Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Prisestimat - skifting av vindu


Anbefalte innlegg

Jeg har et vindu som bør byttes ut da forseglingen er punktert på alle 4 rutene. Det er gjennomgående sprosser både horisontalt og vertikalt samt at ramma har blitt litt skjev på grunn av vannlekkasje. Det er altså ikke aktuelt å bare skifte glasset.

 

Jeg vil skifte det ut med et vindu uten gjennomgående sprosser. Jeg har sjekket prisen på vindu bare en plass og funnet ut at det kommer på rundt 7-8000 kr inkludert moms eksklusive frakt. Jeg skal selvsagt sjekke prisene til de ulike leverandørene nøyere senere.

 

Det jeg lurer på nå er hva det koster å få en snekker til å skifte det og hvor vanskelig/enkelt det er å gjøre det selv. Jeg har ikke mer enn de vanlige to tommeltottene, men har aldri skiftet et vindu før. Hvor enkelt er det å gjøre det selv?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er relativt enkelt å skifte ett vindu selv, men du trenger hjelp av en kamerat eller to alt etter størrelsen på vinduet. Du vil også trenge litt enkelt verktøy som en vater, fugesprøyte og bor-skrumaskin.

Norgesvinduet har lagt ut "bruksanvisning" for hvordan det gjøres.

Du vil også kunne finne en del instruksjoner på diverse forum på nettet hvor de er med oppegående på slikt kontra ett dataforum.

"Gjør det selv" bøker bør du også finne på nettet og hos biblioteket.

Du kan jo også høre med Snekker'n om han har noen tips ;-)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Husk, vinduet skal listes også... :)

 

En snikker bruker ca. en halv dag på det, om du legger forholdene til rette. Da tenker jeg på å rive listverk, lage god plass inne og ute. Så kan du jo også si du er tilgjenglig for å bistå han. Så slipper du å betale for to snikkere, når du kunne greid deg med en :)

 

Men nå om dagene så er jo ventetiden forholdsvis drastisk på en snikker da, så du må kanskje vente litt... Om du ikke har noen i omgangskretsen som lever av å slå spiker inn :)

Lenke til kommentar

Jeg har noen gode ufaglærte snekkere i omgangskresen ja. (Jepp, gode og ufaglærte er en sjelden kombinasjon men det finnes faktisk noen sånne som har fått seg bedre betalte og mindre slitsomme jobber enn snekring)

 

Jeg satser på bistand fra en av disse. Da blir vi to. En som har gjort det før og er dyktig, samt meg som ikke har gjort det før men ikke er fremmed for å bruke verktøy jeg heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...