Jump to content
Sign in to follow this  
Peppep

"Oppmøtedato" for studentbolig i Trondheim

Recommended Posts

Holder på å planlegge sommerens ferie nå, og en av de som skal være med på turen starter på NTNU til høsten. Ingen av oss greier å bli klok på sit.no i forhold til innflyttingstidspunkt og slikt. Pga militæret blir det hele inneklemt, og han må vite når han må reise til Trondheim. Har lest bl.a. her - er det slik at man må betale leie fra 14. juli?! Studiestart er vel ikke før rundt 15. august, og de fleste kommer vel ikke mer enn en uke i forveien?

Share this post


Link to post

Leie betales fra 14. juli ja, men det betyr ikke at han trenger å møte opp da. Selv møtte jeg opp 3. august når jeg leide hybel for førsteårsstudenter i sommer. Nå er jeg usikker på hvordan opplegget er i år, om de fyller opp samtlige hybler fortløpende, eller om det er et begrenset antall som er forbeholdt førsteårsstudenter. I fjor var det 200 hybler (mener jeg å huske), som man kunne søke på tidlig som førsteårsstudent. Fordelen med dette var da at jeg slapp å bekymre meg for å komme til Trondheim uten en plass å bo, da markedet kan være rimelig hektisk de første månedene av studiestart. Til gjengjeld måtte jeg betale tre ukers husleie, men det var verd det. Nå er jeg som sagt usikker på om det bare er et visst antall som er mulig å søke på så tidlig i år også, eller om de leier ut til alle som søker. Eventuelt kan kameraten din prøve å få tak i noe på det private markedet, eller satse på å søke hos SiT senere. Da kan han riktignok å risikere å stå uten hybel når han kommer opp.

 

Ellers er det ingenting i veien for å ringe SiT hvis det er noe annet dere lurer på.

Share this post


Link to post

Så dette gjelder spesielt for førsteårsstudenter? Når er vanlig dato for "ordinære" søkere, 1. august?

 

Men uansett, hovedpoenget er at man kun trenger å betale for så lenge man disponerer den, SIT har ikke noe krav til innflyttetidspunkt el.l? Kan ikke se hvorfor de SKULLE ha det, men er greit å ha avklart så fort som mulig. Håper på å slå til på tilbudspris på reisen, så da gjelder det å få klarhet i sånne "formaliteter" så fort som mulig.

Share this post


Link to post

Dette tilbudet gjelder spesielt for førsteårsstudenter ja. Leie må betales så lenge hybelen disponeres, og for meg var det ikke noe krav til innflyttingstidspunkt. Skulle dette være, regner jeg med det må stå spesifikt i kontrakten. Det tryggeste er uansett å ringe SiT og høre.

 

For å søke ellers må man være opptatt som student ved NTNU, HIST, DMMH eller Folkeuniversitetet Jus, som man kan se her. Dette vil da si at kameraten din ikke kan søke bolig før han får bekreftet at han blir tatt opp på NTNU, altså når svar kommer fra Samordna Opptak den 20. juli. Da er det også førstemann til mølla som gjelder, og det er en god del som søker da.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...