Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva er egentlig den beste fremgangsmåten mtp på lightroomkataloger og eksterne disker? Har tenkt meg ut et system hvor jeg først overfører bildene til PC'en. Her blir hele bildesamlingen speilet til to ekstra disker. Den ene er ren backup, mens den andre har jeg tenkt til å ha som en bruks disk. Etterhvert som harddisken blir full hadde jeg tenkt å slette de eldste bildene, og heller ha med "bruks" disken når jeg vil se gjennom/jobbe med bildene. Hvordan burde jeg gjøre det med lightroom katalogen, så denne er oppdatert, og reflekterer bildenes relle plassering, og ikke bare viser at filene ikke lenger er tilgjengelig på PC'en?

Lenke til kommentar

@gulnisse - tror det blir knotete å jobbe slik du skisserer.

 

Det du kan gjøre, er å importere bildene via LR; men be LR ta backup til backup disken. Så må du bli kritisk, og flink til å slette middelmådige bilder på hovedarkivet.

 

Da vet LR kun om hoveddisken, men du har en ubesudlet kopi på backupdisken.

 

Blir en av de fulle; så kjøper du ny, større disk og kopier alt over.

Lenke til kommentar

@Tomsi, det er slik jeg gjør det også, men jeg sletter aldri bilder fra hovedarkivet. Har alle eksponeringene til kameraene, selv 800 helsorte eksponeringer i serie da vi prøve å lage musikk med lukkerlydene fra D700, D300 og D50. Skal lage en video en gang.

 

Lokalavisa ringte på mandag og ville ha portrettintervju med meg som "up and coming"-fotograf og designer i morgen. Får vel ta på meg ei skjorte. Me like!

Lenke til kommentar

Jeg synes det var mange rare tolkninger denne gangen. "November rain" har blitt alt fra sydenbilder og sommerlige solskinnsdager til den nærmest parodiske bokstavlige tolkningen med en guns'n roses kalenderen i regn. Men jeg fant i hvert fall noen som jeg synes løste oppgaven bra. :)

Leste oppgaven slik: "Det er lov å tolke fritt.", og synes at alle bidragene kommer godt innenfor dette! Så lenge det er fritt fram, så er det vel ikke så rart at enkelte tolkninger er "rare". Bare artig det! ;)

Lenke til kommentar

Hvor mange er det her som deltar i konkurranser ?

 

 

Deltok i en konkuranse i Ro****** Blad. Første og kanskje siste fotokonkurransen(på slikt nivå, er dog med i forumet hvis jeg har tid)?

 

Jeg kom på faktsik på 2.plass og vant 7 000kr i gavekort (japan photo, og andre butikker på Strømmen Storsenter). Får være fornøyd med det da jeg ikke tok bilde spesifikt til konkuransen, men var et bilde i arkivet fra 2 mnd tidligere som passet inn. Men....

 

Vinneren av konkuransen var bare juks og fanteri(mener jeg) ... En av regleen var at man kunne delta med max 5 bilder. Vinneren hadde sendt inn 7 stk.Og vinnerbilde var det 6 bilde som hun lastet opp.

Vinneren hadde noen dager før konkuransen ble avsluttet også en dobbelside artikkel i avisen om det nyoppstartete fotostudio, og det ble ønsket kunder etc... Slik jeg skjønte også godt kjent og tidligere aktiv freelanser for avisen.

Første premien var en ukes fotoworkshop til Toscana med alle utgifter dekket.

 

Ellers i etterkant ble bildet mitt misbrukt 3 ganger, uten kreditering og utenfor de rammene avisen kunne bruke de til. Det ble da sendt 3 fakturaer i fra meg til avisen for dette også.

 

Alså ikke en god opplevelse med første konkurranse, til tross for plasseringen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Måtte flire litt når jeg åpnet eposten min i dag, og så at fyren jeg hadde lagt inn en negativ brukererfaring hos på foto.no skrev at han ikke akkurat satte pris på det.

 

Har faktisk opplevd å få negative brukeromtaler fra folk jeg ikke har handla med også. Fikk foto.no til å fjerne det da.

 

Bare svada alt sammen :p

Lenke til kommentar

@Tomsi, det er slik jeg gjør det også, men jeg sletter aldri bilder fra hovedarkivet. Har alle eksponeringene til kameraene, selv 800 helsorte eksponeringer i serie da vi prøve å lage musikk med lukkerlydene fra D700, D300 og D50. Skal lage en video en gang.

 

Blir det mulig å høre den musikken en gang? Bra utvalg "musikanter" du fant deg.

Lenke til kommentar

Blir det mulig å høre den musikken en gang? Bra utvalg "musikanter" du fant deg.

 

Heheh, det ble en livefremføring med Cl = 3b/s på D700, Ch = 6b/s på D300 og Litt ymse jpeg-rytmer på D50'n. Kan faktisk endre lukkerlyden på D300 om man endrer mellom 12- og 14bit RAW. Skikkelig dvask på 14bit. Tenkte å gjøre opptak og autotune en gang eg virkelig kjeder meg. Musikantene er kameraene mine, har gitt bort D50'n nå :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...