Gå til innhold

1920 x 1200 + til jobbing og film.


SRD

Anbefalte innlegg

Det var ikke så bra nei. Lurer på hvilke krav de som tester stiller til skjermene, hvis det må 50.000 til for å få 10/10 på en 24" på bildekvalitet, sier det seg selv at de har skutt seg selv i foten.

 

Da har de lagt listen for høyt spør du meg, men det er ikke lett å vite hvor de har lagt denne "listen".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan personlig anbefale Samsung SyncMaster 244T. Den koster nesten 8000, men om du sitter mye forran skjermen er det jo en investering, vil jeg si.

 

Ellers har BenQ en fin 24" (tro det den som vil... jeg ble overasket for å si det sånn).

 

Trusted-reviews har omtaler av begge. Samsung / BenQ

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Samsung

The SyncMaster 244T is the best high resolution LCD monitor I’ve seen at a great price. Yes, if you are VERY serious about image editing, you’ll probably look at a monitor like the Eizo ColorEdge CG220 or the NEC SpectraView Reference 21, but you’ll be paying over three times as much for either of these. For all but professional image editors that demand a colour calibrated display, the 244T is ideal for Photoshop work.

 

The resolution of 1,920 x 1,200 is as high as you can go with a single-link graphics card, and that should be more than enough for most users. If you have a fast enough PC, gaming on this screen is an absolute joy. But if you’re like me and have loads of Windows open during your working day, you’ll love the desktop real estate that the 244T gives you. Basically a fantastic all-rounder at a great price.

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
BenQ

I’ve looked at a few BenQ monitors over the years, but the FP241W completely rewrites the script. Not only does it have the widest array of inputs that I’ve ever seen in a desktop monitor, but the image quality is equally impressive, while the price is truly incredible. Even the design and build quality of this screen are both first rate. When you throw the HDCP compliant HDMI port into the equation, BenQ really does have every single base covered with this screen. Put simply, if you’re after a 24in widescreen monitor, this is the one to buy.

Lenke til kommentar
Etter som jeg har forstått det kan du ikke spille av blu-ray filmer med hp sin, men hd-dvd. det er vell bare og vite hva du skal se. er ikke sikker på at det er korrekt da.

9550133[/snapback]

Hvorfor skal det være noen forskjell? Begge skjermene har jo HDCP.

9553879[/snapback]

 

I prisguiden står det at den ikke er hdcp den hp'en. Men ja vel da er jo den saken oppklart.

Lenke til kommentar

Slik jeg forstår, så har nVidia 8600GTS og 8500 hardware support for h.264, VC-1 og ukomprimert MPEG2, slik at det avlaster CPU decoding av dette. 8800GTS/X har ikke disse finessene.

 

Radeon 2400 (litt usikker på om 2600 også støtter dette) har i alle fall hardware-støtte for alle HD-formater.

 

Om man ikke har et av disse kortene trenger man en 3GHz++ dual core prosessor for å få fin flyt i FullHD filmer (1900x1200)...

Lenke til kommentar

Her er en test av forskjellige skjermkort og full-HD:

http://techreport.com/articles.x/12843/9

 

Hvis du har geforce 8500, 8600 eller Radeon HD 2400 eller 2600 så har er CPU-bruken så lav (maks 40%) at det ikke spiller noen rolle om prosessoren er litt gammeldags. F.eks om det er en Core 2 Duo E4300 på original hastighet eller en Athlon64 X2 3800+.

 

Her er en annen test:

http://www.guru3d.com/article/Videocards/443/4/

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har selv anskaffet meg en SyncMaster 245B og er svært fornøyd. Innsynsvinkelen var grei nok. Ingen store problemer, men kan nok (ved hvite overflater) bli litt rødere i kantene om jeg ser rett på skjermen. (pga innsynsvinkelen)

Dette er dog så lite at det er umulig å legge merke til om man ikke virkelig strever med å finne noe. Om jeg ser litt fra siden osv.. så blir det mer merkbart men ikke noe problem til vanlig bruk/spilling/film osv.. For de som driver med bilderedigering så kan det kanskje ha litt å si, men bortsett fra det så skal dette være et mimimalt problem.

 

Eneste jegsynes var litt dårlig var sortnivået i film, som ikke var noe å hoppe i taket av akkurat. Synes min eldre 17" monitor gjorde en bedre jobb der.

 

Responstiden var utmerket, og merket ikke noe som helst etterslep. :)

Endret av andrull
Lenke til kommentar
Jeg vil anbefale Dell UltraSharp 2407WFP-HC. Den er en del dyrere en de du har sett på, men er meget bra (Jeg har den forige utgaven av 2407WFP, ikke -HC). Dell bruker å ha tilbud på denne med gjevne mellomrom (da til 6000- 7000kr).

 

Kan ikke si annet en amen til denne. Vi har et titalls 24" på jobb, og HCen fra Dell er bare i en egen klasse.

 

-KJ

Hvilke andre skjermer er det du har sammenlignet med? Det er Dell og 245B jeg valget står mellom. Blir det etterslep på 2407 HC når du ser film på den?

Lenke til kommentar

Takk for alle svar :)

 

Tror jeg ikke kommer til å gå for samsung, pga av dårlig insynsvinkel.

 

Men jeg har funnet to andre skjermer som jeg skal vurdere:

LG Flatron L246WH-BN

LG Flatron L246WP

 

Hvordan er disse skjermene?

 

Forresten noen som vet når Apple kommer med nye skjermer, eller senker prisen på de som allerde er i salg? Kan det være at det skjer sammen med Leopard-lanseringen på fredag?

Lenke til kommentar

Jeg er også på utkikk etter skjerm med 1920*1200 oppløsning. Skal brukes til generell bruk, og ikke minst. Skal spesifiseres at laptopen min jeg har pr no kun har d-sub-utgang, dvs analog utgang.

 

Ut i fra det, er det noe videre jeg bør ta hensyn til? Dell sin skjerm står høyest på ønskelisten akkuratt no, men den har leveringstid på over 3 uker sier dell, så om det finnes noen konkurenter som er verdt å vurdere så er jeg keen på tips.

Har sett på Eizo 24" FlexScan S2431W-BK som et mulig alternativ, dog i dyreste laget.

Endret av Svedda
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Har sett bilder som har sammenlginet Samsung 245B og lg L246WP, og det var rett og slutt grusing, lg skjermen var bedre i alle situasjoner. Det var på et annet forum.

Samsung SM245B 5ms 24"WS Samsung TN Film (LTM240CT01)

LG L246WP 8ms G2G 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0)

 

Samsungen er TN Flim, LG er MVA er vel forsjellen ^^

 

url til forumet du fant det ut a?

Endret av wiak
Lenke til kommentar
Har sett bilder som har sammenlginet Samsung 245B og lg L246WP, og det var rett og slutt grusing, lg skjermen var bedre i alle situasjoner. Det var på et annet forum.

Samsung SM245B 5ms 24"WS Samsung TN Film (LTM240CT01)

LG L246WP 8ms G2G 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0)

 

Samsungen er TN Flim, LG er MVA er vel forsjellen ^^

 

url til forumet du fant det ut a?

www.hardforum.com , men det er fra når skjermen var helt ny, så den ligger en bit tilbake, prøver å finne den på google nå, her er uansett mange fine bilder http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1031837238

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...