget i mikrofonen. Noen som har noen anbefalinger eller ville dere bare trukket en forlengelseskabel til mikrofonen til Asus lydkortet? Syntes ikke mikrofonen låter noe spesielt bra via det lydkortet heller. 

Lenke til kommentar

Forlengelseskabel er den enkleste løsningen. Det er ikke nødvendigvis mye å hente på bedre lydkort i forhold til hvor mye bedre mikrofonen fungerer. Ei heller skal man forvente for mye av mikrofon på sånne headset - det å plukke opp din stemme framfor alt annet i rommet er prioritert framfor det å plukke opp "alt" med god lydkvalitet. 

 

Steinberg CI1.

Er du 100% sikker på at det "liker" vanlige mikrofoner? Selv om det helt sikkert fungerer utmerket med mer seriøse mikrofoner, 48V fantomstrøm osv, så er det ikke sikkert at en "vanlig" pc-mikrofon fungerer som forventet. Vanlige pc-mikrofoner bruker også fantomstrøm, men med en standard som ikke passer overens med profflydkort. Jeg opplevde at det ganske enkelt ikke fungerte, når jeg koblet en mic til mitt Focusrite 6i6. http://www.epanorama.net/newepa/2014/06/30/pc-microphone-phantom-powering-improvements/

Lenke til kommentar

For meg er en "vanlig mikrofon" en mikrofon som enten er dynamisk eller fungerer med 48V phantom. De fleste kapsler er jo dimensjonert for dette fra fabrikken. Imidlertid hender det at billige kapsler virker litt av og på som de vil. Jeg kjenner ikke den eksakte årsaken til dette, men har opplevd det mange ganger på ulike typer utstyr.

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldingene, jeg kommer nok bare til å bruke Fiio lydkortet mitt til lyd, og asus lydkortet til mikrofon. Tror det er windows 10 beta driverene som gjør at mikrofonen er litt dårlig nå. En av problemen mine var at jeg allerede brukte fiio lydkortet til å gi lyd til høyttalerne mine, men glemte helt at jeg kan koble til begge deler. Ble litt rotete med fungerer: 

 

post-62564-0-50829300-1447333609_thumb.jpg

Lenke til kommentar

hey folkens... Tenkte jeg skulle kjøpe meg noen nye hodetelefoner, har per dags dato ett par ath-m50 og tenker å kjøpe noe annet. Jeg syntes kanskje audio technicaene er blitt litt tamme og vil ha noe med litt mer spark. Jeg hører mest på metall, rock og klassisk. Så jeg øsnker noe med en bass som sparker skikkelig, men ikke noe som får en symfoni til å høres ut som dubstep. Jeg vil altså ha noe med skikkelig bass. Jeg har forsterker og jeg har satt en maks-pris på ca. 4000kr. Sett litt på fidelio x2, men er veldig usikker, noen tips? 

Lenke til kommentar

Det er jo ikke noe i veien for å bruke EQ. Du trenger ikke nødvendigvis øke bassen. Det å dempe riktig plass i toppen er også effektivt. Er bare å prøve seg fram.

V-Moda Crossfade M-100 burde vel være verdt en titt i tillegg til X2. Tyll Hertsens er faktisk på lønningslista til V-Moda men gjør ikke noe stort nummer av å promotere dem. Heller det motsatte for å ikke virke kjøpt og betalt.

 

Husk at for mye bass maskerer resten av lyden og gjør den mindre klar, så balansert lyd høres generelt mer riktig ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...