Gå til innhold

Hva har man igjen for å spille?


Anbefalte innlegg

Skjønner ikke helt hvorfor alle nevner film og TV i en diskusjon om spill, så hvis man ikke hadde spilt, så hadde man brukt tiden på TV eller film?

 

Det beste er nok å unngå både TV/film og spill om du er interessert i å få noe igjen for det du gjør. Får vel ikke så jævla mye igjen for noe av de delene.

 

Tror f.eks man får mye mer igjen for annen type underholdning, f.eks bøker og musikk. Så har man sportslige ting som er både gøy og gir deg mosjon, samt kan lære deg å jobbe i team, osv - komme bedre overens med forskjellige mennesker. Sier ikke at du ikke får noen ting igjen for spilling, men hvis det er det du er opptatt av så tror jeg det er andre ting å gjøre man får mer igjen for.

Endret av Bloody Mess
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tror f.eks man får mye mer igjen for annen type underholdning, f.eks bøker og musikk. Så har man sportslige ting som er både gøy og gir deg mosjon, samt kan lære deg å jobbe i team, osv - komme bedre overens med forskjellige mennesker. Sier ikke at du ikke får noen ting igjen for spilling, men hvis det er det du er opptatt av så tror jeg det er andre ting å gjøre man får mer igjen for.

 

Hva får du igjen av en bok? Økt ordforåd, bedre forståelse for språket, kanskje gramatiske "aha" opplevelser. Hva får du igjen av musikk? Inspirasjon f.eks. I sport ja får du motivasjon og lære om å jobbe som et team.

 

Så hva består et spill av? Den består av samme elementer som bøker, musikk og litt fra det sportslige miljøet. Lærer du ikke å jobbe i team i multiplayer spill som er lag basert? Får du ikke bedre ordforåd av å lese og høre engelsk tale? Blir du kanskje ikke litt inspirert når det er nydelig musikk i spillet?

 

Jeg synes det er forferdelig feil å si at man får ingen ting igjen for å spille, jeg snakker nå engelsk like godt som jeg snakker norsk, jeg slår faktisk plutselig over på engelsk mange ganger fordi jeg har glemt et ord på norsk. Dette fordi jeg spiller meget mye samt at jeg leser masse bøker på både norsk og engelsk.

 

Når det gjelder lagarbeid, selvfølgelig får du dette av å spille lag basert multiplayer. Du kan ikke leke Rambom og overleve lenge, men samarbeider du med laget blir det noe annet.

 

Hva har jeg igjen med å spille spill? Det er et tidsfordriv og en interesse. Hva hadde jeg gjort om jeg ikke spillet? Fremdeles sotti på stussen og sett i taket. Jeg trener regelmessig, jobber regelmesesig, er ute regelmessig og spiller regelmessig.

Lenke til kommentar

Bear^

 

Greit nok at du vil forsvare din interesse, men det er min interesse også, jeg har heller ikke sagt at man ikke får noe igjen i det hele tatt, bare at det finnes alternativer som gir deg omtrent det samme - bare mer av det. Du har f.eks mer tekst, mer "språk" i bøker enn i spill, og oftest på et høyere intellektuelt nivå. Så hvis målet er å lære språk (med alt det innebærer, grammatikk, ordforråd, setningsoppbygning, osv) vil jeg tro det er ganske naturlig at man lærer mer av bøker enn spill.

 

Hva hadde jeg gjort om jeg ikke spillet? Fremdeles sotti på stussen og sett i taket.

 

Det er din egen feil at du ikke veit å bruke fritiden din bedre enn å stirre i et tak. Men jeg sier ikke noe negativt om deg, om du velger å bruke en stor del av livet ditt på spill. Det er din sak.

 

Når det gjelder lagarbeid/samarbeid, lære å komme overens med andre mennesker - så er det nok også bedre med noe lagsport i det virkelige liv, enn i et dataspill. Det er stor forskjell på å være sammen med mennesker i WoW og i det virkelige liv. Det burde vel du også skjønne. Det å være flink til å samarbeide i et spill betyr ikke at du er flink til det på skolen eller arbeidsplassen, og det er vel der du bør være det. Om ikke spill er arbeidsplassen din da.

Endret av Bloody Mess
Lenke til kommentar

Nå betviler jeg at noen setter seg ned med et spill med det for øyet at de skal lære noe. Spill er et underholnings medie på lik linje som film. Du setter deg ned og ser filmen, du setter deg ikke ned og sier "å der lærte jeg noe nytt om det franske språket".

 

Jeg bryr meg ikke så mye om at mange ser på det som bortkastet tid, vi lever i en verden med forskjellige mennesker og forskjellige interessert og det må man respektere.

Lenke til kommentar

Enig, tror de fleste spiller eller ser på TV/film bare fordi de kjeder seg, har lite å gjøre i livet, eller bare syns det er gøy.

 

Har heller ikke sagt at det er noe om å gjøre å få noe igjen for det, bare at om det var det som var målet så fantes det alternativer som man kanskje hadde fått mer igjen for.

 

Får ikke en dritt igjen for å skrive det på forumet her heller, det er bare tidsfordriv.

Endret av Bloody Mess
Lenke til kommentar

Men sitte med TV er mer akseptert enn å spille spill. i alle fall blant voksne. Det er kanskje mer min mening enn fakta da. Føler det i alle fall sånn.

