Gå til innhold

Bachelorprogram i informatikk UiB fag og innhold?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Dette blir med stor sannsynlighet mitt studie til høsten, jeg lurer litt på innhold. Altså bøker, emne osv. Alt jeg fant på nettet var at første semester består ex.phil og en innføring i matematikk og programmering. Spørsmålet mitt blir med programmering, hva mener de da? Java? C? Hvilket språk er det som brukes mest aktivt igjennom studiet?

 

Og når det kommer til matte, det står at matte tilsvarende 3mx er sterkt anbefalt. Da ser jeg nytten av at jeg har mx begge årene. Det jeg lurer på når det kommer til matte er i hvor stor grad det kombineres med programmering? Informatikk er jo informasjonsbehandling med programmeringskode, jeg ser nytten av algoritmer og avansert matte til en hvis grad men ikke direkte hvilken emner innen matte?

 

Etter det jeg har hørt er dette studiet veldig vanskelig, kravet for å komme inn er veldig lite. Flere jeg har snakket med på deltidsjobben min har startet på dette studiet og sluttet bråraskt fordi det var svinvanskelig. Det de hovedsaklig har hatt problemer med er jo programmeringen da, dette var folk som ikke kunne noen form for programmering før de tok fatt på utdannelsen. Personlig kan jeg fint se at det kan være vanskelig, jeg har drevet mye med programmering på fritiden. Da hovedsaklig lesing av litteratur, så konsepte bak programmering er jeg med på. Jeg kan C++ og VB, jeg kan nok til å lære meg andre språk raskt. Jeg bruker linux, og har litt peiling på det. Så hvis jeg skulle lage noe på fritiden vil jeg alltid vite hvor jeg skal lete/spørre hvis jeg ikke vet svaret på noe.

Bottom line:Det at programmering er hobbyen min må da hjelpe på?

 

Helt til slutt så lurer jeg litt på jobbmuligheter, minus det at jeg absolutt vil nok forsette til en master sett at dette studiet ikke tar liv av meg. Blir det hovedsaklig webutvikling eller programvareutvikling? Informatikk kan da ikke være noe webdesign studiet...

 

Takk for at du svarer og deler din erfaring ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette lurer jeg ogsa veldig pa. Krever dette kurset 3MX, eller er det bare bra hvis man har det?

 

Jeg har egentlig mest tenkt a ga pa HiB, menmen. Karakterene mine har dalt siden 1. klasse VGS, og ligger forhapentligvis pa rundt 3 nar jeg slutter til sommeren. Jeg suger i matte, strever med a fa 2. Ma kanskje ta faget omigjen. Hvis jeg kommer inn, sa er jeg vel heldig.

 

Drev med programmering ifjor, men har halveis sluttet. Regner ikke med at det skal ta lang tid a komme inn igjen. ( PHP for det meste, begynte litt pa C++)

 

 

Hvordan er det a ta datainginior/informatikk studie pa hoyskole, og ta master pa universitetet? Er det forskjell i undervisningen fra hoyskole til universitet?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Alt av info ligger vel på nettet.

http://studentportal.uib.no/?link_id=790&a...p;kode=BAMN-INF

 

Innføringskurset i programmering heter INF100, og handler om Java - hvordan skrive enkle program, hvordan løse enkle programmeringsoppgaver. Dersom du kan programmering fra før og er interessert i dette er det nok ikke vanskelig. Java er enklere å lære enn C++, mener nå de fleste i hvert fall.

Mer info:

http://studentportal.uib.no/?link_id=790&a...amp;kode=INF100

 

Innføringskurset i matematikk, MAT111, blir mye av det samme som man lærer i 2mx og 3mx, bare at det er på et litt høyere nivå. Litt mer fokus på det teoretiske og analyse.

Mer info:

http://studentportal.uib.no/?link_id=790&a...amp;kode=MAT111

Merk at man også kan velge en enklere variant, nemlig MAT101, dersom man ikke har tenkt å ta særlig flere matematikkfag.

 

Exphil er exphil. Greide du deg greit i historie/religion på vgs skulle dette være grei skuring.

Mer info:

http://studentportal.uib.no/?link_id=790&a...de=EXPHIL-MNEKS

Merk at man kan velge en variant hvor man bare har slutteksamen og ikke innleveringer underveis. Tror i hvert fall det.

 

Å kombinere matematikk med informatikk - eller rettere sagt bruke verktøy innenfor informatikk til å gjøre matematiske beregninger - tror jeg er mer rettet mot studenter som studerer anvendt matematikk.

Mulig du lurer på hvorfor du må ta matematikk i dette studiet dersom du ikke vil få noen spesiell bruk for det siden. Jeg aner ikke hvorfor. Det er bare slik det er. God forståelse for matematikk skader uansett ikke for programmering.

Det finnes sikkert kontaktpersoner ved UiB du kan stille disse spørsmålene til.

Endret av bellad76
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Hvordan er det a ta datainginior/informatikk studie pa hoyskole, og ta master pa universitetet? Er det forskjell i undervisningen fra hoyskole til universitet?

 

Jeg har tatt dataingeniør på høgskolen og holder nå på med master på UiB.

 

På høgskolen er undervisningen mer klassebasert slik man er vant til fra VGS, mens på UiB baserer undervisningen seg i større grad på forelesninger (mange studenter i en sal). På det jevne kan man si at undervisningen på høgskolen er mer praktisk anlagt. Man har mange obligatoriske innleveringer og programmerer relativt mye. På universitetet er man litt mer overlatt til seg selv, men det er samtidig ikke veldig store forskjeller det er snakk om.

 

Ellers hjelper det selvsagt å ha programmert før, men er absolutt ikke noe "must".

Lenke til kommentar

UiB har et begynnerkurs hvor man bruker python:

Kursinfo:

http://studentportal.uib.no/?link_id=2264&...amp;kode=INF109

 

Lærebok:

http://www.amazon.com/Python-Programming-I...e/dp/1887902996

 

Ellers er Java språket man lærer først, og som vel er mest brukt ved UiB.

 

Emneliste:

http://studentportal.uib.no/?link_id=2264&...ATIK#INFORMATIK

Endret av bellad76
Lenke til kommentar
Har ogsaa tenkt til aa soeke paa bachelor i iformatikk, evnt en av de 5 aars master ved UiO. Men hvordan er det med programeringsspraak? Hvilke spraak laerer man ved de forskjellige universitetene med informatikk? Noen hvor man kan laere python?

 

Først og fremst lærer man ikke språk ved å studere informatikk ved et universitet. En universitetsutdannelse er ikke en opplæring i ymse verktøy. Men med det sagt; det finnes flere kurs man benytter Python i på UiO og UiO har et godt Python-miljø.

 

På UiO vil du komme borti masse språk i forskjellige situasjoner, forskjellige kurs bruker forskjellige språk. Etter 5 år på UiO bør du ha vært borti Java, C, Python, Perl, SML, helst Maude, muligens Prolog, kanskje litt assembler, kanskje litt Lisp.

 

Men det viktigste du har lært er ikke å programmere i en håndfull språk, du har lært å tenke, arbeide og studere som en informatiker!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...