Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hjelp til første bilstereo


Anbefalte innlegg

Heisann, har da endelig kjøpt min første bil, og ønsker selvfølgelig et fint anlegg i bilen min..

 

Angående prisklasse vil jeg jo helst ligge minst mulig, men litt kvalitet er jo ønskelig, legger heller på 1000 kroner for og få ett 100% bedre resultat.. Hører på endel hiphop så en bass kasse i bagasjerommet og 2 andre høytalere med diskant vil kanskje være det beste ? også en brukbar forsterker. Men da jeg har veldig liten peiling på dette spørr jeg andre som muligens har det..

 

Takkar for alle svar.. :)

 

Edit:

 

kjører en honda accord 88 modell..

prisklasse max 10 000, men helst 5-6 000 tror jeg ? vet ikke hva et ok bilanlegg koster..

Endret av stianiquniez
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jo lenger ned du går i pris, jo færre komponenter bør du i hvert fall satse på med mindre du er 120% sikker på at du ikke kommer til å oppgradere i fremtiden. Ulempen med å kjøpe mange komponenter under ett er at prisen (og derved kvaliteten) per komponent blir lav. Dersom du vil oppover på kvalitetsstigen senere blir du nødt til å bytte ALT, fordi alle komponentene er mediokre.

 

Alternativet er å kjøpe så lite som mulig i begynnelsen, og gjerne brukt. Cd-spiller, frontsett og en god forsterker til dette. Du kan såklart begynne i andre enden med kun bass og forsterker, men da vil ikke resten av lyden holde følge før du har råd til et godt frontsett og forsterker..

Her har jeg foreslått et komplett system til under 5000,- men du vil ikke være i stand til å spille spesielt høyt, ei heller vil det produsere mye bass. Og som sagt; vil du ha noe bedre på et senere tidspunkt blir du nødt til å skifte ut alt...

 

En Focal Solution 25A1 gir deg en 10" bass og en 3-kanals forsterker for 3 990,-. Da mangler du kun fronthøyttalere for å være i mål. F.eks. Focal 165A1 til 1 390,-

 

16017.jpg16005.jpg

Endret av epifant
Lenke til kommentar

Da skjønner jeg veldig godt at du synes det manglet litt ja ;) Brukt er nok litt mer risikofylt, men kan fort gi deg utstyr som har kostet det dobbelte av budsjettet man har, på bekostning av at utstyret kanskje har noen skraper, er litt støvete og er ferdig innspilt ;) Selv har jeg kjøpt mye brukt, og har bare gode erfaringer.

 

Gode tips er å sjekke f.eks. bilstereoforumet.no, handle fra brukere med mange innlegg og gå for relativt kjente merker. Styr unna om ting virker for godt til å være sant, og ha i bakhodet at man ofte får rabatter når man kjøper nytt. Ergo kan det ofte være rom for å prute litt på prisforlangende om det er få potensielle kjøpere.

 

Hertz EBX 250 R subkasse kr. 1 000,-

Audison LRx2.9, kr. 3 500,-

Soundmagus X-3200, kr. 2 200,-

Phoenix Gold M100, kr. 1 600,-

Endret av epifant
Lenke til kommentar

Veldig vanskelig å si så veldig mye generelt om "bra" og "dårlig", både fordi mange produsenter leverer begge deler og fordi lyd er subjektivt. Men man kan dra en sammenlikning til bilverdenen; styr unna alt som ser slik ut:

 

ricer-48377.jpg

 

og gå for det som ser mer slik ut:

 

Red%20Elise%20Rear%203-4%20Action_(400x300).jpg

 

07-aston-martin-db9.jpg

Endret av epifant
Lenke til kommentar

mitt tips er (å jeg ser det er nevt ovenfor) kjøp brukt, da får du det gjerne til halv pris, og ferdig innspillet.

spiller

4(3)kanals forsterker

frontsett eller 6*9

og sub

 

koble forsterkeren som en 3 kanaler, altså drive sub og frontsett.

er ikke alle forsterkere dette går på da.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...