 

Sikkert pga TV har vært utbredt lengere enn spilling. Pluss at ikke alle skjønner seg på spill, mens TV er mer hverdags. Trene 8 timer om dagen er akseptert. Spille 8 timer dagen er ikke det. Men selvfølgelig, trening er bedre for helsa. Men, blergh. Nå kommer jeg ikke videre :p

 

Har kanskje ikke så mye igjen for å spill, om man skal tenke som.. penger, fysisk god form. Men har blitt kjent med folk via å spille. Mange timer med annen prat enn pc spilling. Er jeg ikke på PC-en så snakker jeg nesten aldri om det. Men føler at jeg er en "nerd" selv. Sitter mye forran PC-en i alle fall.

 

Edit: er vel sant at det er jo tidsfordriv.. til hverdags så er det ikke mye å finne på. Jeg trener, så sitter jeg her. Gjør litt lekser. Blir ikke mye sosialliv i hverdagen. Mer ihelgene. Ikke rart nordmenn drikker mye i helgene :p

Endret av stranden
Lenke til kommentar

Spill som Monkey island, Indiana Jones og Little big adventure lærte meg engelsk.

 

Mange av de samme spillene har gjordt meg bedre på oppgaveløsning.

 

GTA har utviklet retningssansen min enormt når det kommer til store byer.

 

Jeg kan mer om WW2 enn jeg noen gang hadde lyst til å vite - av åpenbare grunner..

 

Jeg tror også jeg kunne vært til hjelp om det skulle bli nødvendig å lande en boeing 747. :)

 

 

En liten sidekommentar til BloodyMess: personlig får jeg mye ut av å poste i dette forumet (og andre). Jeg utvider min horisont gjennom diskusjon. :)

Lenke til kommentar

Som mange har sagt har jeg blitt mye bedre i engelsk, selv om jeg ser at jeg sliter litt på videregående nå. man lærer veldig grunnleggende engelsk av spill genrelt (med unntak av noen som feks hearts of iron).

 

Det sosiale i spill har alltid vært flott for meg siden jeg ikke er spesielt sosial og du kan vel kalle meg sjenert i virkeligheten så jeg kan skaffe meg venner uten å bli sjenert.

 

har vel også lært å bruke hørselen min bedre etter utallige timer med skyte spill mot venner. Feks: før visst jeg gjorde noe annet enn å høre på en person som tv/data eller lesing kunne jeg ikke svare fordi jeg ikke oppfattet det som ble sagt, men siden jeg spilte claner måtte jeg lære å både konsentrere meg om å skyte fienden men også få beskjeder via voip.

 

har vel også igjen en god del negative sider. Forventer vel at du mener alt jeg har igjen og ikke bare det positive. Jeg har blitt:

Latere (sluttet på fotball og går mindre ut)

Mindre sosial i virkeligheten (går ikke på fester og får ikke mange invitasjoner til slikt lenger)

En større mage ( skal ikke lyge, den har blitt større)

 

Håper ikke dette bare var rot men jeg sitter her og irriterer meg over en ekstremt dårlig steven segal film

Lenke til kommentar

Vil jo si at du blir en del smartere av og nyte noens kunteriske verk, som metal gear solid, final fantasy and so on enn og sitte å se på kapitalistisk dritt tv som styrter verden=)

 

det er da min mening=) men for all del, gjør det man vil mest.. alt jeg kan si er at spill har gitt meg utrolig mye, og det er en av de beste hobbyene på jord=)

hvis man setter pris på spilla, følger med så lærer man, så enkelt..

 

Jeg har blitt bedre i engelsk muntlig og skriftlig av spill, helt opp til 6'er nivå, har lært mye historie, geografi, navn på våpen og tanks foreksempel.. hjalp fettern min i hæren, han var den eneste som kunne sånt fordi han hadde spilt desert combat:p

 

alt i alt så vil man alltid lære noe så lenge man setter pris på det og følger med=)

Lenke til kommentar

Hva har jeg igjen for å spille? Ganske mye.

 

Bortsett fra at det er et mye mindre mundant tidsfordriv enn å glane på idiotboksen, er jeg hellig overbevist om at spilling har en positiv stimulans på mentale evner, nesten uansett. Dette er spesielt merkbart hvis du startet å spille ganske krevende adventure / strategispill som liten (jeg satt timer og timer med Monkey Island, King's Quest I-V, Civilization, ...). Du blir mye bedre i Engelsk siden spillene er på engelsk, men det har også en positiv effekt på hva du presterer i andre språk, til og med Norsk.

 

Jeg er overbevist om at jeg ikke hadde vært der jeg er i dag, eller oppnådd mange av de karakterene jeg fikk i språk og realfag, dersom det ikke hadde vært for spilling. Selvsagt kommer det ikke av seg selv bare du spiller, men spillet kan være motivasjonen til å lære som den lett ubrukelige lærerstanden i Norge ikke klarer å gi deg.

 

Når det er sagt så passer jeg på å begrense meg. Jeg sitter sjelden mer enn to timer i strekk, og nesten aldri mer enn tre-fire timer på en dag totalt. Vil anslå at jeg spiller i snitt 10-15 timer hver uke, og det akter jeg å fortsette med. Blir faktisk maks provosert av folk som sitter i sofaen og dyrker TV'en fra 6 til 23 hver bidige kveld, alt mens de peker og ler på folk i alderen 25+ som fyrer opp et dataspill. Jævla idioter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...