Gå til innhold

"Oppmøtedato" for studentbolig i Trondheim


Peppep

Anbefalte innlegg

Holder på å planlegge sommerens ferie nå, og en av de som skal være med på turen starter på NTNU til høsten. Ingen av oss greier å bli klok på sit.no i forhold til innflyttingstidspunkt og slikt. Pga militæret blir det hele inneklemt, og han må vite når han må reise til Trondheim. Har lest bl.a. her - er det slik at man må betale leie fra 14. juli?! Studiestart er vel ikke før rundt 15. august, og de fleste kommer vel ikke mer enn en uke i forveien?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Leie betales fra 14. juli ja, men det betyr ikke at han trenger å møte opp da. Selv møtte jeg opp 3. august når jeg leide hybel for førsteårsstudenter i sommer. Nå er jeg usikker på hvordan opplegget er i år, om de fyller opp samtlige hybler fortløpende, eller om det er et begrenset antall som er forbeholdt førsteårsstudenter. I fjor var det 200 hybler (mener jeg å huske), som man kunne søke på tidlig som førsteårsstudent. Fordelen med dette var da at jeg slapp å bekymre meg for å komme til Trondheim uten en plass å bo, da markedet kan være rimelig hektisk de første månedene av studiestart. Til gjengjeld måtte jeg betale tre ukers husleie, men det var verd det. Nå er jeg som sagt usikker på om det bare er et visst antall som er mulig å søke på så tidlig i år også, eller om de leier ut til alle som søker. Eventuelt kan kameraten din prøve å få tak i noe på det private markedet, eller satse på å søke hos SiT senere. Da kan han riktignok å risikere å stå uten hybel når han kommer opp.

 

Ellers er det ingenting i veien for å ringe SiT hvis det er noe annet dere lurer på.

Lenke til kommentar

Så dette gjelder spesielt for førsteårsstudenter? Når er vanlig dato for "ordinære" søkere, 1. august?

 

Men uansett, hovedpoenget er at man kun trenger å betale for så lenge man disponerer den, SIT har ikke noe krav til innflyttetidspunkt el.l? Kan ikke se hvorfor de SKULLE ha det, men er greit å ha avklart så fort som mulig. Håper på å slå til på tilbudspris på reisen, så da gjelder det å få klarhet i sånne "formaliteter" så fort som mulig.

Lenke til kommentar

Dette tilbudet gjelder spesielt for førsteårsstudenter ja. Leie må betales så lenge hybelen disponeres, og for meg var det ikke noe krav til innflyttingstidspunkt. Skulle dette være, regner jeg med det må stå spesifikt i kontrakten. Det tryggeste er uansett å ringe SiT og høre.

 

For å søke ellers må man være opptatt som student ved NTNU, HIST, DMMH eller Folkeuniversitetet Jus, som man kan se her. Dette vil da si at kameraten din ikke kan søke bolig før han får bekreftet at han blir tatt opp på NTNU, altså når svar kommer fra Samordna Opptak den 20. juli. Da er det også førstemann til mølla som gjelder, og det er en god del som søker da.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...