Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

April var første gang jeg var med og likte det veldig godt. Synes det er en fin tradisjon (har sett på andres en del år) og håper folk blir med. Nå er jo ferien over for de fleste (eller snart i alle fall) så da er det forhåpentligvis litt håp om bedre deltakelse. Skal lage tråd jeg i alle fall. Få tatt mest mulig før skolestart, så får man se hvordan det blir i siste halvdel av måneden. 

Lenke til kommentar

Vi gjør et forsøk på å dra i gang den tradisjonsrike Augustfesten også dette året.

 

Det er opp til forumbrukerne der ute å vise om slike "fester" skal forsette å være en tradisjon eller om de som så mye annet på forumet bare vil dø ut.

Godt å se at noen andre kan ta over stafettpinnen. Skal prøve å delta - vi får se om det går noe bedre enn aprilfest-forsøket mitt ...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

DP har testet den nye Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM

 

 

It is not hard to find room in the bag for the addition of the Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM Lens and especially with the built-in macro ring light and image stabilization, the 35 macro has a very high convenience-to-use factor. With its 1x/1:1 macro capability and great general purpose focal length, subjects abound for this lens. One of the best features of this lens is the wallet impact at checkout – light. Light also aptly describes the lens itself. The image quality delivered by this lens is quite good and it is not hard to justify the addition of this lens to the kit.

Lenke til kommentar

Jeg brøt sammen. Jeg innrømmer det. Jeg klarte ikke å motstå det lenger, så i dag vaklet jeg i ustødig trav til nærmeste fotosjappe (vel, ikke helt, men nesten) og kjøpte meg X100F.

 

Jeg har hatt alle de tidligere modellene, og alle tre har vært svært bra, og hver har vært bedre enn den foregående, så dette blir bra! Jeg gleder meg til å teste ut min nye kompis på neste måneds whiskytur til Skottland.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Har vel mer eller mindre fått bekreftet at Canon C200 sin codec oppdatering til neste år (XF-AVC) kun vil støtte 8bit. Da er egentlig kamera ubrukelig siden man er stuck med 8bit på alt unntatt raw. Kan ikke basere all jobb på å filme i RAW light (128GB = 15 min). 

 

Så da utgår Canon C200 for min del. Kan ikke kjøpe et såpass dyrt kamera i 2017 som ikke har 4:2:2 10bit med minst 50Mbit/s bitrate i 1080p som minimum. Ordre kansellert (vet flere som tenker det samme). Rart at Canon skal sabotere for seg selv på denne måten. Nesten som de ikke ønsker å ha konkurransedyktige produkter. Greit å beskytte egne høyere modeller, men det hjelper lite om konkurrentene har både 10bit og 4:2:2 på langt billigere produkter.

 

Sånn apropos:

https://www.change.org/p/canon-c200-do-it-right/fbog/40921586?recruiter=40921586&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Min canon 24-105mm L har plutselig blitt 70-105mm.... Sitter bom fast, har to "hovedmistenkte", enten noe sand som har kommet inn i objektivet (var i Danmark, og strand+vind er ikke alltid en god kombinasjon) eller støt (kameraet hang og slang litt rundt skulderen)

 

Uansett, har noen noen teorier om hva som kan være galt og hva ca. en reperasjon kommer på?

Lenke til kommentar

Min canon 24-105mm L har plutselig blitt 70-105mm....  ..............

 

Var i ørken (og vind) med en 28-105, og det er eneste gang jeg har fått problemer pga vær. Zoomringen satte seg ikke fast, men fikk veldig ujevn motstand. Mulig det hadde stoppet helt opp hvis jeg ikke hadde gjort noe, men leverte inn og fikk renset zoomen og et kontrollhjul på huset. Kostet ikke all verden, men over 20 år siden så jeg husker ikke pris.

Lenke til kommentar

Jeg har liggende noen brødposer og strikk i fotobagen til sånne utfordringer (og sjøsprøyt etc). Posen rundt kameraet sånn at kun solblenderen stikker ut av åpningen. Strikk for å holde den på plass. Er det riktig ille kan man sette på et filter for å beskytte frontelementet også. Mulig jeg er paranoid siden jeg bruker godt værtettet utstyr (Pentax og WR-optikk), men jeg synes det er betryggende å behandle utstyret godt.

 

Brødposer og strikk er uansett en veldig lett og billig forsikring mot skader.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har liggende noen brødposer og strikk i fotobagen til sånne utfordringer (og sjøsprøyt etc). Posen rundt kameraet sånn at kun solblenderen stikker ut av åpningen. Strikk for å holde den på plass. Er det riktig ille kan man sette på et filter også for å beskytte frontelementet også. Mulig jeg er paranoid siden jeg bruker godt værtettet utstyr (Pentax og WR-optikk), men jeg synes det er betryggende å behandle utstyret godt.

 

Brødposer og strikk er uansett en veldig lett og billig forsikring mot skader.

I prinsippet en fornuftig og billig løsning, jeg personlig lar det stå til og forventer at utstyret skal tåle det meste av vær/vind/omgivelser. D5 med siste generasjon optikk har vist seg å være ekstremt bra her; håndterer godt å gå fra varme til kulde og motsatt (samme med fra vått og inn i varme). Sjøsprøyt har jeg faktisk bare hatt problem med 1 gang; kamera overlevde (jeg stod til livet i vann for å ta bildet, og plutselig kom det en massiv bølge!) - men i ettertid er jeg mer påpasselig i slike situasjoner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...