Gå til innhold

Hva skjer om jeg tar ex.phil i førstegangstjenesten?


Bruktbilen

Anbefalte innlegg

Må(Se spørsmålet under) jeg ta et annet fag på universitetet istedenfor ex.phil?

Hva skjer om jeg ikke tar et annet fag på universitetet, får jeg ikke nok poeng for å ta neste semester?

Lønner det seg å ta ex.phil i førstegangstjenesten bare for å få det overstått?

 

De jeg kom på nå av spørsmål, kommer nok på flere senere. Flott om noen kunne svare på de jeg har nå!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tar du ex.phil i førstegangstjenesten, vil du få fritak på universitetet. Du vil forøvrig ikke få fullt stipend fra lånekassen hvis du ikke tar 30 studiepoeng i halvåret i snitt gjennom utdannelsen din. Gitt at ex.phil er 7,5 studiepoeng, vil du få ca. 4000 mindre omgjort fra lån til stipend. Vil du ha fullt stipend må du ta opp et fag med tilsvarende antall studiepoeng for å få det. Hvorvidt du faktisk gidder å ta ex.phil i løpet av tjenesten er opp til deg selv. Hos oss var det mange som ikke orket mer etter en lørdag eller to, da det ikke er det mest... spennende faget for å si det sånn. Til gjengjeld skulle både jeg og andre jeg kjenner ønske at vi tok det når vi var inne, så vi kunne sluppet det drittet nå.

Lenke til kommentar
Hva skjer om jeg ikke tar et annet fag på universitetet, får jeg ikke nok poeng for å ta neste semester?

Lønner det seg å ta ex.phil i førstegangstjenesten bare for å få det overstått?

 

Grensen for ikke å få støtte (lånekassa) er når du er 60 studiepoeng i minus i forhold til mottatt støtte. Så du kan fint søke maks lån og stipend og drite i ex.phil. så sant du tar det i militæret. Når det gjelder i forhold til universitetet/høyskolen har det ingenting å si for om du får studierett i neste semester. Eneste gangene jeg kan tenke meg det skulle bli et problem er om du mangler et fag som du må ha for å gå videre til neste "nivå" (såkalt 100 -> 200 fag).

 

Har nettopp tatt ex.phil. selv, få det unna! Bit deg selv i tunga og la det stå til, forutsatt at den skolen du skal gå på godkjenner den modellen du tar i militæret. Det er et helt grusomt fag som 90% ikke kan fordra.

 

For å gjøre det enkelt for deg anbefaler jeg en bok av Finn Eivind Jor: "Repetisjonshefte for ex.phil og ex.fac.". Genial bok som gir deg en enkel innføring og skrivetips til aktuelle oppgaver. På 150 sider får du nok info til å stå, og så kan du supplere med den ordinære pensumlitteraturen om det er ønskelig!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...