Gå til innhold

Fjerne alger, egnet rensemiddel?


Anbefalte innlegg

Hey,

 

Jeg tabbet meg litt ut og glømte å tømme en av mine varmevekslere for vann, og dem ble stående en måned eller to i fukt. Resultatet ble at dem fikk en del algevekst i seg, eller ihvertfall rundt åpningen der jeg kan se. Noe rødbrunt gørr.

 

Vil renske den skikkelig før jeg bruker den i kjølesystemet mitt, så spørsmålet er hva jeg bør bruke. Jeg mener å huske at det har blitt annbefalt før å la kjøleblokker og sånt dynkes i eddik over natten og så bare spyle det rent.

 

I mitt tilfelle er plateveksleren i stål og sveiset sammen, så det er så og si umulig å ødelegge den, men det er vel neppe nødvendig å ta fatt på svovelsyren for å kvitte seg med en lett infestering heller ;)

 

Kan noen bekrefte for meg hva som fungerer bra, og hvor lenge det bør "trekke"? Så anntar jeg det er bare å spyle det ut med fullt trykk med varmt vann etterpå eller? Har vel lest noen tråder om dette før men altid hat bruk for det personlig, så jeg husker ikek så bra ;)

 

 

EDIT: Fannt en quote fra Skrue i an annen tråd:

En skvett med eddik i vannet skal gjøre susen.

Men husk å skylle / skifte vannet flere ganger, før du til slutt fyller systemet med batterivann i kombinasjon med en skvett frostvæske (10-15%)

4859383[/snapback]

 

Men her tror jeg han refererer til å rense vekk algene mens radiatoren er koblet til. Jeg for min del vil rengjøre den uavhengig. Den er ikke koblet på noe enda uansett. Anntar da at ren eddik eller ihvertfall en høy konsentrasjon av det er bedre løsning for mer agressiv algefjerning?

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå kopierer jeg bare noe fra xtremesystems, som jeg håper kan hjelpe deg.

A tale-tale sign that vinegar is eating your copper components is a blue tinge to the vinegar, which is caused by copper ions being dissolved into the vinegar. If you want to play it completely safe, I suggest substituting the vinegar for isopropyl alcohol, or as recommended to me by Marc of Thermochill, Kamco System Pre-Clean which is specifically designed for cooling systems for use. Finally, salt, when combined with vinegar, acts a catalyst for the destruction of copper (I am unsure if it hastens the reaction with solders or plastics). So please do NOT include salt in any cleaning regimens of your watercooling loop.

 

For så vidt litt offtopic på hva du lurer på, men greit å vite når/hvis du begynner med eddik.

Endret av Ninvec
Lenke til kommentar

Her har du jo allerede fått noen gode svar, Stigma!

Men jeg kan jo som snarest slenge på ett til, ikke minst fordi veksleren din er såpass solid:

Kjøp deg en flaske eller to med flytende avløpsåpner som du tømmer i et passende kar eller bøtte, og legg hele stasen oppi den.

Etter en halvtimes tid bør det meste av rusk og rask være spist opp av væsken!

Men NB!!

Kjøp et par gummihansker også, ettersom stoffet tygger ifiller det meste av organisk stoff. Inklusive fingertuppene dine! :cry:

Radiatoren må skylles grundig i varmt vann etter seansen, men da har du høyst sannsynlig en gullende ren radiator! :D

Lenke til kommentar

Ah, ikke en dårlig plan. Skal se om jeg finner noe egnet :)

 

EDIT: Et lite tilleggs-spørsmål, er det noe generellt konsensus om hva som er mest egnet av anti-alge midler? Jeg har fått inntrykk av at mange anti-alge middler er av typen som naturlig brytes ned av seg selv etter en stund, sikker pga. det ikke skal samle seg opp gift i et akvarium f.eks.

 

Er det noe som er spesiellt egnet?

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Anti algemidler kan muligens være et alternativ ja.

Som du naturligvis får kjøpt i enhver akvarieforretning. Men tror kanskje at det blir litt for "snille" greier i denne sammenheng? For når mengden blir såpass stor som du antyder, kan det nok hende at algemiddelet ikke strekker til. Det er vel primært laget for å holde slike ting i sjakk, før de bryter ut?

Da tror jeg mer på flytende Plumbo. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...