Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Skummelt syntap (ja, iallfall noe sånt)


Anders Moen

Anbefalte innlegg

Var på siste dag av trafikalt grunnkurs i dag. Klarer egentlig ikke høre på historier om folk som har mista hånda og sånn, men å være der å se det selv funker fint..

 

Uansett, han som leda kurset, han prata om nettopp folk i bilulykker. Kjente jeg begynte å bli skjelven i beina og litt i resten av kroppen

 

Det var veldig varmt der i tillegg, og så plutselig begynte det på en måte å blinke veldig fort. Først så jeg vanlig, og så var det svart. Veldig fort, og fortere og fortere etter bare noen sekunder

 

Og ettersom det ble mer og mer, så ble det plutselig helt svart. Hørte alt som ble sagt og kunne bevege meg og sånn. Men synet, borte vekk...skjønte ikke i all verden som skjedde

 

Etter kanskje 2 min så begynte det å blinke igjen og så ble det helt fint igjen, litt småkvalm, men...

 

Er det uvanlig? Har veldig lite lyst til å oppleve dette igjen, spesielt siden jeg ikke har peiling på hva som skjedde...satt der uten å se, og tenkte "hva skjer?!". Trodde jeg kom til å besvime eller noe sånt, men det var bare synet som ble borte..

Endret av Anders Moen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Akkurat det samme har skjedd med meg. Jeg sto nesten fremst under en konsert, med jakke, genser og hele pakka. Det var innendørs så jeg var alt for godt kledd. Etter en stund skjedde akkurat det samme som du har beskrevet, og jeg var redd jeg hadde blitt blind. Det gikk gradvis over :)

 

Dette er første og siste gangen noe slikt har hendt meg, så jeg tviler på at det var noe alvorlig.

Lenke til kommentar

Skjedde med meg på toget. Kledd for vinteren i et varmt og stappfullt tog. Først begynte synet å blinke, så besvimte jeg. Etter å ha fått hjelp til å komme meg på bena igjen, ble synet plutselig svart. Trodde jeg hadde fått hjerneskade i fallet eller noe sånt. Synet kom tilbake etter 3-4 minutter. Virkelig skummelt.

Lenke til kommentar

Vel, alt var over i løpet av 10 minutter eller mindre (sannsynligvis mindre), og jeg følte meg helt fin i etterkant, bortsett fra en hodepine jeg hadde hatt hele dagen. Jeg så ærlig talt ingen grunn til å oppsøke lege, og jeg har heller aldri opplevd noe lignende siden.

 

Edit: Hvis du går til legen, Anders, fortell meg hva han/hun sa.

Endret av Runar
Lenke til kommentar

10 min? =/

Det verste var at jeg følte meg helt bra før..etter at jeg fikk tilbake synet så var jeg litt kvalm, men det gikk over fort.

 

Ja, kan sikkert stikke innom legen å spørre. Det bør vel ikke ta så lang tid så han/hun får jaggu bruke lunsjpausa si på meg om legen ikke har noe ledig på en uke eller noe sånt :p

Lenke til kommentar

Hvordan man opplever panikkangst varierer veldig. Jeg pleide først å bli skikkelig svimmel/vertigo mens hjertet plutselig begynte å banke som bare det, også ble jeg dødsvarm, inntil jeg mistet synet og bare måtte legge meg ned. Det hele var over på 1-2 minutter.

Endret av skag1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...