Gå til innhold

De av oss som liker historie


Gunfreak

Anbefalte innlegg

Og det er masteroppgaven som er morsomst med historiestudiet. Fantastisk å fordype seg så mye ned i et tema du (trolig) synes at er veldig interessant, og det å faktisk skrive en såpass lang akademisk tekst gir også en følelse av mestring. Samtidig er masteroppgaven noe irriterende fordi, slik var det for meg i hvertfall, man fokuserer så mye på en ganske snevert tema/emne slik at du mister oversikter over så mye annet. Sitter her litt under ett år siden jeg var ferdig med min masteroppgave i historie, og må innrømme at jeg ikke har så mye kål på alt det jeg lærte i løpet av bachelorgraden - det forsvant på en måte i løpet av arbeidet med masteren. Det tar ikke lang tid på å komme inn i ting igjen, men noe irriterende er det.

Endret av Tomeito
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det artige med historie er at det akkurat nå også skrives historie. Jeg elsker historie og alt som gjelder slektsgransking. Tenker ofte på hvordan vi skriver oss inn i historieboka, for man tenker jo alltid at nå er nå, men arbeidskaren på 1920 talet tenkte vel det samme den gang, men faen så artig å lese om han i dag.

 

Jeg er spesielt interessert i 1800-tallet, samt 2 verdenskrig.

Endret av ACT
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Heisann!

 

Jeg lurer på om det finnes en etablert metode for å teste påstander om historiske hendelser og sammenhenger. Jeg tenker på om det finnes en metode, på samme måte som den naturvitenskapelige metode.

 

La oss si at en historiker har en forståelse på den politiske historien, som kan virke konspiratorisk eller går imot den etablerte historieforståelsen, og han vil teste om det er hold i hans oppfatninger. Finnes det historiepublikasjoner, på samme måte som det finnes naturvitenskapelige publikasjoner hvor han kan få testet teoriene sine? Hvor artikler f.eks blir peer-reviewed før de publiseres?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 4 uker senere...
Gjest Bruker-292501

Historie er interresant, er så mye nytt man aldri har hørt om:)

 

Nå driver jeg og fordyper meg i spanske arvefølgekrigen, litt av en krig og periode.

Er det deg fra kvinneguiden?

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Jeg liker forskjellen på hvordan ting var og hvordan ting er, Hvordan ting fungerte før i forhold til hvordan det fungerer nå.

 

Jeg liker også og vite hva som har skjedd, Lære om hvordan ting ble til.

 

Det er også gøy og fortelle folk om hvordan ting ble til, hva som er forgjenger til div ting osv.

 

Veldig mange godtar at "Sånn er det i dag" men få vet hvordan/hvorfor det "ble sånn i dag" :p

 

Jeg kan finne interesse i veldig rare ting om historie, Hvorfor heter det Fly ? Hvorfor heter det Bil ? Hvorfor ble språket slik som det er nå, Hva var det som gjorde at flyvning ble oppdaget så sent osv, Hva var gjennombruddet som gjorde at bare 55 år senere så kunne man fly til verdensrommet. osv osv :p

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Det er i min erfaring få om noen gode historieforum på nettet. Det kommer bla. av at det er relativt få som er interessert (ikke like populært som f.eks. gaming) så det kan gå lang tid mellom hver gang det postes, at det er mange useriøse folk med en religiøs/politisk agenda, rasistiske holdninger, konspirasjonsteorier o.l., og etter at man har vært på disse forumene en stund så begynner de samme debattene å gjenta seg med de samme gamle argumentene i en evig sirkel, og man blir lei av å krangle med folk som ikke vet hva kildekritikk er. Nå er det nok av oppegående folk som er interessert i historie, men mitt inntrykk er at de fleste av dem er godt voksne mennesker som ikke gidder å kverrulere med tenåringer på disse forumene. Historie er nok en hobby som er best bedrevet i lenestolen.

Lenke til kommentar

Jeg liker de personlige historiske ting. Det er et museum i York, England, som heter "The Jorvik Centre". Det dreier seg om vikingtiden. På museet er det mange sko og vakre kam laget av bein. Man kan se på faktiske sko og kam som tilhørte folk rundt 1.200 år siden! Rett og slett utrolig.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...
  • 3 uker senere...
  • 4 år senere...

Både for å besvare posten over og sånn generelt vil jeg anbefale boka Norske Utedoer av Thor Gotaas. Det høres kanskje ut som en snever tullebok, men det ligger et stort arbeide bak denne boka og jeg tror de fleste vil bli overrasket over hvor mye norsk historie og folklore som er knyttet til toaletter og avføring. Her reiser man fra middelalderen til moderne tid og lærer om forskjeller på rik og fattig, by og land, og hvor annerledes Norge var for bare noen generasjoner siden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...