Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Jeg tenkte faktisk på deres egne bilder. De VIF-LSK bildene dere snakket om for eksempel - de hadde vært artig å sett direkte.

Ikke akkurat direkte, men dette er to av de jeg snakka om (etter hva jeg husker):8176707146_e247b30663_b.jpgVålerenga Fotball - Lillestrøm Sportsklubb 11.11.2012 by Eivind Hauger, on Flickr8176708362_2bdcfc5b58_b.jpgVålerenga Fotball - Lillestrøm Sportsklubb 11.11.2012 by Eivind Hauger, on Flickr

Kule bilder Eivind!

Lenke til kommentar

Tommel opp for bedre kameravinkel enn den forrige. ;) 

 

Andre kvelden på rad at jeg kommer hjem fra jobb og hører på dere! 

De tre første ble tatt opp med et videokamera vi lånte fra Canon.

 

Denne ble tatt opp med Canon EOS 5D Mark IV med Sigma 35 mm Art f/1.4. På blender 2.0 om jeg ikke husker feil.

 

I tillegg satte vi kameraet litt lavere enn før, fordi vi denne gangen brukte en annen studiolampe i tillegg og dermed unngikk at ting kolliderte akkurat der kameraet stod.

Lenke til kommentar

Er det noen her med dyp teknisk kunnskap om små (~1/3") CMOS bildebrikker? Jeg fyrer løs: rullende elektronisk lukker er det vanligste/billigste. Men er det vanlig at man kan styre den elektroniske lukkeren og utlesingen separat? F.eks går det an å åpne, eksponere, lukke, åpne på nytt, (dobbelt)eksponere, lukke og deretter lese ut? Altså uten å lese ut i første runde? Lukkertiden skal være i størrelseorden 1/30 og oppholdet mellom eksponeringene i størrelseorden 1/300s. Flere slike skal kjøres sammen til en multieksponering. Siden det er veldig viktig å holde nede støyen ønsker jeg ikke å kjøre x antall separate utlesinger (= x* lesestøy). Det er heller ikke ønskelig med en lang kontinuerlig eksponering, da avbruddene i eksponeringen har et eget formål. Jeg har et veldig spesifikt bruksområde for dette og en alternativ måte å få til det samme på, men det hadde vært best om man kunne styrt den elektroniske lukkeren på den måten. Er det uthevede noe jeg kan forvente fra billige hyllevare ~1/3" CMOS sensorer?

Lenke til kommentar

Nei, med en vanlig CMOS-sensor er ikke dette mulig. Elektronisk lukker fungerer ikke så analogt med en mekanisk lukker som det du skulle ønske her, bla. har man ikke mulighet til å stoppe eksponeringen på en CMOS-sensor. Det eneste man har mulighet til å styre elektronisk er nullstilling av pikslene, alt annet må man løse enten med mekanisk lukker eller kontinuerlig utlesning og påfølgende nullstilling.

 

Det kan muligens løses med enkelte CCD-sensorer, dog.

Endret av ventle
Lenke til kommentar

Det er noe i dette fotomarkedet jeg ikke skjønner; jeg dobler prisen og får langt flere oppdrag. Nesten som høyere pris medfører at man blir tatt mer seriøst. Får heller ikke sære/spesielle krav fra kunder lengre. Så dette er bra :)

Endret av TGB
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Da ville jeg doblet prisen en gang til ;)

 

Neida, er vel noe med at folk innbiler seg at desto mer penger noe koster, desto bedre må det være? Det være seg en fotograf eller bil.

.

Dette er riktignok mot bedriftsmarkedet (portretter); pressejobbene fungerer ikke slik ;)

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Nei, det skal du ikke slite med å få meg til å tro på...  Hvordan opplever du pressemarkedet i disse dagene forresten, merker du noe til den økonomiske krisa i mediene?

Jeg leverer bilder til bildebyrå; så har ikke merket noe til det ennå utenom at vi gjør mindre meningsløse jobber. 

 

men har merket at en del media sier opp faste avtaler; og heller betaler for enkeltbilder - ofte blir dette mer penger (ikke at det er veldig viktig for meg; jeg får andel av bildesalg - men hovedinntekten er knyttet til tid pr oppdag).

 

Edit:

Så har jeg merket meg at bruken av bildene mine er redusert i Norge, men økt i utlandet.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Jeg klarte jo i god tradisjon knuse AF-S 24-70mm f/2.8 objektivet mitt i november (det begynner å bli en standard begivenhet på P3-gull). Tok evig tid å få den fikset, men hadde låneutstyr i mellomtiden). Reperasjonen er virkelig bra gjennomført, zoom ringen er silkemyk - objektivet har aldri vært bedre :)

 

Edit:

Av en rar grunn så liker jeg den gamle 24-70mm f/2.8 bedre enn den nye 24-70mm f/2.8E VR. Bildekvaliteten er bedre på den nye; og den har VR - MEN det er mye mer behagelig å jobbe med den gamle (jeg har begge).

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...