Gå til innhold

Asus U6S - perfekt ultraportabel?


Sharp

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, jeg sitter akkurat nå og vurderer å kjøpe U6S på 2.5Ghz , men har noen spørsmål til dere som allerede er heldige eiere av denne lekkerbisken.

 

* Utvikler den mye varme? ( Mye i den sammenheng at den ikke kan brukes på fanget over noe tid )

 

* Hvordan er vifte- / annen støy? ( Jeg hadde en zepto som bråkte forferdelig, så mye at jeg ikke kunne bruke den på forelesning) ... Kan denne brukes i en rolig forelesning uten å plage andre studenter?

 

Er det ellers noe annet jeg bør vite / tenke på før jeg bestiller meg denne?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har nå hatt Asusen min (U6Sg) en ukes tid og har støtt på et merkelig fenomen. PCen er usedvanlig rask og samarbeidsvillig så lenge den er tilkoblet strømnettet, men så snart jeg går over på batteridrift på det minste batteriet, skjer det noe. Da reduseres ytelsen drastisk, og bootingen tar en evighet! Er en slik dramatisk reduksjon av systemytelse Asus' måte å tyne en drøy time ut av dette minibatteriet? Problemet ser ikke ut til å omfatte det noe større 6 cellers-batteriet, såvidt jeg kan se.

 

Og hva sier Asus? Jo, at 3 cellers batteriet kun er ment som et nødbatteri! Haha, nødbatteri! Høres ut som en særdeles billig måte for fabrikken å kompromisse seg ut av forholdet ytelse/batterilevetid på - bare skru ned klokkefrekkvensen på CPUen og la maskinen gå på sparebluss.

 

Det var jo nettopp ytelse jeg vektla mest da jeg kjøpte dingsen, selv også når maskinen går på batteridrift!

 

Flere mulige forklaringer blir nevnt i diverse diskusjonsfora, men ingen ser ut til å funnet løsningen. Firmware eller dårlig driververk? Bugs i programvaren for strømstyringen? Mer elendighet i Microsoft Vista? Asus vil med andre ord ikke erkjenne problemet, og jeg ser at jeg ikke er den eneste som har erfart dette.

 

Andre som har erfart samme problem?

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
  • 3 måneder senere...

Noen som syns denne støyer og er varm? Vet den er liten med masse futt, så varme må man forvente, men jeg kan ikke sitte med den på fanget selv på Battery Saving mode, for den blir kjempe varm. Jeg kan ikke holde hånda mi der engang.. Og det er bare på Battery Saving. På high performance skriker denne maskinen som et jetfly og da nytter det ikke å sitte sammen å se på tv for da er den virkelig forstyrrende!

 

Noen som har erfaring med mye støy på denne?

Jeg skulle gjerne ha snakket med ASUS om dette, men jeg kan jo ikke sende den inn på service pga bråk?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei, først lurer jeg på hvor en får kjøpt en T9400 med det nye intel chipsettet?. Finner den ikke på prisguiden ihvertfall.

 

For det andre så er jeg også svært interessert i hvordan støy og spesielt varmeutviklingen er. Har nå en XPS M1330 som jeg har byttet hovedkort på tre ganger pga for høy varme uten at de har ordnet problemet og er ikke interessert i å slite med det samme igjen. Leste et dansk review som skrøytet over lite støy og varme men er utrolig skeptisk.

For meg er ikke batteritiden så vesentlig for jeg kommer mest til å bruke den koblet til strømnettet og forsterker/TV samt bruk i huset generelt. Ser etter alternativer til XPSen som jeg hadde vært storfornøyd med til min bruk, hadde det ikke vert for alle problemene. Denne ser jo utrolig lekker ut, er bra speccet og har en prislapp jeg kan svelge med tanke på at jeg skal heve kjøpet av mi nåværende maskin og dermed får en 9-10 tusen igjen :)

 

Edit: er det forresten noen som har en god oversikt over hvordan de forskjellige modellene er rangert i forhold til hverandre. Er det slik at U6S < U6Sg < U6V? Er jo også en U6Vc versjon men aner ikke hva forskjellen mellom U6Vc og U6V er, noen som kan hjelpe med dette? Vet at det er e-SATA inngang på 'V' modellene noe som jeg finne svært attraktivt.

 

Edding: Dette med lavere ytelse ved bruk av 3-cellers batteriet, er det noe som alle opplever eller bare noen uheldige? Ser av bilder at 6 og 9 cellers batteriene stikker veldig mye ut bak, kunne fint tenkt meg å bruke 3 cellers batteriet når dataen er i huset og koblet ti lstrømnettet da det ser litt penere ut, men ikke om den da e mye tregere.

 

Ble litt mye mas fra min side nå men takker for svar!

Endret av Toxin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...