Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg har et 600Ws blitzhode (Godox AD600 Pro) som gir meg en god eksponering ved 1/4 styrke. Hvis jeg ønsker samme eksponering ved 1/50s fra en kontinuerlig LED-lyskilde, gitt samme blender, ISO og lysformingsutstyr, hvor sterk må denne lyskilden da være?

 

Alle videolamper opplyser lumens ved gitte avstander og gitte reflektorer, mens blitzer oppgir Ws.

 

Har vel egentlig landet på at en Aputure 300D II er nødvendig kontra 120D uansett, men ble litt fanget i fysikken her og føler produsentene ikke har gjort det lett å sammenligne dette. ;)

Lenke til kommentar

Både og. Pentax vil sikkert "få" Sigmas markedsandel på objektiver, men Pentax K som sådann blir kanskje litt mindre attraktivt å kjøpe seg inn i.

 

Synd at dette går ytterligere ut over den frie konkurransen i markedet. I en ideell verden hadde alle brukt samme standard fatninger slik at man kunne koblet hvilket som helst objektiv på hvilket som helst kamera. Nå er dette ganske langt fra virkeligheten, men det blir ennå lengre unna nå som Sigma slutter å produsere Pentax K fatninger.

 

På den andre siden kan vi Pentaxianere som har en del Sigma-optikk alltids håpe at systemkameraer generelt får et oppsving igjen og at det kan føre til økte bruktpriser på blant annet Sigma-objektiver.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Sigma slutter å produsere objektiv for Pentax K til fordel for speilløse fatninger

 

Litt gammel sak egentlig (10. September), men dette er vel ikke veldig gode nyheter for den gamle kjempen?

 

Det hadde helt klart været en fordel med flere tilnærmet likeverdige produsenter av systemkameraer, men jeg klarer ikke helt å se hva Pentax skulle kunne gjøre for å klare et comeback nå. Ikke bare at de knapt nok fornyer seg i speilrefleksmarkedet, men de er også tilnærmet fraværende på speilløst. For øyeblikket taper speilrefleks sakte, men sikkert markedsandeler til speilløst så det gir ikke akkurat lysende fremtidsutsikter.

 

Leica viser at det går an å klare seg som en liten produsent for et nisjemarked, men de operer med et helt annet prisnivå og jeg ser ikke helt for meg at Pentax kan gjøre det samme. Pentax har tradisjonelt gitt mye for pengene samt hatt litt utradisjonelt objektivutvalg som værtetting på flere rimelig objektiver, pluss en del små primes. Det vil ikke være enkelt for Pentax å få luksusmerkestatus, men det er en viss sjanse for at de blir sittende igjen som eneste speilrefleksprodusent og det kan bli en interessant nisje i seg selv om noen år.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Jeg ser for meg at Pentax sitter på sidelinjen og sett hvem som vinner speilløsfatning-konkurransen og at de kommer til å sitte der en stund til.

 

Kanskje de slutter seg til Leica L-mount-alliansen etter hvert? Gamle objektiver i ny fatning kan ikke være den helt dyre overgangen, men de må nok lansere en K-L adapter i samme slengen.

 

Jeg kan ikke se for meg at de skal slutte seg til mFT-alliansen pga sensorstørrelse og optikk, eller bli en slave av Sony med E-mount eller Canon EF-M, RF eller Nikon Z. Er det noen jeg har glemt da?

Lenke til kommentar

...  Er det noen jeg har glemt da?

 

Tror du fikk med alle med unntak av Samsung sin gamle fatning som sannsynligvis ikke er noe de vil satse på selv om Pentax hadde et samabeid med Samsun i en periode. Også usikker på om den dekker fullformat. Ellers enig i at MFT virker lite sannsynlig pga sensorstørrelse. Canon og Nikon slipper neppe til andre på sine speilløse fatninger hvis det ikke skulle gå ekstremt dårlig for dem. 

 

Tror L-fating er eneste realistiske hvis Pentax skulle bruke en eksisterende fatning for speilløst. Sony E er ikke umulig, men usikker på hvordan Sony ser på det.

 

I teorien kan de også fortsette med K-fatning. Med dagens sensorer med fasebasert fokus klarer i hvert fall Canon å fokusere gamle linser rimelig bra da man er tilbake til fasebasert fokus som alle speilreflekslinser med AF er designet for. Nå kjenner jeg ikke status for Pentax optikk, men de brukte AF-motor i huset lenge.

 

Jeg vet at nye linser har innebygd motor, men usikker på fordeling mellom gammel og ny teknologi der. Adaptere fra helektronisk fatning til optikk uten motor er det vel ingen som har fikset veldig bra så langt, men muligens enklere hvis de beholder K-fatning da det opplagt er mer plass tilgjenglig i et kamerhus for mekanikk enn i et adpater som ikke bør være for klumpte. 

Endret av se#
Lenke til kommentar

Canon har kommet med et actionkamera "IVY REC" som er vanntett " 2mt, 30 min."og støtsikkert.

 

Spesifikasjoner i spoiler

 

 


Canon IVY REC – nøkkelfunksjoner:

●Full HD-videoopptak med 1080p opptil 60 bilder/sek

Ta opp video i full HD-kvalitet

●13,0 megapiksler

Opptak med imponerende detaljer, farger og nyanser

●Wi-Fi- og Bluetooth-tilkobling

For deling av bilder på nettet og fjernkontroll

●Vanntett*

Fotografer og film under vann ned til 2 meters dybde i opptil 30 minutter i ferskvann

●Støtsikkert**

Konstruert for å tåle fall fra opptil 2 meters høyde

●USB-lading og microSD-kort

Praktisk USB-lading og lagring på microSD-kort

●Portabel og solid design

Fang livets spesielle øyeblikk hvor og når som helst

●Canon Mini Cam app***

Fjernstyrt Live View-opptak av stillbilder og video

Overfør bilder og videoer fra Canon IVY REC til smarttelefonen

Kreativ bilde- og videoredigering

Merknader:

* Vanntett på 2 meters dyp i opptil 30 minutter.

** Støtsikkert fra opptil 2 meter høyde. Testmetodene for støtsikkerhet er unike for dette produktet og er ingen garanti mot skade eller feil på produktet.

***Redigering og deling krever Canon Mini Cam-appen. Den kan lastes ned gratis fra App Store og Google Play til en kompatibel mobilenhet som er koblet til Canon IVY REC via Bluetooth. Kompatibel med mobilenheter som kjører iOS 11 eller nyere og Android-enheter som kjører Android 5.1 eller nyere.

 

 

canonivyrec.png

 

fcpvv33llflsy2mvz9gr.jpg

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har kjøpt et brukt kamera og det fulgte med SD kort. Ble noe overrasket over at merket var Huawei, hadde ikke anelse om at de laget kort. Spørsmålet er jo om dette er kvalitet eller om det er en fremtidig katastrofe som venter på å skje. Legger ved et bilde av det aktuelle kortet.

post-193753-82805_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Har kjøpt et brukt kamera og det fulgte med SD kort. Ble noe overrasket over at merket var Huawei, hadde ikke anelse om at de laget kort. Spørsmålet er jo om dette er kvalitet eller om det er en fremtidig katastrofe som venter på å skje. Legger ved et bilde av det aktuelle kortet.

Skal ikke uttale meg om kvaliteten, men hvis du hyppig formaterer kortet i kameraet er det større sjanser for problemfri lagring av bildene.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
33 minutes ago, iStereo said:

Ser at Kennyboy har kommet seg på YT: ….

Takk for link. Dette har jeg ventet på (bare litt ironisk). Har lurt litt på hvordan der går med KR nå med alle foto Youtube-kanaler og  ryktesider som er mer useriøse enn KR. Kan ikke være enkelt for tradisjonelle sider som KR sin nå til dags. 

Endret av se#
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Nå fikk jeg for første gang problemer med et SD-minnekort, etter og overført bildene ville ikke kameraet "LX3" akseptere kortet. Tok og formaterte sandisk ekstreme-kortet i PC'en og da gitt det greit i kameraet.

Kortet er fra 2008, har blitt brukt nesten daglig til dokumentasjon siden den gangen, og en gang i uken overført til PC, etterpå formatert i kameraet så det er klart til neste gang.

Skal se om det vil fungere utover i uken, eller om jeg skal dytte inn en nytt kort, ingen kjempekrise hvis det tuller siden jeg kan ta nye bilder ved et senere tidspunkt.

Lenke til kommentar
On 2/3/2020 at 2:18 PM, Asbjeurn said:

Ser at f32.no er nede. Kva har skjedd? Det var ein del interessante artiklar på den sida, så det no veldig synd om ho skal forsvinna for godt. :(

Hei!

Vi så at vi ikke klarte å opprettholde en fornuftig publiserinsgtakt (ikke en minimal en, engang), så vi bestemte oss for å legge ned. Vi (dvs jeg) eier imidlertid fremdeles domenenavnet, så det er alltids et håp, om enn et lite ett.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...